در پاسخ به پانا مطرح شد؛
توضیحات رئیس سازمان سنجش درخصوص برگزاری کنکور بهصورت الکترونیک
۳۵ نفر به دلیل جعل کارنامه کنکور مجرم شناخته شدند/ ستاد تعلیم و تربیت درباره شرط سنی آزمون فرهنگیان تصمیمگیری میکند
تهران (پانا) - رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درخصوص برگزاری کنکور سراسری سال 1403 به صورت الکترونیک توضیحاتی داد.
عبدالرسول پورعباس در نشست خبری تشریح جزئیات ثبتنام کنکور سراسری ۱۴۰۳ که صبح امروز در محل سازمان سنجش برگزار شد، در پاسخ به سوال پانا درخصوص برگزاری کنکور به صورت الکترونیک گفت: کارهای این موضوع شروع شده و بر اساس مصوبه شورای عالی عتف قرار است در یک آزمون با حدود ۳۰ هزار داوطلب بهصورت الکترونیکی برگزار شود اما مشکل دیگر دستگاهها هستند که باید سخت افزارهای آن تامین شود. ابزار آزمون باید تولید شود چون رایانههای دانشگاهها کفاف آزمون در سطح ۱۰۰ هزار نفر را نمیدهد.
رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: تاکنون چند نمونه ساخته شده که برخی خوب و برخی بد بودهاند و نمونههای آزمایشگاهی ارائه شده است و هنوز شرکتهای دانشبنیان در حال تست هستند. البته برگزاری آزمونها به صورت الکترونیک جزو اهداف اصلی سازمان سنجش است ولی کار مهم دیگری که انجام دادیم چاپ رقومی یا دیجیتال دفترچههای کنکور است که به صورت صفحه به صفحه شخصیسازی میشود و امنیت آزمون را حفظ میکند.
وی در ادامه سخنان خود در توصیه به خانوادههای داوطلبان کنکور گفت: خانوادهها به داوطلبان فشار نیاورند. فردی بوده با بالاترین نمرهها در مدرسه اما به دلیل توقع و فشار خانواده در سر جلسه کنکور پاسخنامه سفید تحویل داده است. این موضوع نتیجه فشار زیاد برخی خانوادهها برای قبولی در رشتههای پزشکی است. رشتههای مهم دیگری هم در کشور وجود دارد که باید خانوادهها بر اساس توانایی داوطلب آنها را به آن هدایت کنند.
ستاد تعلیم و تربیت درباره شرط سنی آزمون فرهنگیان تصمیمگیری میکند
پورعباس درباره وضعیت شرایط سنی شرکتکنندگان در آزمون اختصاصی فرهنگیان گفت: فعلا سن ۲۲ سال مد نظر است اما قرار است امشب ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه نظر نهایی را اعمال کند و به تصویب برسد. فرآیند اختصاصی آزمون فرهنگیان قبل از انتخاب رشته کنکور اعلام خواهد شد.
رئیس سازمان سنجش درخصوص جعل کارنامه پذیرش داوطلبان از سوی متخلفان نیز گفت: تمامی دادههای آزمون و شخص داوطلب بر روی سامانه سنجش ذخیره میشود و بر روی کاغذ اعمال نمی شود و ضمن اینکه سیستم دانشگاهها به سازمان سنجش متصل است و دانشگاهی با کارنامه کاغذی از داوطلبی ثبت نام نمیکند. امسال متوجه شدیم که فضای تقلب از قبل از کنکور به بعد از کنکور تغییر کرده است و فضای تقلب بعد از اعلام نتایج به شکل دیگری تغییر یافته است. عدهای با فوتوشاپ و دستکاری کارنامه جعلی برای داوطلب درست کردهاند که مثلا داوطلب در رشته پزشکی فلان دانشگاه قبول شده است. در این زمینه ۳۵ نفر مجرم شناخته شدند چرا که جعل در اسناد دولتی محسوب میشود. البته در ابتدا چندان قابل توجه نبود اما پیگیرد قانونی صورت گرفت و مشخص شد در یک مورد ۴۰۰ میلیون تومان از فردی پول گرفته شده و کارنامه جعلی برای وی درست شده است. فرد به دانشگاه مراجعه کرده و مشخص شده اصلا چنین قبولی وجود نداشته است. برای سال آینده پرینت کارنامه ها هم به گونه ای خواهد بود که کمتر قابل جعل باشد.
وی درباره ماده ۵ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه شرایط اختصاصی دانشگاهها در پذیرش دانشجو نیز گفت: اکنون دانشگاه آزاد به جز چهار رشته علوم پزشکی در سایر رشته ها مستقل عمل میکند و در دانشگاههای دیگر نیز وقتی دانشگاهی شرایط اختصاصی برای خود در دفترچه اعلام میکند در واقع شرایط پذیرش خود را اعلام کرده و همان مبنای ماده ۵ است اما اینکه فرد بخواهد برای همه دانشگاهها نمره بفرستد و دانشگاهها انتخاب کنند، امکانپذیر نیست.
ارسال دیدگاه