مقام اول مسابقات شطرنج کشوری در گفت‌وگو با پانا:

دانش‌آموزان استثنایی را در حاشیه‌ زندگی اجتماعی نبینیم

آسیب بینایی هیچگاه مانعی برای رسیدن به اهدافم و ثبت رکوردهای ورزشی نبود

کرج (پانا) - آموزگار البرزی دارنده مقام اول مسابقات شطرنج کشوری گفت آسیب بینایی هیچگاه مانعی برای رسیدن به اهدافش نبود و انگیزه‌های او را برای ثبت رکوردهای کشوری کم نکرد.

کد مطلب: ۱۴۱۵۲۴۵
لینک کوتاه کپی شد
دانش‌آموزان استثنایی را در حاشیه‌ زندگی اجتماعی نبینیم

همه ساله از ۲۶ مهر تا دوم آبان ماه به منظور آشنایی جامعه با اهمیت و اثرات کاربرد ورزش در زندگی فردی و اجتماعی، اشاعه و توسعه و ترویج ورزش در خانه و خانواده، هفته تربیت بدنی نامگذاری شده است. در این میان توانایی‌های شگرف افراد استثنایی و با آسیب‌دیدگی های ویژه نیز در زمینه‌های ورزشی و میدانی که تاکنون موفق به ثبت رکوردهای ورزشی بسیاری شده اند گرامی داشته می‌شود.

نسترن سلیمی، یکی از آموزگاران مدرسه استثنائی پویا در کرج است. وی تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان با نیازهای ویژه به اتمام رسانده است و از سال ۹۷ شغل شریف معلمی را در شهر آبادان آغاز کرده است.

وی در گفت‌وگو با پانا عنوان کرد: «شاید بتوان گفت اصلی‌ترین دلیل من برای انتخاب شغل آموزگاری و مسئله ماندن در این حرفه علاقه فراوان من به آن بوده است. شیرینی تدریس و کار با دانش آموزان استثنائی و لذت یادگیری و توانبخشی این دانش آموزان از همه چیز برایم ارزشمندتر است.»

سلیمی همچنین اضافه کرد: «در حال حاضر در مقطع متوسطه مشاور تحصیلی هستم‌. در ابتدای سال تحصیلی خودم را به دانش آموزانم معرفی کردم. همچنین در مورد آسیب بینایی و دیگر نیازهای ویژه به آنها توضیح دادم و فکر می کنم ما به درک متقابلی از هم رسیدیم.»

این آموزگار البرزی با تاکید بر اینکه دانش آموزان استثنایی سرشار از استعداد و توانایی هستند خاطرنشان کرد: «هر کدام از دانش‌آموزان با نیازهای ویژه دارای توانایی های منحصر به فرد بسیاری هستند. توانایی هایی که بدون شک می بایست به آنها توجه ویژه کرد و در جهت کشف و شناسایی آنها تلاش کرد. معتقدم دانش آموزان استثنایی را به هیچ وجه نباید حاشیه ای از زندگی اجتماعی تلقی کرد، بلکه باید به آنها و استعدادهای ارزشمندشان به عنوان یک سیر تحول و دگرگونی اجتماعی نگریست. شاید اصلی ترین رسالت ما نیز کشف همین استعدادهای آنها باشد. من نیز از کشف استعدادهای این گروه از دانش آموزان لذت فوق العاده ای می برم و شیرینی تدریس و آموزش آنها سختی های راه را برایم آسان کرده است.»

سلیمی با اشاره به موفقیت های اخیر خود در مسابقات شطرنج کشوری بیان کرد: «من از دوران دبستان به این ورزش علاقه مند بودم و در دبیرستان موفق شدم به مقام سوم کشوری مسابقات دانش‌آموزی برسم. امسال تصمیم گرفتم با همه توان خود در مسابقات شطرنج ویژه همکاران شرکت کنم و یک بار دیگر توانایی خودم را در این رشته نشان دهم که به لطف خدا موفق شدم.»

وی همچنین افزود: «کتاب ها و نرم افزارهای متعددی برای مطالعه و فراگیری نظری شطرنج وجود دارند که دسترسی به همه آنها متاسفانه برای افرادی با آسیب دیدگی بینایی مقدور نیست، اما این مسئله به هیچ وجه انگیزه من برای رقابت و شرکت در مسابقات شطرنج را کم نکرد.»

سلیمی در توصیف اصلی ترین هدف خود از شرکت در رقابت های شطرنج اظهار کرد: «هدف من از شرکت در این مسابقات نشان دادن توانایی های خودم در این زمینه به عنوان یک فرد با آسیب بینایی بود. فکر می کنم این رشته باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و شرایطی فراهم شود تا دانش آموزان و علاقه مندان با آسیب‌دیدگی های بینایی و نیازهای ویژه بتوانند در این رشته آموزش ببینند و امکانات لازم در اختیار آنها قرار بگیرد.»

وی در پایان ضمن قدردانی از سرپرست تیم اعزامی شطرنج کشوری، خاطرنشان کرد: «افراد با آسیب‌دیدگی های بینایی و نیازهای ویژه سرشار از توانایی های ارزشمندی هستند که می توان در عرصه های مختلف اجتماعی آنها را به عرضه درآورد و به شکل موثری کشف کرد. کشف این استعدادها نه تنها در زمینه های ورزشی، بلکه در سایر عرصه های جامعه افتخارآفرین خواهد بود.»

دانش آموز خبرنگار: آتوسا هشترود

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار