آیت الله رئیسی در همایش مدیران آموزش و پرورش:

محور تحول در آموزش و پرورش، مدرسه است

عدالت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در پرتوی تعلیم و تربیت شکل می‌گیرد/ نقش مدیران در شکل‌گیری شخصیت دانش‌آموز و تعلیم و تریت، بی‌بدیل است/ شرط انجام یک مدیریت موفق، هدف‌دار بودن و کنترل فرآیندهاست

تهران (پانا) - رئیس جمهوری با بیان اینکه محور تحول در آموزش و پرورش، مدرسه است، گفت نقش مدیران در شکل‌گیری شخصیت دانش‌آموز و تعلیم و تریت نقش بی‌بدیلی است.

کد مطلب: ۱۴۰۴۳۴۹
لینک کوتاه کپی شد
محور تحول در آموزش و پرورش، مدرسه است

آیت الله ابراهیم رئیسی در همایش مدیران آموزش و پرورش ضمن گرامیداشت آغاز ربیع‌الاول، اظهار کرد: این نشست که در آستانه آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ با شرکت مدیران محترم که نقش آفرینی مهمی در تحول آموزش و پرورش دارند، برگزار شد.

وی افزود: نقش مدیران در شکل‌گیری شخصیت دانش آموز و تعلیم و تریت نقش بی‌بدیلی است. نگاه مدیران برای ایجاد تحول بسیار مهم است.

رئیس دولت، تحول شاختی، فرآیندی و نهادی را مهم دانست و گفت: در انجام این تحول، اولین شرط، باور به تحول است. دیدن وضع موجود و ترسیم وضع مطلوب و تلاش برای رسیدن به وضع مطلوب حائز اهمیت است.

رئیسی اضافه کرد: شرط انجام یک مدیریت موفق، هدف‌دار بودن و کنترل فرآیندها و به کارگیری همه ظرفیت‌ها در جهت رسیدن به هدف است. همه ظرفیت‌های انسانی که مهمترین سرمایه است و ظرفیت‌های ابزاری و سازمان برای رسیدن به هدف باید مدنظر باشد.

وی بیان کرد: عدالت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در پرتوی تعلیم و تربیت شکل می‌گیرد. محور تحول در آموزش و پرورش، مدرسه است. این تحول باید مستند به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شود. تاکید رهبری بر اجرای کامل این سند برای شکل‌گیری تحول است.

اساس قانون رتبه‌بندی معلمان،‌ دانش‌افزایی معلم است

رئیس جمهوری ضمن اشاره به اجرای رتبه‌بندی معلمان، ادامه داد: اگر سخن از رتبه‌بندی معلمان است، آنچه انجام شده است، کف است. تنها به بخش مالی توجه شده است در صورتی که جایگاه معلم، مرتفع است. اساس قضیه این نیست که آثار مالی و معیشتی دیده شود بلکه اساس قانون رتبه‌بندی معلمان،‌ دانش‌افزایی معلم است. آنچه در رتبه بندی معلمان انجام می‌شود، جایگاهش بر این است که جایگاه دانشی و بینشی و گرایش معلم و هویت او که می‌خواهد برای جامعه هویت‌سازی کند و به جامعه منزلت دهد، اساس کار است. این مساله‌ای بسیار با اهمیت است که مدیران و معلمان و وزارت آموزش و پرورش در همه سطوح به این جایگاه اهمیت دهند.

وی اضافه کرد: آینده‌ای برای کشور ترسیم می‌کنیم و در برنامه هفتم به آن تاکید می‌کنیم که باید به آموزش و پرورش و مراکز عالی نگاه شود. این به دست توانای مدیران آموزش و پرورش بستگی دارد و این جایگاه اهمیت به سزایی دارد. که باید نسبت به این بخش حساسیت لازم را داشت.

آیت الله رئیسی گفت: امیدواریم سال جدید تحصیلی به دست شما عزیزان سالی تحولی رقم بخورد. اگر سخن از مدیریت می‌کنیم، به نقش والدین نیز باید اشاره کنیم که نقش والدین بسیار اهمیت دارد. جامعه کوچکی به نام خانواده، مدرسه و مسجد حائز اهمیت است. لذا والدین بسیار نقش آفرین هستند.

رئیس دولت با بیان اینکه ساختن مدرسه و تجهیز مدارس و مهارت‌افزایی توسط خیرین مدرسه‌ساز به خوبی ایفا می‌شود، افزود: بیش از ۵ هزار طرح در دولت سیزدهم فراهم شد تا دانش آموزان عزیز ما در کپر و چادر تحصیل نکنند. وزارت آموزش و پرورش، خیرین مدرسه‌ساز و معلمان با یکدیگر در این زمینه همکاری کردند.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه نماد و نمود تعلیم و تربیت، آموختن اخلاق است و در این مسیر تمام گفتار و کردار و رفتار افراد جنبه تربیتی و آموزشی دارد، خاطرنشان کرد: آموزش منحصر در مدرسه نیست، اما تعلیم و تربیت در مدارس محور تعالی و رسیدن به الگوی انسان تراز به عنوان هدف عالی خلقت و نهضت و انقلاب اسلامی است.

رئیسی انسان‌سازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی قرآنی را مهمترین ماموریت و هدف نظام اسلامی دانست که بر پایه تعلیم و تربیت در مدارس اجرایی و محقق خواهد شد و گفت: یک زمانی در کشوری دولت رفاه بر سر کار است و یک زمانی دولتی بر سر کار است که مهم‌ترین ماموریت خود را تعالی بر مبنای اصل عدالت می‌داند؛ در نظام متکی بر اصل عدالت مهم‌ترین ماموریت دولت تعالی تعلیم و تربیت است چرا که عدالت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در پرتو تعلیم و تربیت انسان‌های حق‌خواه و عدالت‌خواه محقق خواهد شد.

رئیس جمهوری با تاکید دوباره بر این نکته که محور تحول مدارس هستند که باید این تحول را مستند به سند تحول در آموزش و پرورش به پیش ببرند، افزود: پیشبرد هماهنگ و مسنجم تحول در عرصه تعلیم و تربیت گرو تکیه بر سند تحول آموزش و پرورش است و رهبر معظم انقلاب به همین دلیل بر اجرای کامل این سند تاکید دارند.

وی با بیان اینکه جامعه از مدیران انتظار دارد که مدارسی در تراز انقلاب اسلامی شکل گرفته و اداره شوند، اظهار کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی کارهای زیادی در کشور انجام شده و تجریبات گرانسنگی اندوخته شده و امروز باید با اتکا به این اندوخته‌های ارزشمند گامی بلند در راستای تربیت نیروهای مومن، انقلابی و اثرگذار برداشته شود.

رئیس دولت با بیان اینکه جایگاه شورای‌عالی آموزش و پرورش از ابتدای آغاز به‌کار دولت به دلیل مأموریت بسیار مهم آن نسبت به دیگر شوراهای عالی متمایز بوده است، افزود: در همه عرصه‌ها، مدیریت و جایگاه مدیر بسیار مهم و با اهمیت است، اما مدیریت در ساختار آموزش و پرورش و به‌ویژه در مدارس به‌عنوان مجموعه‌ای انسان‌ساز، جامعه‌ساز و شکل‌دهنده شخصیت کسانی که می‌خواهند در جامعه ایفای نقش موثر داشته باشند، با مدیریت در دیگر عرصه‌ها قابل قیاس نیست.

رئیسی توجه به مهارت‌آموزی با تقویت هنرستان‌ها را نیز مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی دانش‌آموزان با تقویت هنرستان‌ها و به‌روزرسانی تجهیزات آموزشی مورد نیاز مورد توجه دولت است که باید با جدیت دنبال شود.

وی خواسته و پیام ۴۰ هزار شهید آموزش و پرورش از دولت و مدیران آموزش و پرورش را ایجاد مدارس در تراز انقلاب اسلامی و پرورش نیروهای کارآمد و متعهد عنوان و تصریح کرد: تلاش شما مدیران مدارس سراسر کشور در تعلیم و تربیت دانش‌آموزان تضمین‌کننده آینده کشور است.

رئیس جمهوری با ابراز علاقه نسبت به سخن گفتن بی‌واسطه و مستقیم با بدنه دستگاه‌های اجرایی کشور به‌ویژه وزارت آموزش و پرورش، گفت: امروز انتظار جامعه از بنده به‌عنوان رئیس جمهور و شما به‌عنوان مدیر مدرسه حفظ اعتماد عمومی به این مجموعه انسان‌ساز است که امیدواریم روز به روز افزایش یابد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار