معاون وزیر بهداشت اعلام کرد؛
مهاجرت کادر درمان در کل دنیا بعد از کرونا افزایش پیدا کرده است
تهران (پانا)- معاون درمان وزارت بهداشت گفت مهاجرت کادر درمان در کل دنیا بعد از کرونا افزایش پیدا کرده است نباید اینقدر اختلاف معیشتی ایجاد کنیم که انگیزه برای مهاجرت شکل گیرد.
سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت در نشست خبری خود که به مناسبت هفته دولت با عنوان «روایت سلامت در دولت مردمی» برگزار شد، گفت: ما در ابتدای این دولت با پیک کرونا مواجه بودیم و یکی از مهم ترین دستاوردها کنترل بیماری بود که سازمان بهداشت جهانی هم ایران را کشوری موفق در کنترل بیماری معرفی کرد و یک ماه قبل هم ما پایان اضطرار کرونا اعلام کردیم و اکنون شرایط باثباتی داریم و کرونا مشکل جدی ما نیست اما هنوز کرونا تمام نشده است.
وی ادامه داد: کمیته علمی کشوری کرونا تشکیل شد که کار آن ادامه دارد و حتی درباره سایر بیماری ها هم کمیته شکل گرفته است و درمورد هرچیزی از نظر دانشمندان استفاده میکنیم.
معاون درمان همچنین درمورد توسعه بیمارستانها و تختهای بیمارستانی، افزود: ۱۰۶ بیمارستان در این مدت ایجاد شده و ۱۵۳۹۹ تخت هم اضافه شده است. تعداد تختهای ویژه نوزادان در گذشته ۵۰۰ عدد بود که به دو برابر افزایش یافت و در حال حاضر ۱۰۵۰ تخت picu ایجاد شده است. سه هزار تخت ویژه نیز در این مدت به ناوگان تخت اضافه شده است.
کریمی تاکید کرد: لیست کاشت حلزون به صفر رسیده است و ۲۰۰۰ عمل جراحی کاملا رایگان کاشت حلزون انجام شد که بعضا ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون هزینه برای خود ما داشته است. بنابراین اگر بچههایی با این شرایط به دنیا بیایند در زمان طلایی درمان میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت، ادامه داد: قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری کار دیگری بود که در این دوره بعد از سالها به سرانجام رسید و امسال به سرانه سلامت اضافه شد و محاسبات آن ذیل سامانه کارآمد محاسبه میشود. انشاالله یک روال میشود و قانون اجرایی خواهد شد.
وی با تاکید بر اهمیت دسترسی عادلانه مردم به خدمات نظام سلامت، خاطرنشان کرد: برای دسترسی عادلانه، ۲۸۰۰ پزشک متخصص در دانشگاه های کشور با اولویت مناطق محروم توزیع شدند و به زودی فارغ التحصیلان جدید هم توزیع و تزریق میشوند و یعنی به همان تعداد مجددا پزشک تزریق میشود.
وی ادامه داد: صندوق بیماران خاص و صعب العلاج کار مهم دیگر این دوره بود. پارسال این صندوق ۵ همت بودجه داشت و امسال ۷ همت بودجه دارد و ۱۰۷ بیماری صعب العلاج تحت پوشش آن است. درصورتی هم که برخی بیماریها ذیل این این ۱۰۷ بیماری تحت پوشش نباشد،مبلغی خارج از شمول در اختیار بیمه سلامت قرار گرفته است و میتوانند تا سقف ۵۰ میلیون تومان به فرد پرداخت کنند که البته می خواهیم این سقف به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یابد.
کریمی ادامه داد: ۴۱۴ استاندارد خدمت و راهنمای بالینی در این دوره ابلاغ شده است. ۱۳۰۰ راهنمای بالینی از سال ۹۵ تا امروز ابلاغ شده است و قانونا باید سالی ۵۰ استاندارد بالینی ابلاغ شود اما ما خیلی جلوتر هم بودهایم.
نسخه الکترونیک بالای ۹۰ درصد اجرایی شده است
وی با اشاره به اینکه نسخه الکترونیک از دی ۱۴۰۰ شروع شد، گفت: الان بالای ۹۰ درصد اجرایی است. برنامه سلامت خانواده که پزشکی خانواده جزئی از آن است در شهرهای زیر ۲۰ هزارنفر اجرا شده است. نظام ارجاع کاملا الکترونیک انجام میشود و خبرهای خوبی درباره رایگان شدن بستری از مسیر ارجاع هم گفته شد. اکنون سه دهک اول درآمدی، ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزارنفر، افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد و استانهای بوشهر، کردستان، خراسان جنوبی، ساکنین شهر کهنوج و منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل اگر از نظام ارجاع بستری شوند طبق قانون بودجه امسال رایگان درمان میشوند. هدف ما حفاظت مالی و کاهش پرداخت از جیب مردم است. دستورالمعل اجرایی در HIS ها در حال اجرا است. بستری از نظام ارجاع رایگان و برای هزینه درمان سرپایی نیز تلاش میشود که تا ۱۵ درصد کاهش یابد.
وی ادامه داد: درمورد درمان ناباروی که موضوع مهمی است ما ۱۲۳ مرکز ناباروری سطح ۳ در کشور داریم و ۴۷ مرکز درمان ناباروری سطح دو هم در همین دولت راه اندازی شد و تا آبان ماه هم قصد داریم این تعداد به بیش از ۶۰ مرکز برسد. خدمات این بخش چه سرپایی و چه بستری با تعرفه دولتی تا ۹۰ درصد تحت پوشش قرار گرفتند و بستههای خدمتی هم مرتبا در حال تدوین و اضافه شدن است.
کریمی ادامه داد: درخصوص گردشگری سلامت، ۲۵۰ مرکر درمانی ما مجوز IPD گرفتند که دارای استانداردهای بسیار خوب پذیرش بیماران بین الملل هستند و سال قبل یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر سلامت داشتیم و اینها کسانی هستند که به قصد گردشگری سلامت آمدند درمان شدند و رفتند و اینگونه نبوده دانشجو یا ساکن ایران باشند بلکه به قصد درمان آمدند.به دلیل کیفیت بالای خدمات پرشکی و اعتماد و هزینه رقابتی این بستر خوب شکل گرفت.
وی ادامه داد: ۵۳ مرکز دندانپزشکی در مناطق محروم راه اندازی شده است همچنین ده مرکز در تهران نیز در دستور کار داریم. همچنین در این مدت دستگاهها و تجهیزات گران با منابع وزارتی خریداری ودر بیمارستانها توزیع شده است و این مسیر همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به پیوند اعضا گفت: در سال گذشته رکورد پیوند را داشتیم و عدد pmp در سال گذشته به ۱۲ رسید.
تشکیل قرارگاه نظارت بر سلامت
وی درباره قرارگاه نظارت بر تخلفات حوزه سلامت گفت: تشکیل قرارگاه نظارت بر سلامت نیز در حوزه تخلفات فعالیت می کند. پرونده های مهم و دانه درشت در این قرارگاه رسیدگی شده و جریمه های سنگین برای آنها در نظرگرفته شده است.حدود ۱۵۰ پرونده در حوزه سلامت در این قرارگاه رسیدگی شده است.
وی با اشاره به اعتبار بخشی بیمارستان ها گفت: در برنامه اعتبار بخشی انجام شده صرفا بیمارستانها اعتباربخشی نمی شوند بلکه مراکز جراحی محدود نیز اعتبار بخشی شده اند، ایمنی بیمار کیفیت خدمات در کنار موضوعات ایمنی آتش نشانی نیز بررسی می شود.
وی با بیان اینکه بسته توانبخشی اخیرا نیز ابلاغ شده است ادامه داد: راهنمای اخلاق بالینی نیز تشکیل و موضوعات در این خصوص تدوین و ابلاغ خواهد شد.در کل دنیا سرطان در حال افزایش است سرطان رابطه مستقیم با سن دارد اما باید بدانیم که ایران جزو کشورهای پر سرطان نیست.
وی درباره راهکارهای کمبود متقاضی در رشته های بیهوشی و طب اورژانس ادامه داد: نحوه پذیرش در رشته های تخصصی در گذشته با مشکلاتی همراه بود که تغییراتی در آن صورت گرفته است یکی از موضوعاتی که می تواند باعث ماندگاری پزشک شود تعرفه ها است که تعرفه ها همراه با تورم افزایش نداشته است.خوشبختانه در دولت این اقبال دیده شده و امیدواریم اگر امکان داشته باشد تعرفه را در نیمه دوم سال تغییر دهیم.
وی درباره تختهای بیمارستانی گفت: کل تختهای ما ۱۵۵ هزار تخت است و عنوان تخت فرسوده درست نیست. ایمن سازی بیمارستان بسیار هزینه بر است و خوشبختانه در برنامه هفتم نیز این موضوع گنجانده شده است.
وی ادامه داد: نرخ باروری در کشور در حال کاهش بود اما امسال برای اولین بار این روند کاهشی متوقف شده است. در این مدت بیش از یک میلیون موالید داشتهایم.همچنین صد هزار ناباروری درمان شده است.
وی درباره مهاجرت پزشکان گفت: مهاجرت کادر درمان در کل دنیا بعد از کرونا افزایش پیدا کرده است نباید اینقدر اختلاف معیشتی ایجاد کنیم که انگیزه برای مهاجرت شکل گیرد. ما باید برای پزشک انگیزه ایجاد کنیم. یکی از موضوعاتی که باعث ایجاد انگیزه می شود مالیات است از یک پزشک که در منطقه محروم خدمت ارائه می دهد همان میزان مالیات دریافت می شود که از منطقه برخوردار دریافت می شود و این موضوع باید اصلاح شود همچنین می توان در این زمینه تسهیلات هم ارائه کرد تا بتوانیم انگیزه برای پزشکان ایجاد کنیم.
کریمی همچنین درباره طب ایرانی گفت: ۴۰۰ نفر فارغ التحصیل phd طب ایرانی داریم اگر مرکز درمانی درمانگاه طب ایرانی را بازگشایی کند در اعتبار بخشی موثر خواهد بود. لازم است اقدامات علمی در این حوزه باید از اقدامات غیرعلمی جداسازی شود.
وی درباره بازدید از مراکز درمانی گفت: بیش از ۳۳ هزار بازدید در سه ماهه ابتدای سال صورت گرفته و هزار و ۲۷۰ مراکز درمانی غیرمجاز نیز تعطیل و ۱۹۲۹ مرکز به مرجع قضایی معرفی شده اند.
ارسال دیدگاه