با ابلاغ معاون اول رئیس جمهور به بانک مرکزی به کمک فاینانس چین کلید خورد؛
تکمیل طرح جامع احداث زیرساختهای آب و خاک استانهای شمالی کشور
تهران (پانا) - معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از تکمیل طرح جامع احداث زیرساختهای آب و خاک استانهای شمالی کشور با کمک فاینانس چین خبر داد و گفت با ابلاغ معاون اول رئیس جمهور به بانک مرکزی، مراحل تخصیص مالی اعتبارات این پروژه از محل این فاینانس آغاز شد.
به گزارش ایانا، صفدر نیازی شهرکی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: به دنبال سفر رئیس جمهور به کشور چین، در حوزه آب و خاک دو اتفاق خوب در حال رخ دادن است. در این سفر قرار شد دو پروژه بخش کشاورزی به کمک فاینانس چین اجرایی شود.
وی با اشاره به اجرای «طرح جامع احداث زیر ساختهای آب و خاک شمال کشور» در سه استان شمالی، گفت: مجموعهای از عملیات آب و خاک شامل مرمت آببندانها و کانالها، آب چرخانی، تسطیح، تجهیز و یکپارچگی اراضی در این سه استان تعریف شده است.
نیازی اضافه کرد: تامین اعتبار این طرح مورد قبول طرف خارجی قرار گرفته است و قرار است بخشی از اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه از محل فاینانس چین تامین شود و برای بقیه این پروژه در مراحل دیگر تامین اعتبار انجام شود.
به گفته وی ۲۲۰ میلیون دلار بابت این طرح اختصاص داده شده است وموافقت اولیه برای تامین اعتبار توسط چین انجام شده است. تفاهم نامه بین ایران و طرف چینی نیز امضا شده است و روز گذشته معاون اول رئیس جمهور، تامین مالی پروژه بر اساس بازه زمانی تعیین شده را به بانک مرکزی ابلاغ کرده است.
وی یادآور شد: در حال حاضر کارهای نرمافزاری مرتبط با این پروژه را انجام میدهیم تا پس از تامین اعتبار در راستای بهبود بهرهوری و راندمان آب در بخش کشاورزی، این پروژه اجرا شود.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: با توجه به چالشهای موجود شامل افزایش نیاز به غذا و کاهش منابع آب، امیدواریم با این سرمایهگذاریها، بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را تامین کنیم.
استفاده از فاینانس چین در فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری احیای اراضی خوزستان و ایلام
نیازی با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به استان خوزستان درسال ۷۵ و کلید خوردن طرح ۵۵۰ هزار هکتاری به دست معظمله، بیان کرد: فاز اول طرح با اعتبارات صندوق ذخیره ارزی تامین اعتبار شد. حدود ۳۰۰ هزار هکتار از این پروژه تکمیل و تحویل مردم شد یا مراحل نهایی آن در طی شدن و تحویل به بهرهبرداران پرتلاش و زحمتکش ایلام و خوزستان است.
وی اضافه کرد: ۲۵۰ هزار هکتار از این طرح در فاز دوم عملیاتی میشود که برای تامین اعتبار آن دولت در قانون بودجه مکلف شد که ۲۰ درصد سهم شرکت نیشکر خوزستان را به فروش برساند و منابعش را به اجرای این پروژه اختصاص بدهد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: همچنین بخش دیگری از منابع طرح از محل سرمایهگذاری و فاینانس چین تامین خواهد شد. بر اساس توافق انجام شده یک میلیارد دلار برای فاز دوم پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری از محل فاینانس چین تعریف شده است.
نیاز به خیرین مرمتکار قنات
نیازی در بخش دیگری از سخنان خود احیاء و مرمت قنوات را یکی دیگر از پروژههای مهمی معرفی کرد که به شدت توسط معاونت آب و خاک دنبال میشود.
وی افزود: ۴۱ هزار کیلومتر قنات داریم و حدود پنج درصد منابع آبی کشور در بخش کشاورزی از محل همین قنوات تامین میشود. قناتها سازههایی هستند که هزینهای ندارند، بابت استحصال آب از آن انرژی صرف نمیشود، سدی زده نشده است، پمپاژی هم انجام نمیشود.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: قنات سازهای است که آب در آن به راحتی وارد مزارع میشود. این سازهها در سدههای گذشته اجرا شدهاند لذا نیاز به مرمت، لایروبی و بازسازی دارند اما انجام این اقدامات اعتبارات زیادی میخواهد که معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی همه ساله بر اساس اعتبارات تعریف شده کما بیش این قناتها را مرمت میکند.
وی تاکید کرد: اکنون ازحضور و مشارکت خیرین در امر مرمت قنات استقبال می کنیم. همانطور که خیر مدرسه ساز داریم از خیرین تقاضا داریم که به مسئله مرمت قنوات نیز ورود پیدا کنند.
نیازی درباره لزوم سرمایهگذاری در حوزه قنوات یادآور شد: حیات یک روستا به قنات وابسته است. در خراسان جنوبی شش تا هفت هزار قنات داریم. روستایی هست که دو قنات دارد و تمام نیاز شرب و کشاورزیاش به این سازه وابسته است. درخواست ما از خیرین این است که به ما کمک کنند تا زندگی را به این روستاها بازگردانیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر همکاریهایی با بنیاد برکت داریم. سال قبل پروژههای متعدد با این نهاد تعریف کردیم. کاری را با معاونت روستایی ریاست جمهوری شروع کردیم. با همکاران جهاد سازندگی سابق تفاهم نامهای امضا کردیم تا آنها ۱۰۰ قنات ما را مرمت کنند. اما حجم کار و نیاز به عملیات مرمت و بازسازی خیلی بالاست.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: اگر خیرینی هستند که میخواهند خدمتی بکنند، هیچ خدمتی بالاتر از این نیست که به مرمت قناتها کمک کنند. با صرف ۵۰۰ میلیون تا دو میلیارد تومان میتوان به مرمت قنات کمک کرد.
ارسال دیدگاه