معاون نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل ادعا کرد؛
آزمایش موشک بالستیک توسط ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ مغایر است
تهران (پانا)- سفیر و معاون نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل در نشست دورهای شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام با تکرار اتهامات واشنگتن ادعا کرد که آزمایش موشک بالستیک توسط جمهوری اسلامی ایران با پاراگراف ۳ قطعنامه ۲۲۳۱ مغایر است.
به گزارش ایرنا، رابرت وود، سفیر و معاون امور سیاسی نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست دوره ای شورای امنیت برای بررسی پانزدهمین گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل درباره روند اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا در خصوص ایران، اظهار کرد: آمریکا به شدت نگران استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی علیه زیرساخت های غیرنظامی در اوکراین است. ایران و روسیه قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده اند. این دو کشور از طریق انتقال این تسلیحات بدون دریافت تایید از شورای امنیت، تعهدات خود را نقض کرده اند.
دیپلمات ارشد آمریکایی مدعی شد: استفاده از پهپادهای ایرانی در اوکراین باید به صورت جامع مورد تحقیق قرار گیرد زیرا پاراگراف ۴ قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض میکند.
نماینده آمریکا در این نشست افزود: ما از سازمان ملل میخواهیم این مورد نقض قطعنامه ۲۲۳۱ را بررسی کند. دبیرکل سازمان ملل باید فورا تیمی از کارشناسان را برای بررسی لاشه این تسلیحات که توسط روسیه علیه اوکراین استفاده شده است، ارسال کند. دبیرخانه سازمان ملل همچنین باید یک تیم از کارشناسان را برای بررسی قطعات بدست آمده توسط انگلیس اعزام کند.
این دیپلمات آمریکایی ادعا کرد: ارسال پهپادها به روسیه از سوی ایران یک نقض فاحش قطعنامه ۲۲۳۱ است و ما باید آن را محکوم کنیم.
رابرت وود در ادامه ادعاهای واشنگتن افزود: ایالات متحده آمریکا معتقد است که بررسی قطعات پهپادها نشان می دهند که آنها شبیه قطعات بدست آمده از حملات پیشین حوثیهای یمن علیه عربستان و امارات هستند. شورای امنیت باید همه موارد نقض قطعنامه ۲۲۳۱ را بررسی کند. ما از دبیرکل سازمان ملل میخواهیم تا ارزیابی خود در مورد استفاده از پهپادهای ایرانی در اوکراین را ظرف ۳۰ روز آینده به شورای امنیت ارائه دهد.
دیپلمات آمریکایی اضافه کرد که همچنین رسانههای ایران در ماه مه از آزمایش یک موشک بالستیک با برد متوسط خبر دادند. آزمایش این موشک با پاراگراف ۳ قطعنامه ۲۲۳۱ مغایر است. این پاراگراف از ایران می خواهد از هرگونه اقدام در توسعه موشک های بالستیک که میتوانند سلاح هستهای حمل کنند خودداری کند.
وی مدعی شد: تداوم توسعه و گسترش این موشکهای بالستیک یک تهدید بزرگ برای امنیت منطقهای و بین المللی است و شورای امنیت باید با جدیت این مورد را بررسی کند. فعالیت موشکی ایران به خصوص با توجه به اقدامات هسته ای و لفاظی های این کشور یک تهدید برای امنیت و ثبات منطقه ای است.
ارسال دیدگاه