عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران در گفتوگو با پانا تاکید کرد
توسعه صنعت ساختمانسازی در گروه ارتقای محتوای درسی هنرستانها
تهران (پانا) - عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران معتقد است که توسعه صنعت ساختمانسازی در ایران با کمک فارغالتحصیلان هنرستانها و مراکز فنی و حرفهای اتفاق میافتد که به لحاظ محتوایی و در بعد تجهیزات بهروز شده باشند.
محمدعلی ربانی، عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران در گفتوگو با پانا با اشاره به وضعیت کیفی ساختمانسازی در ایران گفت: «کیفیت ساختمان در ایران ممکن است در برخی موارد پایین باشد و نسبت به کشورهای دیگر که قوانین ساختمانی و اجرای آنها بهتر است، ضعیفتر باشد، اما عمر ساختمانها در کشورهای مختلف بستگی به مشخصات ساختمان، نظارت، نگهداری و تعمیرات آن دارد و موارد اینچنینی بر عمر ساختمان اثر دارند.»
معیار عمر ساختمان در کشورهای مختلف چیست؟
ربانی عنوان کرد: «بهطورکلی معیار عمر ساختمانها در کشورهای مختلف، متفاوت است و به عوامل زیادی مانند شرایط اقلیمی، استانداردهای ساختمانی، محیط ساختوساز در کشور و ... بستگی دارد. بااینحال، پایین بودن عمر ساختمانها در کشورهایی مانند ایران باعث شده تا نیاز به توجه بیشتر به کیفیت ساخت و نظارت صحیح بر ساختمانها و همچنین تمرکز بر طرح و ساخت ساختمانهای باکیفیت برای جلوگیری از کمبود مسکن در آینده احساس شود.»
ربانی درباره اهمیت گسترش رشتههای ساختمانی در نظام آموزشی گفت: «با توجه به نیازهای بازار کار و تنوع رشتههای مرتبط با صنعت ساختمان، توسعه رشتههای ساختمانی میتواند موجب رونق صنعت ساختمان و ایجاد فرصتهای شغلی مؤثر در این حوزه باشد. بهعلاوه، بهبود کیفیت آموزش در این رشتهها میتواند باعث افزایش عملکرد و عمر مفید ساختمانها و ارتقای زیرساختهای شهری و شهرسازی شود.»
وی افزود: «به دلیل مهم بودن ساختمان برای زندگی مردم، تمرکز بر توسعه رشتههای ساختمانی در نظام آموزشی میتواند بهبود وضعیت صنعت ساختمان و زیرساختهای شهری را در کشور ایران به همراه داشته باشد.»
توسعه صنعت ساختمانسازی در گرو تربیت نیروی انسانی متخصص است
عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران عنوان کرد: «راهکار توسعه و بهروزرسانی صنعت ساختمانسازی در تربیت نیروی انسانی متخصص است. در بخش ساختوساز، نیروهای متخصص مانند مهندسان، مجریان پروژه و نقشهبرداران بسیار مهم هستند. باوجود بهترین تکنولوژیها، نبود متخصص در هر سطحی از صنعت ساختمانسازی مشکلات زیادی به همراه دارد.»
وی افزود: «هنرستانهایی که چنین رشتههایی را ارائه میکنند باید به لحاظ محتوایی بهروز شوند تا از صنعت روز عقب نمانند و فارغالتحصیلان این مراکز بتوانند با ورود به بازار کار به توسعه صنعت ساختمانسازی کمک کنند.»
ارسال دیدگاه