توسعه کشت گیاهان دارویی در دیمزارهای کمبازده کشور
تهران (پانا) - مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری عنوان کرد که شناسایی دیمزارهای کمبازده کشور یکی از سیاستهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است تا این عرصهها را به زیر کشت انواع گیاهان دارویی ببرد.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، ترحم بهزاد، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری شناسایی دیمزارهای کمبازده را یکی از سیاستهای این سازمان برای کشت انواع گیاهان دارویی اعلام کرد و گفت: در همین ارتباط به تازگی نشستی با اعضای شورای راهبردی گیاهان دارویی داشتیم که نظر بر آن بود که گونه گیاهان دارویی در معرض خطر، تهدید و انقراض را در دیمزارهای کمبازده توسعه دهیم.
وی با بیان این که کشت گیاهان دارویی در اراضی دیم کمبازده به خاطر عملکرد پایین دیمزارها میتواند برای مردم درآمدزایی خوبی به همراه داشته باشد و همچنین باعث ساماندهی دام در عرصهها نیز شود، خاطرنشان کرد: تحقق این مهم افزون بر آن موجب تغییر بهبود معیشت بهرهبرداران شده که با ادامه این روند نیز به تقویت و افزایش پوشش گیاهی در کشور منجر خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، ارزآوری و تأثیر مطلوب در حفظ منابع پایه (آب و خاک) را دیگر ویژگی این راهبرد در کشور برشمرد و اضافه کرد: برای تحقق این مهم ضرورت دارد وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و بهداشت و درمان از جمله سازمان غذا و دارو و سرمایهگذاران بخش خصوصی پای کار بیایند.
وی ادامه داد: در سایه همافزایی این سازمانها میتوان گامهای مطلوبی در حوزه تجاریسازی، پیشگیری از خامفروشی و بستهبندی و استانداردسازی اینگونه گیاهان دارویی برداشت و دولت هم باید در این بخش هزینه کند.
بهزاد خاطرنشان کرد: سیاستگذاریهایی هم در حوزه طرحهای مرتعداری انجام گرفته و دنبالهروی همین برنامهها هستیم به گونهای که در قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه حدود ۳۶۳ هزار و ۱۱۶ هکتار توسعه گیاهان دارویی در عرصههای مرتعی داشتیم و در سال ۱۴۰۱ هم ۵۱ هزار و ۳۰۰ هکتار زیر کشت گیاهان دارویی در عرصههای مرتعی انجام گرفت.
به گفته وی، مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی نیز با جدیت پیگیر کشت در دیمزارها است و ضمن آنکه برای مالکان اراضی مستثنیات اشخاص حوالی عرصههای منابع طبیعی هم برنامهریزی شده تا برای این بهرهبرداران کلاسهای توجیهی با هدف آگاهیبخشی آنان انجام گیرد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در خصوص برگزاری جشنواره بابونه که به تازگی در کلاردشت برگزار شد، گفت: برگزاری جشنوارهها، نقش تأثیرگذاری در حفظ، نگهداری و بهرهبرداری صحیح برداشت گیاهان دارویی در عرصههای طبیعی و اراضی کشاورزی به همراه دارد.
به گفته وی در عرصههای طبیعی کشور حدود هشت هزار و ۶۶۰ گونه گیاهی وجود دارد که از این تعداد حدود ۲ هزار و ۷۶۰ گونه انحصاری و منحصر به فرد است که در عرصههای منابع طبیعی کشور رویش میکند.
ارسال دیدگاه