رشد ۳۶۰ درصدی صادرات فندق

تهران (پانا) - آمارهای گمرک نشان می‌دهد در یکسال اخیر صادرات فندق از نظر ارزش ریالی رشد ۳۶۰ درصدی داشته است.

کد مطلب: ۱۳۷۷۸۸۹
لینک کوتاه کپی شد
رشد 360 درصدی صادرات فندق

به گزارش ایانا، فندق یکی از محصولات باغی ایران است که معمولا به صورت آجیل و خشکبار مورد مصرف خانوارهای ایرانی قرار می‌گیرد و اخیرا نیز از آن در حوزه‌های بهداشتی و آرایشی استفاده می‌شود.

استان گیلان(خصوصا شهرستان رودسر) سال‌هاست که به عنوان مهد و قطب اصلی تولید این محصول شناخته شده است و توانسته از این طریق اشتغال‌زایی خوبی برای مردم خطه میرزا کوچک خان فراهم کند.

با این حال در سطح جهانی با توجه به اقلیم و وضعیت آب و هوایی، ترکیه بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده این محصول به شمار می‌رود، به‌طوری که درآمد این کشور از محل صادرات فندق همواره بیشتر از درآمد کشورمان از صادرات پسته بوده است.

اخرین آمارهای سازمان خواروبار جهانی یا همان فائو نشان می‌دهد ایران در جایگاه ۲۹ صادرات این محصول باغی قرار دارد و پس از ترکیه، آمریکا، آذربایجان، گرجستان، ایتالیا، شیلی و چین رتبه هشتم تولید فندق را به خود اختصاص می‌دهد.

جزئیات صادرات فندق در یکسال اخیر

براساس آمار گمرک در سال گذشته ۳۷ تن و ۴۹۰ کیلوگرم فندق به ارزش ۲۳۰ هزار و ۳۱۹ دلار یا ۶ میلیارد و ۵۳۴ میلیون و ۲۵۷ هزار تومان به دیگر کشورها صادر شده است.

این در حالی است که آمارهای گمرک در سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد طی این بازه زمانی تنها ۱۳ تن و ۵۴۹ کیلو گرم فندق به ارزش ۶۰ هزار و ۷۷۲ دلار یا یک میلیارد و ۴۳۷ میلیون و۴۹ هزار تومان از کشور صادر شده بود.

رشد قیمت پایه صادراتی فندق

آمارهای موجود نشان دهنده آن است که طی بازه یکساله اخیر صادرات فندق به لحاظ وزنی با افزایش حدودا ۱۸۰ درصدی و به لحاظ ارزش دلاری با افزایش ۲۸۰ درصدی و به لحاظ ارزش تومانی با افزایش حدودا ۳۶۰ درصدی روبرو بوده است.

از طرف دیگر مشاهده قیمت پایه صادراتی فندق نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۰ هر کیلوگرم از این محصول چهار دلار و ۵۰ سنت و ۱۰۶ هزار تومان بوده و در سال ۱۴۰۱ ارزش هر کیلوگرم فندق صادراتی به ۶ دلار و ۲۰ سنت و ۱۷۴ هزار تومان رسیده که به لحاظ دلاری رشد یک دلار و ۷۰ سنتی و به لحاظ تومانی رشد حدودا ۷۰ هزار تومانی داشته است.

صادرات فندق ایرانی به ۱۰ کشور دنیا

طی یکسال اخیر فندق باغداران ایرانی به مقصد ۱۰ کشور جهان شامل کشورهای استرالیا، افغانستان، امارات متحده عربی، آلمان، بحرین، پاکستان، ترکمنستان، روسیه، قرقیزستان و کانادا صادر شده است.

در سال گذشته فندق با هدف متنوع سازی مقاصد صادراتی هفت مقصد جدید برای عرضه پیدا کرده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار