تاکید ایران و روسیه بر ارتقای همکاریهای اقتصادی
تهران (پانا) - موضوعات مختلف دوجانبه، منطقه ای و بینالمللی در دیدار و گفتوگوی دوجانبه وزرای امور خارجه ایران و روسیه در کیپ تاون آفریقای جنوبی مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت.
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، استمرار مشورتها با همتای روس خود را در پیشبرد روابط دوجانبه و رفع موانع و مشکلات پیشروی همکاریها حائز اهمیت دانست.
حسین امیرعبداللهیان با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، تسریع در روشن شدن سازوکار عضویت کشورهای دوست بریکس در این گروه را زمینهساز تقویت همکاریهای چندجانبه در قالب این گروه دانست.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان از پیشرفت روند همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف ابراز خرسندی کرد و در عین حال خواستار رفع موانع برای تقویت هرچه بیشتر همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور شد. وی افزود: در حال زمینهسازی برای برگزاری هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور هستیم.
وزیر امور خارجه کشورمان از نتایج سفر اخیر الکساندر نواک معاون نخستوزیر روسیه به تهران و توافقات حاصله اظهار خرسندی کرد و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای اجراییکردن هرچه سریعتر این توافقات را مورد تاکید قرار داد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از نتایج سفر اخیر الکساندر نواک معاون نخستوزیر روسیه به تهران و توافقات حاصله در زمینه همکاریهای اقتصادی میان دو کشور، امضای توافقنامه اجرای قطعه خط ریلی رشت - آستارا و نیز مشارکت بسیار خوب شرکتها و فعالان تجاری و اقتصادی روسیه در نمایشگاه تهران و همچنین سفر اخیر رئیس کل بانک مرکزی روسیه به تهران را نشانه عزم جدی مسکو در تقویت روابط اقتصادی و تجاری دو کشور دانست.
وی بر آمادگی کشورش برای استمرار گفتوگوهای کارشناسان ارشد دو کشور بهمنظور بررسی و نهاییکردن سند همکاریهای جامع بلندمدت دو کشور تاکید کرد. در این زمینه توافق شد تیم حقوقی دو کشور در آینده تزدیک با یکدیگر دیدار و گفتوگو کنند.
لاوروف ضمن اظهار خرسندی از حضور وزیر امور خارجه کشورمان در نشست بریکس پلاس، ابراز امیدواری کرد که با مشخص شدن سازوکارهای عضویت در بریکس، زمینه عضویت ایران و دیگر کشورهای دوست بریکس نیز فراهم شود و همکاریها در این چارچوب بهطور عملی تقویت شود.
وزیر خارجه روسیه بر آمادگی کشورش برای مشورت بیشتر در خصوص همکاریها میان کشورهای ضد تحریمهای یکجانبه که ایران پیشنهاد آن را ارائه کرده است، تاکید کرد.
در این دیدار آخرین وضعیت برجام و مذاکرات رفع تحریمها، مسائل قفقاز، ابتکارهای سهجانبه و شش جانبه در خصوص همکاریهای منطقهای و مسائل قفقاز جنوبی، همکاریها در حوزه دریای خزر، همکاریهای جاری در تکمیل کریدور ترانزیتی شمال جنوب، اجرای توافقات گذشته در زمینه سرمایهگذاری اقتصادی، همکاریهای فرهنگی و نیز همکاریها در حوزه انرژی، بانکی، کنسولی و روند آستانه در خصوص سوریه مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.
ارسال دیدگاه