برگزیدگان جشنواره ملی میراث ماندگار معرفی شدند
برگزیدگان جشنواره عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی اعلام شدند
بیرجند (پانا) - برگزیدگان دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی در بخشهای طبیعت و گردشگری، صنایع دستی، معماری و میراث فرهنگی معرفی شدند.
مراسم اختتامیه این جشنواره با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، هیات داوران جشنواره، جمعی از هنرمندان و عکاسان در بیرجند برگزار شد.
رقابت عکاسان در دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار خراسان جنوبی از روز جمعه پنجم خرداد آغاز شد که به مدت چهار روز در سراسر این استان ادامه داشت.
برترین ها از تبریز تا تهران
براساس رأی هیات داوران جشنواره، در بخش طبیعت و گردشگری «امین بهجت» از آذربایجان غربی به عنوان نفر اول برگزیده شد و در این بخش کسی به عنوان نفرات دوم و سوم انتخاب نشد اما «احسان نیک فرجام» از مازندران و «عرفان سامان فر» از فارس جایزه قابل تقدیر را دریافت کردند.
همچنین در بخش معماری و میراث فرهنگی جشنواره «فرشید احمدپور» از تبریز به عنوان نفر اول، امیر عنایتی از تربت حیدریه نفر دوم و هادی دهقانپور از سبزوار به عنوان نفر سوم جشنواره برگزیده شدند.
هیات داوران در بخش صنایع دستی و آداب و رسوم «امید علیزاده» از خراسان رضوی را به عنوان نفر اول برگزید و نفرات دوم و سوم را معرفی نکرد اما بهرام بیات از زنجان و فاطمه حسینی لاهیجی از تهران شایسته تقدیر شدند.
جایزه ویژه استاندار خراسان جنوبی نیز به «جابر غلامی» از شیراز و جایزه ویژه فرماندار بیرجند به سه نفر شامل «پیمان حمیدی پور» از خراسان شمالی، «نسترن باش افشار» از تهران و «سروش جوادیان» از تهران اعطا شد.
جایزه سرزمین گردشگری بادامشک هم به «نسترن باش افشار» از تهران و «امین رحمانی» از قزوین تعلق گرفت، جایزه ویژه استان نیز به «عمار کیوانی» از بیرجند اعطا شد.
علم و هنر در عکاسی
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی در این مراسم گفت: عکاسی رشتهای است که از علم و هنر در هم تنیده شده، بدین معنا که علم در کنار هنر قرار گرفته و زیبایی منحصر بهفرد را بوجود آورده است.
سید محمدرضا طالبی افزود: عکسی حقیقی است که به بیان یک حقیقت میپردازد و یک اثر حقیقی و طبیعی را در معرض دید دیگران قرار میدهد و گویای آن پدیده است.
وی گفت: بناهای تاریخی، محصولات کشاورزی منحصر بهفرد، طبیعت و جاذبه های گردشکری زیادی در خراسان جنوبی داریم و از عکاسان هنرمندی که این بناها، آثار و ظرفیتهای استان را در جشنواره ملی عکس میراث ماندگار به تصویر کشیدند انتظار داریم این عکسها را در سطح کشور و جهان از طریق مختلف ارائه کنند تا مردم جاذبههای ماندگار خراسان جنوبی را ببینند و به این استان سفر کنند.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب بر جهاد تبیین یکی از محورهایی که میتواند جهاد تبیین را به مردم ارائه کند، هنر عکاسی است.
وی ادامه داد: در بخش اقتصادی و معیشتی مشکلاتی در کشور وجود دارد اما در کنار آن نظام و انقلاب توفیقات بسیار بزرگی در بخشهای مختلف اعم از امنیتی، دفاعی و پزشکی به دست آورده است که وظیفه داریم آنها را برای مردم تشریح و تبیین کنیم و هنر عکاسی در این زمینه اثرگذار است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانجنوبی هم گفت: این استان با موقعیت جغرافیایی خاص، فرهنگ و تمدن غنی، بافت بومی و جاذبههای طبیعی و بکر خود میتواند برای هنرمندان به خصوص هنرمندان عکاس، موقعیت مناسبی برای به تصویر کشیدن زیباییهای این منطقه باشد.
۴۴ عکاس غیر بومی
هادی شاهوردی با اشاره به دعوت و میزبانی از ۶۵ عکاس برای شرکت در دومین جشنواره عکس میراث ماندگار خراسانجنوبی افزود: از این تعداد ۴۴ عکاس خارج از استان و بقیه بومی بودند که در ۶ گروه به شهرستانهای استان اعزام شدند و طی چهار روز از بناهای تاریخی، آثار ثبت جهانی و سایر آثار طبیعی و گردشکری عکس گرفتند.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی با وجود ظرفیتهای منحصر بهفرد کمتر شناخته شده است و امیدواریم با هنر عکاسی هنرمندان بیش از پیش آثار تاریخی، طبیعی و گردشگری استان در سطح کشور و جهان معرفی شود.
دبیر دومین جشنواره ملی عکس میراث ماندگار هم گفت: ۶۵ عکاس بومی و غیربومی به مدت چهار روز از جاذبههای تاریخی، معماری، گردشگری و طبیعت، صنایع دستی، آداب و رسوم استان عکاسی کردند و در پایان هزار و ۶۵۷ اثر به دبیرخانه جشنواره تحویل داده شد. میترا محمدی افزود: هیات داوران جشنواره پس از ۹ ساعت داوری در بین عکسهای ارسالی به دبیرخانه ۱۰۰ عکس در سه بخش جشنواره را برای شرکت در نمایشگاه انتخاب کردند.
ارسال دیدگاه