اعلام جزئیات انتخابات تناسبی مجلس در تهران
تهران (پانا) - عضو کمیسیون امور داخلی مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح جزئیات انتخابات تناسبی مجلس در تهران گفت تناسبیشدن انتخابات این امکان را فراهم میکند که نماینده جریان رقیب که لیست آنها حداکثر رای را کسب نکرده در مجلس حضور پیدا کند.
روح الله نجابت در حاشیه نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران درباره تناسبیشدن انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران، توضیح داد: بر این باوریم که مجلس خانه ملت است و باید همه مردم در خانه ملت دیده شوند؛ در حوزههای انتخابیه غیر از تهران امکان برگزاری انتخابات تناسبی به دلیل رقابت بر سر دو یا چند کرسی ممکن نیست از سوی دیگر در حوزه انتخابیه تهران فهرستها سیاسیتر و نگاهها ملیتر است.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این در حالی است که تا امروز اینگونه بود که هر فهرستی بیشترین رای را بیاورد تمام ۳۰ کرسی تهران به آن فهرست اختصاص پیدا میکرد، اما اکنون مساله این است که اگر ۴ میلیون نفر به لیستی رای داده و ۲ میلیون نفر به لیست دوم رای دادهاند، آنهایی که به لیست دوم رای دادهاند هم جزو ملت هستند و حق دارند در مجلس کرسی داشته باشند.
نجابت با اشاره به اینکه تقسیم کرسی بین لیستهای تهران متناسب با میزان رای خواهد بود، افزود: با این روش فرصتی ایجاد میشود تا هم رقابت بین لیستها صورت گیرد و هم شاهد رقابت درون لیستها باشیم چرا که هر فردی که در لیست جریانی بیشترین رای را کسب کند در تقسیمبندی کرسیهای اختصاصی به لیستها امکان نمایندگی مردم در مجلس را پیدا میکند.
وی به تاکید مقام معظم رهبری در ابتدای سال اشاره کرد و گفت: ایشان تاکید داشتند که چهار راهبرد مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت را دنبال کنیم که در راهبرد رقابت و مشارکت راهحلی بهتر از انتخابات تناسبی در تهران پیدا نکردیم چرا که امیدی برای جریانهای سیاسی برای کسب کرسی در مجلس ایجاد میشود و رقابت و مشارکت شکل میگیرد.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با بیان اینکه انتخابات تناسبی به مشارکت مردم و رقابت نامزدها کمک میکند، اظهار داشت: یکی از اشکالات مجلس این است که اکثریت خیلی قوی شکل میگیرد و تضارب آرایی که باید خانه ملت داشته باشد، وجود ندارد اما با برگزاری انتخابات تناسبی در تهران که معمولا پیشران و جهتده هستند، تضارب آرا محقق میشود.
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (هفتم خرداد) با اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و با ۱۶۱ رأی موافق، ۷۱ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۹ نماینده حاضر مقرر کردند که انتخابات تناسبی برای نخستینبار در تهران برگزار شود.
ارسال دیدگاه