در گفتوگو با پانا مطرح شد
سینمای ایران در نگاه مخاطبان چینی ؛ مردمانی که بر گل قرمز و فرش ایرانی قدم میگذارند
رایزن فرهنگی چین: زیباییهای سینمای ایران مانند طبیعت و فرش ایران است / «رنگ خدا» در دانشگاههای چین تدریس میشود
تهران (پانا) - جو زی هائو رایزن فرهنگی سفارت چین در ایران در حاشیه افتتاحیه سومین هفته فیلم چین در بنیاد سینمایی فارابی سینمای ایران را دارای مضامینی انسانی و اخلاقی، عشق به خانواده و کودکان توصیف کرد.
جو زی هائو رایزن فرهنگی چین در ایران در حاشیه آیین افتتاحیه سومین هفته فیلم چین در بنیاد سینمایی فارابی در گفتوگو با پانا با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی چین در ایران گفت: «خوشحالیم که هفته فیلم چین در ایران برگزار شده است. خوشبختانه استقبال زیادی از این رویداد صورت گرفته است و این نشان میدهد ایران و چین مشترکات زیادی با یکدیگر دارند. به ویژه در حوزه سینما و فیلم به دنبال این مشترکات اتفاقات خوشایندی درحال تحقق است.»
وی درباره شناخت مخاطبان چینی از سینمای ایران ادامه داد: «سینمای چین در این سالها موضوعات مختلفی را دنبال کرده است که در سومین هفته فیلم چین در بنیاد سینمایی فارابی نیز نمود یافته و فیلمهایی از نسل نوی سینماگران چینی در حال نمایش است. مردم چین هم، سینمای ایران را بسیار دوست دارند؛ به ویژه فیلم «رنگ خدا» مجید مجیدی در چین بسیار محبوب است. من این فیلم را ۲۰ سال پیش در ایران دیدم و در دانشگاههای سینمایی نیز این فیلم تدریس میشود.»
رایزن فرهنگی چین در ایران بر ضرورت توسعه همکاری سینمای ایران وچین تاکید کرد و گفت: «انتظار داریم سینمای ایران و چین تولیدات مشترکی داشته باشند و پیشتر برخی از فیلمسازان ایرانی از جمله آقای مجیدی، خانم نرگس آبیار و برخی دیگر از دوستان تلاشی جدی برای ساخت فیلم درباره جاده ابریشم در چین داشته و در این مسیر زحمت کشیدهاند. ما بسیار دوست داریم نتیجه فیلمی مشترک از سینماگران ایرانی و چینی را ببینیم.»
زی هائو فیلمهای ایرانی از جمله آثار مجید مجیدی را دارای مشخصههای سادگی، انسانیت و عشق به خانواده و کودکان دانست و عنوان کرد:«این مشخصات از مشترکات فرهنگی چین با ایران است و درست به همین دلیل برای مخاطبان چینی در آثار سینمایی ایران بسیار قابل درک و پذیرش است. مجید مجیدی و بسیاری دیگر از سینماگران ایرانی در چین شناخته شدهاند و از آقای مجیدی در دانشگاه سینمایی پکن به عنوان پروفسور افتخاری دعوت میشود و او در آنجا به دانشجویان چینی تدریس میکند.»
وی درباره المانهای فرهنگی مورد پسند خود در آثار سینمای ایران بیان کرد:«در نظر مردم چین ایران به قدری زیباست که مردمانش بر گل قرمز و همان فرش ایرانی قدم میگذارند، عشق به فرزند و خانواده دارند و این تصویر مردم چین از سینمای و مردم ایران است.»
سومین هفته فیلم چین با نمایش ۵ فیلم از نسل نوی سینماگران چین تا ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در سالن زندهیاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی در حال برگزاری است.
ارسال دیدگاه