سرپرست وزارت آموزش و پرورش:

اجرای طرح نماد نیازمند گفتمان‌سازی و پیوست رسانه‌ای است

تهران (پانا) - سرپرست وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد که اجرای طرح نماد و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی دانش آموزان، نیازمند گفتمان‌سازی و پیوست رسانه‌ای است.

کد مطلب: ۱۳۶۹۵۹۰
لینک کوتاه کپی شد
اجرای طرح نماد نیازمند گفتمان‌سازی و پیوست رسانه‌ای است

رضامراد صحرایی در جلسه شورای برنامه‌ریزی نماد با اشاره به مقام والای معلم و سخنان مقام معظم رهبری پیرامون این نقش مهم در مدرسه اظهار کرد: باید بدانیم معلم، کار مهمی در مدرسه انجام می‌دهد. آموزش و پرورش نباید جزیره‌ای مدیریت شود و دستگاه تعلیم و تربیت کلان فرآیندهایی مانند آموزش، پرورش، پژوهش و برنامه‌ریزی درسی، پشتیبانی و رفاه، مدیریت منابع انسانی، فناوری دارد.

وی افزود: اهمیت سامانه نماد به ویژه در دوره ابتدایی بسیار بالاست لذا به لحاظ علمی، کشف اختلال، امکان مداخله موثر را بالا می‌برد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به سامانه نماد ادامه داد: متخصصان را در کمک به اجرای سامانه نماد به کار بگیریم. در کار تعلیم و تربیت، گفتمان‌سازی و پیوست رسانه‌ای اهمیت بالایی دارد.

صحرایی تاکید کرد: در آموزش و پرورش باهم کار و برنامه‌ریزی و تخصصی اجرا کنیم تا بتوانیم اهداف این وزارتخانه را محقق سازیم. نماد، یک سامانه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است

اصغر باقرزاده، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت سامانه نماد افزود: سامانه نماد، سامانه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است که بخش غربالگری آن سال گذشته در سامانه همگام انجام شد اما به دلیل اینکه بخش ارجاع به بقیه دستگاه‌ها نرسیده بود و قرار بود نرم‌افزارها تجمیع شوند، ادامه کار نماد در وزارت آموزش و پرورش متوقف و بازطراحی شد. در نهایت، آزمایش‌های اولیه انجام و در ۲ استان در هفته گذشته مرحله غربالگری انجام شد.

باقرزاده تصریح کرد: ۵ مرحله در سامانه نماد باید دنبال شود؛ ما معتقدیم تاثیر هر چیز در کودکی و نوجوانی بیشتر از همه دوران‌ها است در این راستا یک ماده تکلیف قانونی داریم که آموزش و پرورش را به اجرای نماد، تکلیف کرده است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این ماده بیان کرد: آموزش و پرورش باید از طریق نماد در مدارس غیردولتی و دولتی نسبت به پایش مستمر وضعیت دانش‌آموز اقدام کند و مدیر مدرسه باید ارائه خدمات آموزشی، مشاوره فردی و خانوادگی و همچنین مداخلات فردی و ضروری را انجام دهد تا در صورت نیاز به ارائه خدمات حمایتی و تخصصی اقدام کند.

وی در ادامه اهداف عملیاتی سامانه نماد را در قالب غربالگری دانش‌آموزان؛ بررسی، شناسایی و تشخیصی توسط مشاور مدرسه؛ ارجاع دانش‌آموزان نیازمند برای دریافت خدمات راهنمایی؛ فعال‌سازی مراکز رشد و مشاوره تربیتی و همچنین خط نماد ۱۵۷۰ اعلام کرد.

باقرزاده گفت: غربالگری در دوره ابتدایی شامل آزمون غربالگری روانشناختی و در دوره متوسطه شامل غربالگری روانشناختی و سلامت روان است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش؛وی همچنین به سوالات نماد اشاره و اهداف کمی مرحله اول نماد، نوع آزمون، تعداد سوال و مدت اجرا را اعلام کرد و در ادامه مجریان بخش غربالگری و اعتبارات مورد نیاز این سامانه را نیز مطرح کرد.

گفتنی است در این جلسه افراد حاضر به بیان نقطه نظرات خود پیرامون نحوه فعالیت سامانه نماد پرداختند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار