سرپرست وزارت آموزش و پرورش:

مدیر مدرسه رکن اصلی تربیت و تحول و معلم پرچمدار این مسیر است

تهران (پانا) - در آستانه هفته گرامیداشت مقام معلم؛ نشست صمیمانه رضا مراد صحرایی؛ سرپرست وزارت آموزش و پرورش با مدیران مدارس شهر تهران برگزار شد.

کد مطلب: ۱۳۶۶۴۸۵
لینک کوتاه کپی شد
مدیر مدرسه رکن اصلی تربیت و تحول و معلم پرچمدار این مسیر است

در این گردهمایی، رضا مراد صحرایی؛ سرپرست وزارت آموزش و پرورش در آستانه هفته معلم، ضمن تبریک ایام و گرامی داشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای معلم و دانش آموزان، خطاب به حضار گفت: درس مدیریت را باید از مدیران مدارس فراگرفت که با کمترین امکانات کارهایی می کنند که هیچ مدیری توان انجام آن را ندارد.

وی دلیل عدم تحقق سند تحول بنیادین را در نبودن این سند برای اجرا توسط مدیران مدارس دانست و گفت: مدیر مدرسه رکن اصلی تربیت و تحول و معلم پرچمدار تحول است و هر کس می خواهد آینده ایران را ببیند، فقط کافی است به مدارس کشور نگاه کند،چرا که آینده نسل بعدی ما در این جایگاه راهبری می‌شود

صحرایی تربیت و ارتقا معلمان با نگاه به آینده را نیاز امروز جامعه خواند و اذعان کرد: باید شأن معلم حفظ شود و برای این مهم باید سه ضلع یک مثلث مدنظر باشد. معیشت معلم، منزلت معلم و و مرجعیت معلم که یک ارزش ذاتی است.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش خانواده، معلم و نظام آموزش و پرورش را سه رکن پیشرفت کشور دانست و گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش منشور خدمت ماست، اجرای سند تحول بنیادین به مراتب دشوارتر از نگاشتن آن است و دلیل اجرا نشدن آن این است که به دست مجری آن که مدیران مدارس هستند سپرده نشده است.

صحرایی درباره ابعاد سند تحول افزود: جایگاه معلم، خانواده و مدرسه در سند تحول مهم است و چندین راهکار خانواده محور و مهارت محور در سند تحول بنیادین ارائه شده و این سند، خانواده را شریک اصلی نظام تعلیم و تربیت می داند.

وی لازمه یک آینده خوب را، مستلزم مقدمه اجتناب ناپذیری تحت عنوان نجات مدرسه خواند که به این منظور باید از کمرنگ شدن نقش آن جلوگیری کرد چراکه رشد هیچ فناوری نمی تواند جایگزین مناسبی برای مدرسه باشد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: در مدرسه تعلیم بهانه تربیت است و این به دست مدیران مدارس امکان پذیر است، مدرسه ای که بدون توجه به تربیت؛ تنها به تعلیم بپردازد خواهد مرد.

وی با تاکید بر تحقق عدالت آموزشی خاطرنشان کرد: به دغدغه فرزندم را به کدام مدرسه بفرستم؟پایان می دهیم.

توجه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به مهارت آموزی در قالب شش ساحت تربیتی است که آموزش دوازده مهارت اصلی را مدنظر قرار داده است و تربیت دانش آموز مهارتی مستلزم وجود معلم ماهر است لذا ضوابط انتخاب یک مدیر مدرسه از انتخاب هر مدیرکلی مهم تر و حساس تر است.

صحرایی اولین و مهم ترین مسأله پیش روی آموزش و پرورش را ساماندهی نیروی انسانی برشمرد که در سال تحصیلی جاری با همت مدیران مناطق و مدارس حل شده و امسال این چالش فزون می شود لذا آموزش و پرورش از شرکای راهبردی خودش در این زمینه انتظار واقع بینی دارد و می خواهد اورا تنها نگذارند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: رتبه بندی مهم ترین اقدام تحولی آموزش و پرورش معاصر ما و ضامن نظام تعلیم و تربیت است و به فضل الهی با کمک شما عزیزان آن را جبران خواهیم کرد.

در حاشیه این مراسم سرپرست وزارت آموزش و پرورش در مکالمه تلفنی با ریحانه موسوی معلم نمونه کشوری کسب رتبه برتر معلم کشور را به وی تبریک گفت.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار