سازمان بازرسی موظف به راهاندازی سامانه گزارشگران فساد شد
تهران (پانا) - نمایندگان مردم در خانه ملت سازمان بازرسی کل کشور موظف کردند ظرف مدت ششماه پس از لازمالاجراء شدن قانون حمایت مالی از افشاگران فساد با همکاری سایر نهادهای پذیرنده و قوه قضائیه نسبت به طراحی و راهاندازی سامانه گزارشگران فساد اقدام کند و باید در سامانه مذکور محرمانگی هویت گزارشگر و اطلاعات مندرج در سامانه رعایت شود.
نمایندگان در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه، ۲۴ اسفند) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی در مورد طرح یک فوریتی حمایت مالی از افشاگران فساد اصل ماده (۳) این طرح را در مورد طراحی و راهاندازی سامانه گزارشگران فساد با ۱۶۰ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۴ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
همچنین نمایندگان ماده ۴ این طرح را درباره انجام تحقیقات لازم در خصوص گزارش دریافتی در حدود صلاحیت قانونی توسط نهاد پذیرنده پس از دریافت گزارش از طریق سامانه نیز مصوب کردند.
در ماده ۳ این طرح آمده است: سازمان بازرسی کل کشور موظف است ظرف مدت ششماه پس از لازمالاجراء شدن این قانون با همکاری سایر نهادهای پذیرنده و قوه قضائیه نسبت به طراحی و راهاندازی سامانه گزارشگران فساد اقدام نماید. باید در سامانه مذکور محرمانگی هویت گزارشگر و اطلاعات مندرج در سامانه رعایت شود و گزارش از طریق سامانه و با انتخاب سامانه فقط برای یک نهاد پذیرنده ارسال گردد.
تبصره- گزارشهای دریافتی در سامانه با توجه به نظام رتبهبندی بر مبنای شاخصهای مربوط به گزارش دهنده، گزارش شونده، سازمان محل فساد، موضوع فساد، ارزش مال موضوع فساد، زمان ارتکاب فساد و نوع فساد مشخص میشوند و در اولویت قرار میگیرند.
بر اساس ماده (۴) طرح مذکور؛ نهاد پذیرنده پس از دریافت گزارش از طریق سامانه، مکلف است پس از بررسی شکلی گزارش، تحقیقات لازم در خصوص گزارش دریافتی را در حدود صلاحیت قانونی خود انجام دهد. چنانچه قرائن و امارات بر ارتکاب رفتارهای موضوع ماده (۲) این قانون دلالت کند، گزارش را از طریق سامانه به مرجع صالح برای رسیدگی ارسال نماید. در صورتی که از نظر نهاد پذیرنده گزارش قابلیت رسیدگی نداشته باشد، عدم تأیید گزارش از طریق سامانه به اطلاع گزارش دهنده میرسد.
تبصره۱- در صورت عدم تأیید گزارش از سوی نهاد پذیرنده، گزارشگر ظرف مدت بیست روز از زمان اطلاع، میتواند صرفاً یک مرتبه، بررسی مجدد گزارش را توسط نهاد پذیرنده دیگری از طریق سامانه درخواست نماید.
تبصره۲- درصورتی که نهاد پذیرنده در بررسی گزارش فساد، گزارش را مشمول این قانون نداند ولی گزارش مذکور متضمن ارتکاب جرمی باشد، مکلف است گزارش را طبق قانون آیین دادرسی کیفری به مرجع صالح قضائی ارسال کند.
ارسال دیدگاه