معاون برنامهریزی و مدیریت مدارس سمپاد:
سبک زندگی انسانهای موفق چندساحتی است
دانشآموزان موفق باید پیگیر حل مشکلات کشور و مردم باشند
تهران (پانا) - معاون برنامهریزی و مدیریت مدارس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، چندساحتی بودن و چندساحتی ماندن را سبک زندگی دانشآموزان موفق سمپاد دانست.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان؛ فرهاد فتحینژاد در آیین تجلیل از مدالآوران و نفرات برتر کنکور دبیرستان فرزانگان یک تهران ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و تجلیل از کادر و معلمان این مدرسه گفت: باورهای اصیل مبتنی بر فضیلتهای اخلاقی و خانواده از جمله پدر، مادر، دوستان و جامعه در شکلگیری و تکوین هویت انسانها نقش پررنگ و بهسزایی دارند.
وی با اشاره به اهمیت انسانهای اطراف ما گفت: حقیقت این است که با همه داشتههای فرهنگیمان و هویتهای اجتماعی خودمان میتوانیم جامعهای خوب و متعادل بسازیم. جامعهای که همه ارزشهای اخلاقی و انسانی متعالی در لابهلای کنشها و ارتباطات میان فردی محترم شمرده شده و پررنگ شوند.
فتحینژاد افزود: زندگی، هدیه خداوند به ماست. شاید انتخاب سبک درست زیستن و انتخاب شیوه عاقلانه زندگی هم هدیه خوب ما به خداوند باشد. زندگی فرصتی برای خلق شاهکارهای هنری تماشایی است اما همه افراد فرصت این خلق اثر هنری را پیدا نمیکنند.
معاون سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان خاطرنشان کرد: خیلیها تابلوهایی نازیبا درست میکنند که خودشان نیز رغبتی به تماشا و لذت بردن از آن ندارند.
وی افزود: خداوند در قرآن میفرماید: من شما را بیهوده نیافریدم خلقت و زیستن ما اهداف بزرگی داشته است. سوال این است که چگونه زندگی کنم تا «ایکاش ...» ذکر مکرر سالهای میانسالی و سالمندی ما نشود.
فتحینژاد گفت: آیا میدانیم از زندگی چه میخواهیم و هر صبح میدانید که برای چه یک روز دیگر زنده هستید؟ مثالی معروف است که میگویند عرض رودخانهای خروشان را که آب با سرعت در آن جریان دارد را نمیتوان به راحتی پیمود و احتمال هر اتفاق ناخوشایندی در دل این حادثه وجود دارد مگر اینکه رشته طنابی از این طرف رودخانه به سوی دیگر کشیده شده باشد.
معاون برنامهریزی و مدیریت مدارس سمپاد ادامه داد: زندگی و سبک زیستن مثل رودخانه در گذر و پرپیچ و تاب است و آن طناب داشتن هدف و چشمانداز در حیات است. دنیا از دیدگاه قرآن، محل بازی، سرگرمی، تجملپرستی و تفاخر به یکدیگر و افزونطلبی در مال و فرزند معرفی شده است.
وی با اشاره به دیدگاه قرآن گفت: قرب الهی، هدفی معنوی است یعنی سعادت ابدی و نزدیکی به خداوند و گام برداشتن در مسیر ذات لایزال الهی؛ پس اگر هدفی در زندگی نداشته باشیم یا هدفهای متنوعمان در مسیر هدف کلانتر شکل نگرفته و درست هدایت نشده باشد، احتمال روزی، جایی ساعتی در زندگی به کلمه «ای کاش و ای کاشها» خواهیم رسید.
فتحینژاد ادامه داد: پس نباید غفلت کنیم تا دچار آن زیان و خسران نشویم. غفلت بزرگترین دام شکست و ناکامی است در هنگام غفلت نه میبینیم نه میشنویم و نه فکر میکنیم.
وی تاکید کرد:هدف باید دستیافتنی، قابل اندازهگیری، مقید به زمان، مشخص و روشن باشد. هدف باید برای شما احساس و رنگ و ماهیت خاص خودش را داشته باشد.
معاون سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان ادامه داد: گزینش هدف خوب هم تابعی از نگرش و چشمانداز ما در زندگی است. به زعم من، احساس ایجاد تغییر مثبت و تأثیرگذار بودن در زمره متعالیترین اهدافی است که یک سمپادی میتواند به آن فکر کند اینکه احساس کند چگونه میتواند برای جامعه، مدرسه و خانواده خود مفید باشد و پیوسته از خود بپرسد برای جامعه خودم چه کار میتوانم انجام دهم؟ چگونه در بخشی که در آن مشغول به فعالیت هستم، باری از مشکلات و سختیها بردارم و چراغ نورانی در جاده پیشرفت و تعالی کشورم روشن کنم.
وی خاطر نشان کرد: برای رسیدن به این تفکر و این نقطه حتما باید چندساحتی باشید البته بسیاری از دانشآموزان سمپاد با حضور در رنگین کمان برنامههای متنوع چندساحتی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و سایر برنامههای تربیتی آموزش و پرورش در حوزههای مختلف علمی، پژوهشی، هنری، فرهنگی و ورزشی فعالیت میکنند خیلی هم موفق و عالی هستند اما باید در مسیر، ثابتقدم و استوارتر قدم بردارند.
فتحینژاد گفت: چندساحتی ماندن، یک سبک و روند زندگی دوستداشتنی است، چون دنیا چندساحتی است چون وقتی بتوانید در ابعاد مختلف کار کنید، تمرکز و توانایی تحلیل بیشتری خواهید داشت.
معاون سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان ادامه داد: لزوما موفقترین فارغالتحصیلان سمپاد، باهوشترین آنها نیستند باید با ابعاد شخصیتی خودتان به صلح و آرامش برسید تا به لحاظ روحی مملو از احساس رضایت و سرزندگی و موفقیت شوید.
در پایان این مراسم از مدالآوران المپیادهای علمی و نفرات برتر کنکور تجلیل شد.
ارسال دیدگاه