مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد؛

تحصیل ۶۷۰ هزار دانش‌آموز اتباع افغانستانی با بیش از ۳۵۲ میلیون دلار هزینه در ایران

۹۶.۱ درصد هزینه آموزش اتباع افغانستانی از سوی ایران پرداخت شد

تهران (پانا) - مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که بیش از ۶۷۰ هزار دانش‌آموز اتباع افغانستانی در ایران تحصیل می‌کنند که هزینه آموزش این دانش‌آموزان برای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بیش از ۳۵۲ میلیون دلار است.

کد مطلب: ۱۳۵۱۸۹۵
لینک کوتاه کپی شد
تحصیل ۶۷۰ هزار دانش‌آموز اتباع افغانستانی با بیش از ۳۵۲ میلیون دلار هزینه در ایران

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش؛ مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور این وزارتخانه با اعلام اینکه بیش از ۶۷۰ هزار دانش‌آموز اتباع افغانستانی در ایران تحصیل می‌کنند که هزینه آموزش این دانش‌آموزان برای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بیش از ۳۵۲ میلیون دلار است، گفت: سازمان‌های بین‌المللی کمتر از ۳،۹ درصد هزینه تحصیل دانش‌آموزان اتباع افغانستانی در ۲ سال گذشته در ایران را پرداخته‌اند و جمهوری اسلامی ایران ۹۶،۱ درصد هزینه‌های آموزش دانش‌آموزان افغانی را متقبل شده است، لذا ضروری است تا این سازمان‌ها برای افزایش کميّ و کیفی آموزش‌های عمومی به دانش‌آموزان اتباع افغانستانی در ایران توجه بیشتری کنند و کمک‌های بیشتری در هزینه‌های ساخت و جاری مدارس پرداخت کنند.

بر اساس دستور مقام معظم رهبری که «هیچ کودک افغانستانی حتی مهاجرانی که به‌صورت غیرقانونی و بدون مدرک در ایران حضور دارند نباید از تحصیل بازبمانند و همه آن‌ها باید در مدارس ایرانی ثبت‌نام شوند»، مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور پس‌ از این دستور، پیگیری‌های جدی با سایر دستگاه‌های دولتی از جمله وزارت امور خارجه و وزارت کشور برای رفع مشکلات، محدودیت و بهره‌مندی کودکان افغانستانی به آموزش‌های مناسب را در دستور کار خود قرارداد.

امکان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در مدارس خاص مانند سمپاد و شاهد وجود دارد

دولت جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر اصول اخلاقی و اسلامی علی‌رغم همه مشکلات داخلی آموزش‌وپرورش شامل کمبود نیروی انسانی، فضای آموزشی و... شرایط برابر در بهره‌مندی از فرصت‌های تعلیم و تربیت برای دانش‌آموزان پناهنده از جمله دانش‌آموزان اتباع افغانستانی که بخش عمده دانش‌آموزان اتباع را تشکیل می‌دهند، ایجاد کرده است به‌طوری‌که دانش‌آموزان افغانستانی در مدارس خاص مانند سمپاد و شاهد و... نیز امکان ثبت‌نام دارند و هیچ تفاوتی نسبت به دانش‌آموزان ایرانی ندارند. بر همین اساس جداسازی دانش‌آموزان اتباع خارجی و ایرانی در مدارس ممنوع است.

تحصیل ۶۷۰ هزار دانش‌آموز اتباع افغانستانی در ایران

۶۷۰ هزار نفر دانش‌آموز اتباع خارجی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در ایران تحصیل می‌کنند که این رقم نسبت به سال تحصیلی ۱۳۹۳-۱۳۹۲ که ۳۲۹ هزار نفر از دانش‌آموزان اتباع در مدارس ایرانی تحصیل می‌کردند، افزایش ۲ برابری داشته است.

در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، ۵۵۶ هزار نفر و در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۶۷۰ هزار نفر دانش‌آموز اتباع افغانستانی در مدارس ایرانی تحصیل کرده‌اند که سرانه دانش‌آموزی این دانش‌آموزان در این سال‌ها به ترتیب ۴۲۷ و ۵۲۷ دلار بوده است.

بیش از ۹۶ درصد هزینه‌های تحصیل دانش‌آموزان اتباع افغانستانی را جمهوری اسلامی ایران تامین می‌کند

در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ شش میلیون و پانصد و سی‌وهشت هزار دلار کمک‌های بین‌المللی و دویست و سی‌وهفت میلیون و ششصد و شش هزار دلار هزینه داخلی و در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۱۷ میلیون دلار کمک بین‌المللی و سیصد و سی‌وپنج میلیون و شش‌صد و سی‌ویک هزار دلار هزینه‌های داخلی برای آموزش اتباع افغانستانی صَرف شده است. بر این اساس در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ کمک‌های بین‌المللی ۲،۷ درصد و در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ این کمک‌ها کمتر از ۵ درصد هزینه‌های آموزش دانش‌آموزان اتباع افغانستانی را پوشش داده که مجموع کمک‌های سازمان‌های بین‌المللی برای تحصیل اتباع افغانستانی در ایران کمتر از ۳،۹ درصد از هزینه کل در ۲ سال گذشته است و جمهوری اسلامی ۹۶،۱ درصد هزینه‌های آموزش دانش‌آموزان اتباع افغانستانی در ۲ سال گذشته را بر عهده گرفته است.

دانش‌آموزان افغانستانی در حال حاضر در ۶ هزار مدرسه سراسر ایران در حال تحصیل هستند که ۸۸ مدرسه با مشارکت سازمان‌های بین‌المللی احداث‌ و ۲۳ مدرسه دیگر نیز در حال ساخت است.

در حوزه پوشش تحصیلی دانش‌آموزان اتباع خارجی ضرورت دارد از محل منابع مالی سازمان‌های بین‌المللی حداقل ۱۰۰۰ مدرسه برای تامین فضای آموزش دانش‌آموزان اتباع خارجی ساخته شود و هزینه تامین تجهیزات آموزشی توسط سازمان‌های بین‌المللی افزایش یابد و کمک‌هایی مانند هزینه واگذاری زمین، تأمین تجهیزات، تأمین انسانی نیروی انسانی، هزینه نگهداری و سایر اقلام تنها بر عهده وزارت آموزش‌وپرورش نباشد و سازمان‌های بین‌المللی درصد بیشتری از هزینه‌های آموزش دانش‌آموزان اتباع افغانستانی را عهده‌دار شوند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار