در نشست مشترک رئیس دانشگاه تهران و رئیس جهاد دانشگاهی مطرح شد؛
راهاندازی شعبه دانشگاه تهران در گرجستان
تهران (پانا) - رئیس دانشگاه تهران با استقبال از اعلام آمادگی رئیس جهاد دانشگاهی به منظور در اختیار گذاشتن ظرفیتهای این نهاد انقلابی برای فرصت مطالعاتی اساتید جوان، از راهاندازی شعبه این دانشگاه در گرجستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در نشست مشترک با رئیس جهاد دانشگاهی کشور، گفت: جهاد دانشگاهی را آزمایشگاهی برای دانشجویان و نهاد واسط محیط واقعی کار با محیط دانشگاه میدانیم و معتقدیم این نهاد انقلابی، کارکرد خاص خود را برای مهارتافزایی دانشجویان دارد.
وی با اعلام آمادگی به منظور تعریف و اجرای مگاپروژههایی در سطح کلان ملی طی همکاری مشترک دانشگاه تهران و جهاد دانشگاهی، تاکید کرد: به منظور تعریف این مگاپروژهها لازم است حوزههای مورد علاقه مشترک اساتید و محققان دانشگاه و جهاد دانشگاهی که در آن حوزهها تجربههای ارزشمندی وجود دارد، شناسایی شود و بستر لازم برای تجاریسازی دانش فراهم گردد تا بتوانیم با مشارکت یکدیگر، کارهای بزرگی را برای پیشرفت کشور انجام دهیم.
مقیمی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۰ هزار پایاننامه و رساله توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران دفاع میشود، گفت: دانشگاه تهران و جهاد دانشگاهی هم در حین اجرای این تحقیقات میتوانند همکاری مشترک داشته باشند و هم نتایج تحقیقات را به کمک یکدیگر کاربردی سازند. در این صورت، هم میتوانیم در نگهداشت سرمایههای انسانی موفق باشیم و هم اینکه از رهگذر توسعه علم، قدرت نرم خود را ارتقا دهیم چراکه مبنای قدرت در عصر امروز، دانش است و لازمه پیشرفت همهجانبه و پایدار کشور متکی بر قدرت مبتنی بر دانش میباشد.
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران از شکلگیری پژوهشکدههای مشترک، استفاده از شعبهها و واحدهای جهاد دانشگاهی در سراسر کشور و قرارگیری ظرفیتهای خالی جهاد دانشگاهی در اختیار دانشگاه تهران، به عنوان برخی الگوها و مصادیق همکاری دانشگاه و جهاد دانشگاهی نام برد و خاطرنشان کرد: نگاه ما در دانشگاه تهران معطوف به استفاده از ظرفیتهای مختلف موجود در کشور به منظور پیشرفت و تعالی مردم کشورمان است؛ بنابراین در رویکردمان، تعصبات سازمانی جایی ندارد و پیشرفت ملی از طریق ایجاد شبکه همکاری با ذینفعان مختلف اولویت اصلی ماست. معتقدیم جهاد دانشگاهی، علاوه بر اینکه ظرفیت نهادی مناسبی در اختیار دارد، شبکهسازی مناسبی نیز با نهادهای دیگر ایجاد کرده است که میتواند اساتید و دانشجویان زیادی را وارد این شبکه ارتباطی نماید.
مقیمی همچنین با اشاره به همکاری نزدیک با جهاد دانشگاهی، به انجام اولین فعالیتهای تحقیقاتی خود در دهه ۷۰ در جهاد دانشگاهی در قالب مهارتورزی تحقیقاتی و با موضوعهایی نظیر "تدوین تجربیات مدیران در حوزه مدیریت بحران" و "اجرای پروژه ملی بررسی موانع کارآفرینی در صنعت کشور" اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی با اتکا به تشکیلات منسجم و ظرفیتهای زیادی که در این نهاد ارزشمند انقلابی وجود دارد، میتواند مکمل مأموریتهای دانشگاه باشد.
حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی نیز در این نشست مشترک، با اشاره به فعالیت بیش از ۱۱۰ واحد بزرگ جهاد دانشگاهی در سراسر کشور، گفت: بسیاری از مدیران کشور دارای یک تجربه حضور در جهاد دانشگاهی هستند که این موقعیت حضور در جهاد دانشگاهی، فرصت خوبی برای کار کردن، ممارست و تمرین کردن بوده است.
مسلمی نائینی با اشاره به چهرههای شاخص جهاد دانشگاهی اعم از زندهیاد دکتر کاظمی آشتیانی، ایشان را واجد مدیریتی بینظیر و صاحب معنویتی فوقالعاده دانست و خاطرنشان کرد: در جهاد دانشگاهی از این نمونه افراد، خیلی زیاد هستند که کشف و شناسایی و به جامعه معرفی میشوند.
رئیس جهاد دانشگاهی با تاکید بر تولید علم نافع، افزود: جهاد دانشگاهی در زمینه رساندن فناوری به محصول باید تلاش ویژه داشته باشد و در زمینه تجاریسازی محصولات مؤثرتر عمل کند. باید علم نافع تولید کنیم. اینکه نوآوری کنیم اما آن نوآوری نافع نباشد، هیچ فایدهای برای کشور ندارد. دنبال علمی باشیم که مردم بتوانند از آن نفع ببرند.
همچنین در ادامه این نشست، اعلام آمادگی دکتر مسلمی نائینی به منظور در اختیار گذاشتن ظرفیتهای جهاد دانشگاهی برای فرصت مطالعاتی اساتید جوان، مورد استقبال رئیس دانشگاه تهران قرار گرفت. دکتر مقیمی اظهار داشت: پردیس علم و فناوری شهید چمران را در جوار شهرک صنعتی اشتهارد که تعداد شرکتهای مستقر در این شهرک به اندازه شرکتهای دانشبنیان مستقر در ۷ استان است، به منظور ایجاد بستر فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت، راهاندازی کردیم. البته ظرفیت کار مشترک با جهاد دانشگاهی در زمینه فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت را میتوانیم با همین الگوی پردیس علم و فناوری شهید چمران فعال کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی در بخش دیگر سخنانش به ساماندهی مجموعه فعالیتهای فرهنگی در حوزه شناختی با نگاه به مبحث جهاد تبیین با استفاده از ظرفیتهای رسانهای و آموزشی جهاد دانشگاهی اشاره کرد. رئیس دانشگاه تهران نیز با اشاره به فعالیت تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران با همین هدف، اظهار کرد: اعتقاد داریم جوهره ناآرامیهای اخیر، یک نبرد فرهنگی و رسانهای بود، به طوری که نقطه شروع و پایان آن ناظر بر بحثهای روانی، فرهنگی و رسانهای بوده است. ما معتقد هستیم در نظام آموزش عالی باید نهادینه شود که بتوانیم به راحتی ارتباط بگیریم و گفتگو کنیم و قبل از اینکه بدخواهان و مغرضان، رویدادهای ما را روایت کنند، خودمان روایت دست اول را عرضه کنیم. جهاد تبیین هم ناظر بر همین است که روایت درست را خودمان بگوییم و صادقانه هم بیان کنیم و برای تحقق این امر، همکاری رسانهای دانشگاه تهران و رسانههای جهاد دانشگاهی، سازنده و اثرگذار خواهد بود.
مقیمی در بخش دیگر سخنانش از مصوبه جدید کمیسیون دائمی هیأت امنای دانشگاه تهران به منظور راهاندازی شعبه دانشگاه تهران در گرجستان خبر داد.
وی در زمینه گسترش ارتباطات علمی دانشگاهی دانشگاه تهران تاکید کرد: گسترش ارتباط علمی با کشورهای محور مقاومت به طور جدی در دستور کار است. البته منظور از این گسترش ارتباط صرفاً ناظر بر افزایش دانشجوی بینالملل از این کشورها بخاطر درآمدزایی نیست، بلکه هدف اصلی ما از گسترش ارتباط دانشگاهی با کشورهای محور مقاومت، علاوه بر ارتقای اثرگذاری فرهنگی و تربیت نیروی انسانی برای این کشورها، توسعه مهارتهای حرفهای و تقویت مناسبات اقتصادی و اجتماعی از طریق مناسبات علمی است و جهاد دانشگاهی میتواند در این راستا همکار مناسبی برای دانشگاه تهران باشد.
رئیس دانشگاه تهران و رئیس جهاد دانشگاهی در پایان تاکید کردند که سرفصل همکاریهای مشترک این دو نهاد علمی در چارچوب تفاهمنامه همکاری مشترک و همچنین در قالب قراردادهایی جداگانه مستند شود تا سازماندهی همکاری مشترک محدود به یک دوره زمانی نشده و در دورههای مدیریتی مختلف تداوم و گسترش پیدا کند.
ارسال دیدگاه