با حضور مسوول سازمان بسیج سازندگی کشور؛

ایستگاه باروری ابرها در بیرجند افتتاح شد

بیرجند (پانا) - اولین ایستگاه هوشمند زمینی بارورسازی ابرها در کشور به همت نخبگان و پژوهشگران خراسان جنوبی در ارتفاعات باقران بیرجند راه‌اندازی و افتتاح شد.

کد مطلب: ۱۳۴۷۴۹۲
لینک کوتاه کپی شد
ایستگاه باروری ابرها در بیرجند افتتاح شد

مسوول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی در این مراسم گفت: اولین سایت هوشمند زمینی بارورسازی ابرها در سطح کشور به همت نخبگان خراسان جنوبی راه‌اندازی شده است.

هادی ایمانی افزود: مطالعات ایجاد این سایت از سال ۱۳۹۶ در خراسان جنوبی آغاز شد و اکنون با کمک بخش دانشگاهی استان به مرحله بهره‌برداری رسیده است.

به گفته وی با توجه به وضعیت اقلیمی خراسان جنوبی ۳۵ سایت دیگر برای افزایش بارندگی در استان نیاز است که مکان‌یابی اولیه انجام شده اما اجرای آن نیازمند تامین اعتبار و حمایت از سوی دستگاه‌های متولی است.

شرط افزایش ۳۰ درصدی بارندگی

وی افزود: با ایجاد این تعداد سایت شاهد افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصد بارندگی در استان خواهیم بود که در صورت تحقق کمک شایانی به رفع مشکل کم‌آبی می‌کند و قطعا ثمرات آن به بخش کشاورزی و دامپروری خواهد رسید.

وی افزود: آمادگی پیاده‌سازی این طرح در سایر نقاط کشور را داریم و می‌تواند نمونه‌ای برای دیگر استان‌ها باشد.

ایمانی گفت: حدود ۲ میلیارد ریال اعتبار صرف راه‌اندازی اولین سایت هوشمند زمینی بارورسازی ابرها شده است ولی اگر سایت‌های دیگر به صورت انبوه ساخته شود، هزینه‌های آن کمتر خواهد بود.

به گفته وی بازدهی افزایش بارندگی در هر سایت زمینی زیر ۱۰ درصد است و برای اینکه تاثیر مطلوب در میزان بارندگی را شاهد باشیم باید تعداد سایت‌ها در نقاط مختلف افزایش یابد.

مسوول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی تصریح کرد: تمامی مواد باروری ابرها در خراسان جنوبی تولید و با موفقیت بالا آزمایش شده است.

براساس توضیحات مسوول فنی سایت هوشمند بارورسازی ابرها، ۲ نوع ژنراتور در این ایستگاه استفاده شده که سوخت آنها جامد و مایع است.
این سایت هوشمند داده‌های محیطی از جمله دما، میزان رطوبت و پوشش ابر را اندازه‌گیری کرده و اطلاعات را به مرکز کنترل ارسال می‌کند سپس با تحلیل و مقایسه داده‌ها اگر شرایط باروری ابرها فراهم باشد دستور اجرای عملیات از مرکز کنترل صادر می‌شود.

مسوول سازمان بسیج سازندگی کشور هم گفت: آمادگی حمایت برای تکثیر سایت‌های هوشمند زمینی بارورسازی ابرها را داریم تا در استان خراسان جنوبی و کشور به ظرفیت مطلوب برسد.

سردار محمد زهرایی افزود: گزارش طرح ایجاد سایت هوشمند بارورسازی ابرها نزد مقام معظم رهبری هم ارائه شده است و باید از دست‌اندرکاران و حامیان این طرح تقدیر کرد.

وی گفت: باید از همه توان خود در مسیر پیشرفت کشور بهره بگیریم زیرا یک انتخاب نیست و یک ضرورت است.

مسوول سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه یکی از ابعاد خدمت موثر با نگاه آینده‌پژوهی، عرصه دانش‌بنیان و فناوری است گفت: آینده از آن کسانی است که از کارگران علمی سود ببرند و کارگر علمی کسی است که جسارت استفاده از علم خود را داشته باشد لذا در کشور با توجه به تعدد مراکز دانشگاهی به چنین نیروهایی نیاز داریم.

وی افزود: استفاده از دانش و علم موجب کارآفرینی با خطرپذیری می‌شود چرا که نخبگان با همه سختی‌ها و بروکراسی‌های اداری کار را به مرحله عملیاتی می‌رسانند و استفاده از علم و دانش در کنار جسارت به کار بردن آن در زمینه‌های مختلف می‌تواند آورده‌های خوبی برای کشور داشته باشد.

تاثیر بارور سازی ابرهابر خشکسالی

فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی هم در این آیین با تاکید بر لزوم توجه به دانش‌بنیان‌ها گفت: خودباوری امروز در جوانان به وجود آمده و باید تقویت شود که نیازمند توجه بیشتر است تا ثمره آن به کشور و مردم برسد.

سردار محمدرضا مهدوی افزود: علیرغم همه مشکلات و بی‌مهری‌ها به فعالان علم و فناوری اما با حمایت‌های بسیج علمی شاهد بهره‌برداری رسمی از پروژه باروری ابرها در استان هستیم.

وی گفت: اولین بار در کشور سایت زمینی هوشمند باروری ابرها ایجاد شده تا به عنوان خدمتی ارزنده و دانش مورد نیاز منطقه مورد استفاده قرار گیرد.

فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی با اشاره به خشکسالی‌های متوالی در این استان اضافه کرد: امید است پروژه دانش‌بنیان بارورسازی ابرها در کاهش اثرات خشکسالی با افزایش بارندگی موثر باشد.

مراسم افتتاح این ایستگاه زمینی بارورسازی ابرها با حضور مسوول سازمان بسیج سازندگی کشور، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی در بیرجند برگزار شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار