عوامل برنامه «مدرسه تلویزیونی ایران» به پرسشهای مخاطبان پاسخ می‌گویند

تهران (پانا) - عوامل برنامه برنامه «مدرسه تلویزیونی ایران» شبکه آموزش سیما مهمان واحد امور ارتباط با مخاطبان(162) روابط عمومی صدا وسیما شدند.

کد مطلب: ۱۳۴۴۳۴۸
لینک کوتاه کپی شد
عوامل برنامه «مدرسه تلویزیونی ایران» به پرسشهای مخاطبان پاسخ می‌گویند

به گزارش روابط عمومی شبکه آموزش سیما، احسان سهرابی، سرپرست گروه آموزش‌های رسمی؛‌ هادی خدادی، تهیه کننده؛ احسان مرادی، کارگردان؛ سمیه محمد طالب، سردبیر برنامه؛ مرضیه شراهی، معلم فارسی سوم؛ مهدی گلرو، معلم علوم متوسطه و آرین فشنگچی، معلم فارسی پنجم در واحد امور ارتباط با مخاطبان و در نشست خبری با رسانه‌ها حضور پیدا کردند و درباره نظرات مخاطبان و روند تولید این برنامه با اصحاب رسانه گفت‌وگو کردند.

هرچند قدمت برنامه«مدرسه تلویزیونی ایران» به شیوع بیماری کرونا و تعطیلی اجباری مدارس در اسفند۱۳۹۷ برمی‌گردد اما این برنامه در هر دو دوره کرونا و تحول توانست شاخص‌ترین و فراگیرترین برنامه آموزشی تلویزیون لقب بگیرد. «مدرسه تلویزیونی ایران» در دوره جدید که از مهر ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد، با هدف عدالت آموزشی راه‌اندازی شد و آیتم‌های بازی و نمایش را هم به قالب پیشین برنامه افزود تا بسته تصویری آموزشی جذاب‌تری را برای بینندگان کودک و نوجوانش تدارک دیده باشد.

تنوع در آموزش

احسان سهرابی، مدیرگروه آموزش‌های رسمی‌شبکه آموزش با اشاره به تعاملی که با مخاطبان برنامه در واحد ۱۶۲ داشت گفت: این همه علاقه و پیگیری از سوی دانش‌اموزان برای ما ستودنی بود و البته پیش از این از طریق پیامک میزان تأثیرپذیری و علاقه‌مندی بچه‌ها را به دروس ارائه شده دریافت کرده‌ بودیم. وی ضمن یادآوری ویژگی‌های «مدرسه تلویزیونی ایران» اظهار داشت: در این دوره درس‌های فارسی، علوم و ریاضی دوره اول و دوم دبستان و درس‌های ریاضی و علوم دوره اول متوسطه را با الگوهایی جذاب و متنوع ارائه کردیم و چون امسال مدارس باز هستند و تدریس تلویزیونی به شیوه دوران تعطیلی مدارس، موضوعیت و جذابیتی ندارد بیشتر تلاش کردیم به ترکیبی از کلاس، قصه‌گویی، بخش‌های نمایشی و برنامه‌های تامینی با محتوای دروس و اهداف آموزشی مدارس، دست پیدا کنیم.

مدیر گروه آموزش‌های رسمی‌شبکه آموزش گفت: ما سعی کردیم الگوی مناسب و جدیدی در نظام اموزشی ارائه دهیم که این الگو برای آموزگاران و دبیران خلاق موفق‌آمیز بود و فرصتی برای رویکرد جدید آموزشی به آن‌ها ارائه ‌داد. سهرابی با بیان اینکه «مدرسه تلویزیونی ایران» ما را به تعامل با آموزش و پرورش نزدیک کرد متذکر شد: تلویزیون با تمام وجود بار را بر دوش کشید و وزارت آموزش و پرورش هم با تمام وجود پای کار آمد و در تاریخ آموزش و پرورش و تاریخ تلویزیون این همکاری بی‌نظیر بود، به ‌گونه‌ای این همکاری ما را وارد عصر جدید رسانه کرده است. وی با اشاره به اهداف تحولی این برنامه اظهار داشت: «مدرسه تلویزیونی ایران»، یک کلاس درس نیست و گاهی یک بازی است همراه با سرگرمی اینجا در قالب غیرمستقیم کلاس ارائه می‌شود و این همان «سرگرم آموزی» است.

یادگیری خوشمزه با سرگرمی

هادی خدادی، تهیه کننده «مدرسه تلویزیونی ایران» نیز گفت: از سراسر ایران با ما تماس گرفتند. دانش آموزی از زابل تماس گرفت و تشکر کرد. این ارتباط و تماس برای ما بسیار دلگرم‌کننده بود. وی با بیان اینکه کلید واژه «مدرسه تلویزیونی ایران» عدالت آموزشی است بیان کرد: بارها بیان شده که «مدرسه تلویزیونی ایران» با هدف عدالت آموزشی راه‌اندازی شده‌ است اما ما تلاش کردیم این عدالت را به معنای واقعی پیاده کنیم.

خدادی با اشاره به حجم زیادی از محتوای آموزشی که هر روز باید روی انتن برود متذکر شد: این حجم از برنامه تولیدی فقط با همدلی و همیاری همکارانم مهیا شده‌است. تقریبا روزانه ۱۵۰ نفر در استودیو‌های مربوط به این برنامه مشغول به کار هستند و هماهنگی آن‌ها برای بی‌نقص بودن همت عالی می‌طلبد.

تهیه کننده «مدرسه تلویزیونی ایران» تصریح کرد: ما به کیفی بودن فضای آموزشی باور داشتیم و در فضای عدالت آموزشی سعی کردیم دسترسی و پوشش جامع و رایگان را فراهم کنیم. وی افزود: امروز در سراسر جهان آموزش آمیخته با سرگرمی است و شیوه یادگیری برای دانش‌آموزان فرق کرده‌است باید هنگام آموزش آن‌ها را سرگرم کنیم، به همین دلیل ما با شعار یادگیری خوشمزه است کارمان را شروع کردیم. خدادی با اشاره به دسترسی جامعه وسیع‌تری از دانش‌آموزان و معلمان به محتوای این برنامه اظهار داشت: اکنون ما مخاطبانی در جهان داریم که از این محتوا استفاده می‌کنند چرا که به دلیل نبود محتواهای آموزشی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور این برنامه بهترین فرصت برای آنهاست.

بهانه‌ای برای درس‌ خواندن با اشتیاق

احسان مرادی کارگردان «مدرسه تلویزیونی ایران» ایران نیز بیان کرد: «مدرسه تلویزیونی ایران» به وسعت تمام ایران دانش‌آموز دارد و نکته قابل‌ توجه این است که خوبی مدرسه‌ تلویزیونی ایران در ایجاد فرصت برابر و یکسانی است که برای همه دانش‌آموزان به وجود آورده‌ است.

وی با اشاره به ویژگی این برنامه اظهار داشت: «مدرسه تلویزیونی ایران» تنها یک کلاس درس نیست بلکه ما سعی کردیم آموزش‌های این مدرسه همراه با ترفندها، جذابیت‌های بصری و سرگرمی‌باشد؛ یعنی همان‌طور که بچه‌ها به تماشای کارتون علاقه‌مندند، طراحی کلاس‌های درس هم باید به‌گونه‌ای باشد که بچه‌ها منتظر آغاز آن باشند. مرادی افزود: این برنامه در ۵ استودیو درس‌های فارسی، علوم و ریاضی دوره ابتدایی و درس‌های ریاضی و علوم دوره متوسطه تا نهم را روی آنتن می‌برد و متناسب با مقطع و سن و سال بچه‌‌ها شکل برنامه‌ریزی متفاوت است.

کارگردان «مدرسه تلویزیونی ایران» گفت: در طراحی برنامه‌ها از ریتم، رنگ و موسیقی استفاده کردیم تا برای بچه‌ها جاذبه داشته باشد.

یک مدرسه آموزشی با بازی و سرگرمی

سمیه محمد طالب، سردبیر محتوایی برنامه نیز با اشاره به حضور معلمان این برنامه گفت: انتخاب و جذب معلمان برای این مدرسه جزو مهم‌ترین مسائلی بود که باید به آن دقت می‌کردیم. در این حوزه ملاک‌های مختلفی برای انتخاب معلمان وجود دارد؛ چرا که آن معلم باید بتواند در قالبی که برای این مدرسه تعریف شده، درس بدهد و اجرا کند.
وی افزود: برای جذب معلم، در آموزش و پرورش فراخوان دادیم. ما به دنبال معلم‌هایی بودیم و هستیم که نه تنها با دانش هستند بلکه بتوانند معلم ـ بازیگر باشند و این کار ساده‌ای نیست. محمد طالب با اشاره به اهمیت این نوع آموزش برای معلمان بیان کرد: سال‌ها پیش معلمان تلویزیونی با گچ و تخته سیاه درس می‌دادند الان اما در برنامه‌های مدرسه تلویزیونی سیما معلمانی را می‌بینیم که مجهز به برخی وسایل کمک‌ آموزشی هستند. ما با تغییر شیوه آموزشی تلاش کردیم این آموزش برای معلمان به شکل معکوس هم رخ دهد و ما با تعاملی که با معلمان داریم شیوه‌های آموزشی را به آن‌ها یاد بدهیم.

سردبیرمحتوایی برنامه با بیان اینکه شیوه‌های جذاب آموزشی به ارتقای این برنامه بسیار کمک کرده‌ است گفت: یکی از بخش‌های مهم این برنامه مربوط به دانش‌آموزان دبستانی است که دبیران با شیوه‌های جذابی دروس را آموزش می‌دهند. هر کدام از این دبیران با پوشیدن لباس‌های محلی و مشاغل مختلف یا عروسک گردانی و بازی کردن، به بچه‌ها آموزش می‌دهند که در نوع خود جالب و جذاب می‌تواند باشد. گاهی پیش‌آمده که مجری صداپیشه عروسک می‌شود و دبیر با این شیوه به بچه‌ها درس می‌دهد. وی با اشاره به گروه تولید محتوا متذکر شد: هم اکنون ۷۰ نفر در تولید محتوای این برنامه نقش دارند و در کل ما یک گروه ۱۸۰ نفری هستیم که در ۵ استودیو برنامه «مدرسه تلویزیونی ایران» را روی آنتن می‌بریم.

روش تدریس متفاوت برای معلمان

مرضیه شراهی، معلم فارسی سوم که دانش‌آموخته دانشگاه فرهنگیان است تجربه حضور در این برنامه را فرصتی بی‌نظیر برای خودش دانست و گفت: تجربه عجیبی را پشت سر گذاشتم. من در کنار معلمی و دانشجوی در این برنامه به دانشی دست یافتم که می‌تواند نگاه من را به نوع برخورد با بچه‌ها و نحوه آموزش به آن‌ها تغییر دهد. وی افزود: این تجربه باعث شد در تعامل با دبیران بتوانم ارتباط خوبی برقرار کنم. به هر حال من و همکارانم توانستیم تجربه آنتن زنده و ارتباط و تعامل با دانش‌آموزان کل کشور را از طریق تلویزیون داشته باشیم که کار سختی بود. اما همه ما با عشق فعالیت کردیم و در نهایت همه در تلاشیم برای آموزش دانش‌آموزان در این شرایط، گام موثری برداریم.

شراحی با بیان اینکه «مدرسه تلویزیونی ایران» موجب بالا بردن سطح دانش همه دانش‌اموزان در دوره کرونا و بعد از آن شده‌است گفت: ما در پیام‌های مخاطبان از کودک خردسال گرفته تا اعضای خانواده دانش‌اموزان احساس رضایت را می‌بینیم. این مجری و معلم متذکر شد: یکی از محاسن این برنامه این بود که جدا از آموزش دانش‌آموزان، پدر و مادرها هم از تمام جزئیات کلاس درس بچه‌هایشان مطلع می‌شوند و می‌دانند معلم به چه روشی تدریس می‌کند و در جریان تکلیف بچه‌‌ها قرار می‌گیرند و نکته مهم‌تر یادگیری همزمان مادر یا پدر در کنار دانش‌آموز است که اگر جایی را متوجه نشد بتوانند کمک کنند و برای فرزندشان رفع کنند.

فارسی شیرین برای همه اقوام و گویش‌ها

آرین فشنگچی، معلم فارسی پنجم نیز با اشاره به میزان علاقه‌مندی مخاطبان گفت: یکی از تماس گیرندگان دانش‌آموزی بود که زنگ تفریح از دفتر مدرسه اجازه گرفته بود که با ما در ۱۶۲ تماس بگیرد و کلی هم صحبت کرد. این اتفاق برایم بسیار جالب بود. وی افزود: گروه ادبیات در این برنامه تلاش کرده با طرح‌های متنوع فارسی را برای بچه‌ها شیرین و دلنشین کند به طور مثال ما با تهیه پلاتوهای ۵ دقیقه‌ای سنن، آیین و گویش‌های مختلف را به برنامه آوردیم و درباره شخصیت‌های ادبی به شکل متفاوتی برنامه را ارائه دادیم.

نمایش آزمایش‌های مهم در درس علوم

مهدی گلرو، معلم علوم متوسطه نیز ضمن تشکر از همکارانی که در این برنامه او را همراهی کردند گفت: در تماس‌های امروز از زاهدان و زابل هم پیام داشتیم و هرچند این برای من تازگی نداشت چرا که از پیامک‌هایی که به برنامه می‌شود این گستره را درک کرده بودم اما اینکه امروز صدای این دانش‌اموزان را از نزدیک شنیدم برایم خوشحال‌کننده و امید بخش بود. وی افزود: این برنامه مدعی است که همه رشته‌هارا با هدف عدالت آموزشی راه‌اندازی کرده‌است و به نظرم به این حرف رسیده و آن را اجرا کرده‌ است.

گلرو با اشاره به شیوه متفاوت تدریس علوم در این برنامه متذکر شد: در بخش علوم خیلی از دروس باید با ازمایش ارائه شود همه علوم دبستانی و دبیرستانی شیرین و جذاب هستند. میزان جذابیت‌شان به این نکته بستگی دارد که چگونه ارائه شود. خوشبختانه ما با در اختیار داشتن فضای آزمایشگاهی آزمایش‌هایی را که شاید بچه‌هادر مدرسه نتوانند انجام دهند را به نمایش گذاشتیم.

در پایان این نشست حسین قرایی مدیر کل روابط عمومی سازمان با اهدای لوح یادبود از عوامل برنامه «مدرسه تلویزیونی ایران» قدردانی کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار