معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد:
نوسازی بناها و محلات فرسوده شهری با کمک گروههای جهادی متخصص
تهران (پانا) - مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست هماندیشی با گروههای جهادی با بیان اینکه مناطق حاشیهنشین از تمامی ظرفیتها، معافیتها و تخفیفات مناطق محروم برخوردار هستند، اظهارکرد: براساس سند ملی ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی باید سرانه استاندارد مسکن در محلات هدف بازآفرینی شهری به متوسط استاندارد مسکن همان شهر برسد.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در نشست هماندیشی با گروههای جهادی با بیان اینکه مناطق حاشیهنشین از تمامی ظرفیتها، معافیتها و تخفیفات مناطق محروم برخوردار هستند، اظهارکرد: براساس سند ملی ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی باید سرانه استاندارد مسکن در محلات هدف بازآفرینی شهری به متوسط استاندارد مسکن همان شهر برسد.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان اینکه ۲میلیون و ۷۰۰ هزار واحد ناپایدار در بافتهای فرسوده شهری شناسایی شده است گفت: متاسفانه حوزه بازآفرینی شهری در هشت سال گذشته بیشتر به سمت و سوی برطرف کردن نیازهای ثانویه این مناطق تعریف و طراحی شده بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد؛ مقاوم سازی و نوسازی مساکن در محلات هدف بازآفرینی شهری به عنوان نیاز اولیه باید مطرح باشد و این بدین معناست که ایمنسازی و نوسازی سقفهای لرزان مناطق بافتهای ناکارآمد شهری باید در اولویت سیاستهای نوسازی برنامهریزی شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بالاترین آمار نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده را در دولت دهم شاهد بودیم، اظهارکرد: دراین دوره زمانی ۳۵۳ هزار واحد مسکن در بافتهای فرسوده نوسازی شده بود که ۲۵۵ هزار واحد مسکن آن مورد حمایت مستقیم دولت قرار داشت.
او افزود: متاسفانه در هشت سال بعدی مجموعا حمایت از نوسازی ۸۰ هزار واحد مسکن را شاهد بودیم.
آئینی با بیان اینکه فضای کار جهادی در محلات هدف بازآفرینی شهری باید به سمت حفظ جانها و نوسازی مسکن ریلگذاری شود، عنوان کرد: ۵ هزار و ۴۰۰ محله و ۱۰۰ هزار کوچه دربافتهای ناکارآمد شهری درسطح کشورشناسایی شده است که باید با استفاده از فناوریهای نوین و اقدامات ابتکاری جهادی سرعت نوسازی در حوزه بازآفرینی شهری را افزایش دهیم.
نوسازی و بهسازی ازتوان دولت و شهرداری به تنهایی خارج است
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، وجود دهکهای پایین و محروم جامعه در محلات هدف بازآفرینی شهری و توجیهپذیر نبودن اقتصادی تولید مسکن برای سازندگان و توسعهگران را دو مشکل اساسی در مسیر نوسازی بافتهای فرسوده برشمرد و گفت: ساکنین در بافتهای فرسوده باید به این فضا و اعتماد برسند که چشم سومی در راستای حفظ منافعاش در محله حضور دارد و آنان در روند نوسازی بناهای فرسوده خود مراقبت، همراهی و کمک میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: این امر نیازمند وجود گروههای جهادی متخصص (حلقه میانی) آموزشهای دیده است که با حضور در محلات هدف بازآفرینی با مردم ساکن مذاکره کند و آنان را با حقوق قانونی خودشان آشنا و قراردادهای متناسب با منافعشان با سازندگان و توسعه گران منعقد و به نحوه اجرای پروژههای نوسازی نظارت کنند.
خیزش عمومی برای نوسازی واحدها و محلات فرسوده شهری با کمک گروههای جهادی متخصص
آئینی نهضت نوسازی بافت های فرسوده شهری با کمک گروههای جهادی متخصص را به مفهوم یک خیزش عمومی برای نوسازی واحدها و محلات فرسوده شهری دانست و گفت: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) میفرمایند" ما باید کارهای اولویتدار و فوری را مورد اهتمام ویژ ه قرار دهیم که از جمله آنها نوسازی بافتهای فرسوده است"دولت باید در رابطه با نوسازی بافتهای فرسوده سیاستگذاری توام با ابتکار عمل، جرات و شجاعت برای تشویق سازندگان و سرمایهگذاری غیر دولتی داشته باشد. پس بنابراین رهبر معظم انقلاب اسلامی راهکار عملیاتی در خصوص بازآفرینی شهری برای ما ترسیم کردهاند که بر اساس آن عمل کنیم. ایشان علاوه برای راهکار، موضوع را اینگونه تبیین کردهاند که «دولت یک ابتکاری بکند در همین مناطق [فرسوده]، این کسانی را که ولو خود دولت نمیخواهد مباشرت بکند و شاید مصلحت هم نیست، اما این کسانی را که سرمایهگذاری میکنند، اینها را تشویق کند با صور مختلف بیایند این خانهها را تبدیل کنند به خانههای ۴ طبقه ، ۵ طبقه،هم مستحکم باشد،امکانات داشته باشد،هم دسترسی داشته باشد، با توجه به نیازهای واقعی زندگی مردم و متناسب با فرهنگ و روحیات مردم»
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هم اکنون شهرداریها برای صدور پروانه ساختمانی مکلف هستند تا ۵۰ درصد تخفیف بدهند که میتوانند ۱۰۰ درصد را هم تخفیف دهند گفت: قانونگذار این حق را برای سازندگان و مالکان در محلات فرسوده قائل شده که از حداقل ۵۰ درصد در عوارض پروانه و تراکم ساخت بهره ببرند.
در این نشست اعضای گروههای جهادی حاضردر نشست به بیان نقطهنظر و دیدگاههای خود برای حضور و کمک در نوسازی واحدهای فرسوده پرداختند.
ارسال دیدگاه