رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی:

زن در نظام توحیدی آفرینش جلوه آن دسته از صفات الهی است که بشر از آن‌ها دور شده است

تهران (پانا) - معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت زن در نظام توحیدی آفرینش جلوه آن دسته از صفات الهی است که بشر در دوره جدید از آن‌ها دور شده است.

کد مطلب: ۱۳۳۸۴۲۹
لینک کوتاه کپی شد
زن در نظام توحیدی آفرینش جلوه آن دسته از صفات الهی است که بشر از آن‌ها دور شده است

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، در مراسمی که به مناسبت ولادت با سعادت دخت نبی مکرم اسلام حضرت زهرای اطهر صدیقه کبری سلام الله علیها و بزرگداشت مقام زن در این سازمان برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی لطیفی با تأکید بر اینکه کار در این سازمان کار پرتنشی است، اظهار داشت: همکاران بعضاً درخصوص فعالیت‌های پرتنش سازمان صحبت کرده‌اند که با توجه به نقش و وظیفه‌ای که در منزل دارند مسئولیت ما را بیشتر می‌کند. بابت همه این مسئولیت‌ها از شما تشکر می‌کنم.

وی افزود: همکاران بانوان با توجه به نقش و وظیفه‌ای که در خانه دارند این مسئله برای ما مسئولیت آورتر می‌شود بابت همه سختی‌ها و فشارها که در سازمان متحمل می‌شوید تشکر می‌کنم و قدردان هستیم، دشواری کار را می‌دانیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نمی‌توان تنش و فشار کار را کم کرد و حتی پیش بینی می‌کنیم سال به سال در ادامه بیشتر شود، یادآور شد: اقبال و وضعیت جامعه و مطالبات و انتظارات از آموزش و پرورش را می‌بینیم؛ نگاه‌ها در بخش‌های مختلف آموزش و پرورش به سازمان هست لذا فشار و تنش را نمی‌توان کم کرد. این مأموریت ما است که در رده‌های مدیریتی سازمان زمینه‌های بهتری را فراهم کنیم و در فضای خود همکاران به واسطه همدلی و همکاری و تعامل و ارتباط حس مثبت‌تری را بین همکاران ایجاد کنیم.

وی گفت: در اخلاق و منش‌ها تفاوت‌هایی بین زنان و مردان به صورت قالبی می‌بینیم و این چیزی است که هم در ادبیات اسلامی؛ هم در نظریه‌ها و رویکردهای معاصر غربی؛ هم در حوزه روان شناسی و هم در حوزه اخلاق به صراحت از اخلاق زنانه و مردانه صحبت می‌شود. رویکردهایی هستند که به طور جدی در دنیای معاصر در دنیای بشریت اخلاق زنانه رشد و گسترش پیدا کند. بعضی می‌گویند این مسئله یک سوگیری فمینیستی است اما شخصاً فکر می‌کنم برخی از این دیدگاه‌ها درست هستند.

دکتر لطیفی تأکید کرد: تحلیل اسلامی این است که زن در نظام آفرینش جلوه آن دسته از صفات و اوصاف خداوندی است که اتفاقاً بشر در دوره جدید از آن‌ها دور شده است. رحمت و شفقت و مهر یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که در زنان برجسته‌تر است و یکی از آن جهاتی است که این جلوه بودن زنان نسبت به اوصاف الهی در آن برجسته تر است و بخشی از تیرگی زندگی امروز بشر ناشی از دور بودن از همین موارد است. این یک فرصت است که ما در یک سری از ادبیات دینی‌«ان داریم که زنان از جهاتی به ملکوت نزدیک‌ترند و اینکه به نمایندگی از اوصاف برجسته الهی نزدیک‌ترند مسئله کم اهمیتی نیست.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ادامه داد: برخی از ویژگی‌ها است که در زنان غالب است که می‌تواند میان‌بری باشد برای رشد بهتر هم در سطح جامعه جهانی و هم در سطح سازمانی. در سطح منزل و خانواده اگر مادران نباشند شیرازه خانواده از هم می‌پاشد. بخشی از کمکی که به صورت غیرملموس حضور بانوان به هر مجموعه‌ای می‌کند همین گرمی بخشی ارتباطات و برجسته‌شدن ابعاد مثبت اخلاق زنانه است که می‌تواند کمک کند به پیشبرد اهداف و مأموریت‌های سازمان خصوصاً وقتی اهداف سازمان، اهداف گرمی باشد.

وی گفت: در سازمان‌های تربیتی مانند آموزش و پرورش تصادفی نیست که همکاران خانم را زیاد می‌بینیم. چنین کارهایی این نیاز را دارد. در سطح جهان این مسئله را می‌بینیم. سازمانی که جهت‌گیری و اهداف زنده‌ و انسانی دارد. این سازمان هدفشان این است که انسان را رشد بدهند. هدف این است که در کل کشور ویژگی‌هایی که خداوند در جنس زن قرار داده این است که تناسب زن با چنین محیطی بیشتر است و می تواند چالش‌ها و حاشیه‌ها را از محیط برطرف کند و کمک کند محیط حس و حال تربیتی و رشدی زیادی پیدا کند. شاید این مسئله در فرایندهای رسمی و اداری سازمان بوروکراتیک مثل سازمان ما به چشم نیاید اما قطعاً در پیشبرد اهداف سازمان خیلی مؤثر است. همه ما دوگانه مدیریت و رهبری را شنیده‌ایم. نوع روابط که مبتنی بر روابط انسانی اثرگذار عمیق شکل بگیرد سازمان‌ها را پیش می‌برد.

دکتر لطیفی گفت: هر میزانی که در سازمان ما به عنوان سازمانی با وظایف و مأموریت‌های ملی سنگین روابط و خلق و خوها و منش‌ها بر اساس آن دسته از منش هایی از جنس غالب زنانه و مبتنی بر نوعی گرمی است، در پیشبرد اهداف موفق‌تر هستیم. بابت حضور شما در سازمان تشکر می‌کنم.

وی ابراز امیدواری کرد که بتوان مانند یک خانواده کمک کرد و در آینده طوری عمل کرد که شرمنده فرزندمان و آحاد جامعه نباشیم.

پیش از سخنان دکتر لطیفی، محمد علوی تبار معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان و اکرم عینی رئیس اداره کتابخانه، ضمن سخنرانی و به پرسش‌های همکاران پاسخ دادند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار