۲ تئاتر برگزیده جشنواره ملی رضوی به جشنواره بینالمللی فجر راه مییابد
تهران (پانا) - دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی اعلام کرد از ۱۲ تا ۱۵ اثر صحنهای، سه اثر برگزیده انتخاب و سه اثر شایسته تقدیر معرفی میشود و از این بین ۲ اثر اول به جشنواره بینالمللی فجر راه مییابد.
کوروش زارعی اظهار کرد: اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره ملی تئاتر رضوی از یکم تا پنجم خرداد سال آینده در روز ولادت حضرت امام رضا علیه السلام و پنج روز اول دهه کرامت در تبریز برگزار میشود.
وی ادامه داد: مهلت ارسال آثار تا پایان دی ماه اعلام شده اما احتمال تمدید آن تا ۱۵ بهمن وجود دارد و بازبینی آثار نیز تا بهار سال آینده انجام میشود.
زارعی همچنین با اشاره به اینکه جشنوارههایی از این دست پس از چند دوره برگزاری و درام به بنبست میخورد، افزود: بر این اساس باید برگزارکنندگان به دنبال راهکاری باشند تا جشنوارهها را از بنبست خارج کنند؛ به این ترتیب بنیاد بین المللی امام رضا به این فکر افتاد تا تولید محتوا کند.
وی یادآور شد: گروههای نمایشی نمیتوانند برای هر جشنواره آثار تولید کنند زیرا اعتبار کافی ندارند.
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی ادامه داد: بر این اساس امسال کار پژوهشی در آثار در دستور کار قرار گرفته است تا کارهایی که تولید میشود مختص جشنواره رضوی باشد.
زارعی همچنین یادآور شد: شخصیت والای امام رضا علیهالسلام فقط برای شفا یافتن نیست بلکه تمام مسائل مربوط به زندگی و شخصیت والای آن امام همام شامل شخصیت علمی، سیاسی و سیره و زندگی ایشان ابعاد مختلفی دارد.
وی یادآور شد: امسال باید کارها پژوهشی باشد و بر این اساس نگارش شود تا دریای بیکران شخصیت امام رضا علیه السلام را به مردم بیشتر معرفی کنیم.
زارعی همچنین گفت: آثار برگزیده این جشنواره به صورت کتاب چاپ خواهد شد اما مسئله دیگری که به آن اهمیت می دهیم جنبه مردمی بودن آثار در کنار تکنیکال بودن این آثار است.
وی ادامه داد: به این منظور کمک هزینه ها را افزایش دادیم تا به تولید کیفی آثار کمک کنیم برای افزایش انگیزه و شرکت در جشنواره کمک هزینه ها و جوایز آنرا افزایش قابل توجهی یافته البته جشنواره رضوی بعد از جشنواره فجر دومین رویداد تئاتری بزرگ کشور است.
زارعی: جشنواره ها می توانند در پوست اندازی تئاتر ایران نقش اساسی ایفا کنند
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی یادآور شد: به نفر اول کارگردانی یا بازیگری از ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان اعطا می شود.
وی ادامه داد: شرایط بودجه محدود است اما اگر بتوانیم حامیان مالی پیدا کنیم تلاش می کنیم با فراهم شدن زمینه، سال آینده جشنواره یاد شده را به صورت بین المللی برگزار کنیم و کشورهای اسلامی به خصوص شیعه در آن شرکت کنند.
وی همچنین گفت: تاکنون ۸ نمایشنامه در سایت جشنواره بارگذاری شده که به این تعداد ۲۰ نمایشنامه دیگر افزوده می شود.
زارعی یادآور شد: این هشت نمایشنامه به عربی ترجمه می شود و در اختیار کشورهای اسلامی به خصوص شیعه قرار می گیرد و اگر قسمت شد سال آینده هفدهمین دوره جشنواره رضوی به صورت بین المللی برگزار می شود.
زارعی یادآور شد: امسال نیز نمایش های خیابانی در این دوره از جشنواره رضوی اجرا می شود.
وی همچنین با اشاره به کیفیت آثار جشنواره گفت: بازبینی جشنواره نمایش به صورت زنده بوده و استعداد های بسیار درخشان با داوری حضوری در استان ها مشاهده شده است طوری که آثاری وجود داشته که قابل رقابت در بخش های بین الملل است.
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی خاطر نشان کرد: جشنواره در ایران محل تولید تئاتر است و این جشنواره ها هستند که از آثار هنری حمایت می کنند.
زارعی افزود: البته تولید آثار رضوی نباید تنها منتهی به جشنواره شود بلکه باید در طول سال تولید این آثار استمرار داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: جشنواره ها می توانند در پوست اندازی تئاتر ایران نقش اساسی ایفا کنند.
انتظار داریم تبریز با قدمتی که در تئاتر دارد جریان فرهنگی در کشور ایجاد کند
مشاور فرهنگی هنری بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام نیز در این نشست خبری گفت: جشنواره های رضوی از جشنواره های گسترده کشور است که در ۱۵ استان در حال برگزاری بوده و در ۴ استان نیز همایش ملی برگزار می شود.
سید جواد رفائی با بیان اینکه نیازمند تغییر در جایگاه جشنواره بودیم، گفت: انتظار داریم تبریز با قدمتی که در تئاتر دارد جریان فرهنگی در کشور ایجاد کند و بر این اساس است که دبیرخانه دائمی برای برقراری ارتباط در این شهر ایجاد شده است.
وی گفت: نقد و بررسی آثار و خود جشنواره از جمله انتظارات دیگری است که از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان داریم زیرا آذربایجان شرقی و تبریز در تاریخ تئاتر اولین استانی است که نمایش را به شکل امروزی اجرا کرده است.
وی ادامه داد: امسال در اختتامیه جشنواره های استانی تعداد شرکت کنندگان را اعلام می کنیم تا تلاش رسانه ها و دست اندرکاران استانی بیشتر مشخص شود.
وی همچنین یادآور شد: یکی از کارهای مربوط به تئاتر جشنواره این است که بعد از اتمام جشنواره آثار را به تله تئاتر تبدیل کند که خود بنیاد بین المللی امام رضا(ع) آثار نمایشی را به تله تئاتر تبدیل می کند و در اختیار صدا و سیما قرار می دهد.
بلاغی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی: ترویج فرهنگ ناب اهل بیت (ع) در واقع ترویج نشاط روحی در جامعه است
جشنواره تئاتر رضوی با همراهی قاطبه اهالی تئاتر باشکوهتر از دورههای پیش برگزار میشود/۶۵۰ میلیون تومان برای جوایز جشنواره اختصاص یافته است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی نیز در نشست خبری اظهار کرد: شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی با همراهی قاطبه اهالی تئاتر و همکاری نهادها و دستگاه های فرهنگی، باشکوهتر از دورههای پیش برگزار میشود.
سیدمحمدحسین بلاغی گفت: با تدابیری که از سوی شورای سیاستگذاری و همچنین دبیرخانه این جشنواره اندیشیده شده، امیدواریم امسال جشنواره تئاتر رضوی تبدیل به یک رویداد منحصر بفرد هنری شود.
وی افزود: ترویج فرهنگ ناب رضوی و تبیین سیره زندگی سراسر نور و نیکی حضرت امام رضا (ع) از نیازهای اساسی جامعه امروز است و هیچ ابزاری به اندازه هنر در این ترویج و تبیین نمیتواند موثر باشد.
بلاغی اظهار کرد: پیش از این و در سال های گذشته چندین جشنواره موضوعی از سلسله جشنوارههای امام رضا (ع) در استان آذربایجانشرقی برگزار شده که از آن جمله میتوان به برگزاری جشنواره سفرنامهنویسی رضوی و هشت دوره جشنواره سراسری عکس رضوی اشاره کرد که در این هشت دوره از سال ۹۰ تا ۹۷ بیش از ۳۲ هزار قطعه عکس از سه هزار و ۴۰۰ هنرمند عکاس با محوریت امام رضا (ع) تولید شده است.پیش از این و در سال های گذشته چندین جشنواره موضوعی از سلسله جشنوارههای امام رضا (ع) در استان آذربایجانشرقی برگزار شده که از آن جمله میتوان به برگزاری جشنواره سفرنامهنویسی رضوی و هشت دوره جشنواره سراسری عکس رضوی اشاره کرد که در این هشت دوره از سال ۹۰ تا ۹۷ بیش از ۳۲ هزار قطعه عکس از سه هزار و ۴۰۰ هنرمند عکاس با محوریت امام رضا (ع) تولید شده است.
وی افزود: همچنین ۲ دوره جشنواره تئاتر رضوی نیز در این استان برگزار شده و امسال سومین دوره از آن با قدرت و قوت برگزار خواهد شد.
بلاغی اظهار کرد: سالیان متمادی هنرمندان در رشته های مختلف با تفضل حضرت امام رضا (ع) فعالیتهای گستردهای را در رابطه با سیره اهل بیت انجام داده و آثار فاخری را خلق کردهاند و این جشنواره به صورت مستمر و با نظم خاصی همه ساله در حال برگزاری است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: فرهنگ رضوی به عنوان یکی از پایههای اصلی فعالیتهای فرهنگی و هنری در کشور نهادینه شده و هنر در خدمت انتقال مفاهیم و ارزش های دینی است.
وی تاکید کرد: ترویج فرهنگ ناب اهل بیت (ع) در واقع ترویج نشاط روحی در جامعه است و هنر به بهترین نحو این امر را به انجام میرساند.
این جشنواره در ۲ بخش نمایشهای صحنهای و نمایشنامهنویسی برگزار میشود
بلاغی با اشاره به اینکه این جشنواره در ۲ بخش نمایشهای صحنهای و نمایشنامهنویسی برگزار میشود، موضوعات جشنواره را شامل؛ ترویج اندیشه امامت و تحکیم نظام ولایت با محوریت شخصیت، سیره و معارف امام رضا علیهالسلام و فرهنگ رضوی در سطح جامعه از طریق گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای، شناسایی، معرفی و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان برتر آثار فاخر فرهنگی، هنری و رسانهای مرتبط با آن حضرت، استفاده از قالب تاثیرگذار تئاتر در راستای ترویج معارف دینی و رضوی برای عموم مخاطبان، حمایت از هنرمندان عرصه تئاتر دینی کشور، پیوند وقایع معاصر ایران و جهان اسلام با منش و سلوک رضوی، امام رضا علیهالسلام، خانواده ایرانی و تربیت رضوی، رفتار اجتماعی مبتنی بر الگوگیری از سیره امام رضا علیهالسلام، سبک زندگی و سیره علمی و عملی امام رضا علیهالسلام و هتک حرمت و کشتار زائرین حرم مطهر احمد بن موسی «شاهچراغ» علیهالسلام عنوان کرد.
وی افزود: امسال حدود ۶۵۰ میلیون تومان برای حمایت از تولیدات و جوایز جشنواره اختصاص یافته که نسبت به سال های پیش افزایش قابل توجهی داشته است.
همچنین به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) از خبرنگاران خانم حاضر در این نشست از طرف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی تجلیل شد.
ارسال دیدگاه