چه تعداد معلول در کشور شناسایی شده است؟
تهران (پانا) - معاون دفتر پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد ۱.۶ میلیون معلول در سازمان بهزیستی کشور ثبت شده است و برای کاهش آمار معلولین باید برنامههای پیشگیری از معلولیت توسعه پیدا کند.
به گزارش ایسنا، شبنم جهانشاد در حاشیه برگزاری نشست تخصصی طرح "بررسی شیوع و علل آسیبها و اختلالات دائمی منجر به کم توانی (معلولیتها)" که امروز در کرمانشاه برگزار شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به ثبت یک میلیون و ۶۰۰ هزار معلول در بانک اطلاعاتی سازمان بهزیستی سطح کشور، گفت: این تعداد آمار معلولانی است که به سازمان بهزیستی مراجعه داشتهاند و آمار دقیقی از سایر افراد معلول در کشور نداریم.
وی با بیان اینکه تمام افراد دارای محدودیت عملکردی به بهزیستی مراجعه نمی کنند، گفت: برخی افراد تمایل ندارند به نهادهای حمایتی مانند بهزیستی مراجعه داشته باشند.
جهانشاد با بیان اینکه سازمان بهزیستی کشور تنها بر روی حمایت از معلولین تمرکز ندارد، گفت: یکی از کارهای اصلی ما در این حوزه بحث پیشگیری است و فعالیتهای گستردهای در این زمینه در حال انجام است.
وی تاکید کرد: اگر فعالیت های پیشگیرانه بهزیستی صورت نگیرد قطعا تعداد معلولان کشور بیشتر از شرایط فعلی بود، بنابراین در نظر داریم این برنامه ها را توسعه دهیم.
غربالگری "شنوایی" ۹۵ درصد موالید کشور/ ۷۵ درصد کودکان ۳ تا ۶ سال هم تحت غربالگری بینایی قرار میگیرند.
جهانشاد در تشریح برخی از مهمترین برنامه های پیشگیری از معلولیتها در سازمان بهزیستی از غربالگری شنوایی نوزادان به عنوان یکی از مهمترین این طرح ها یاد کرد و افزود: در این طرح، نیروهای بهزیستی در تمام بیمارستانهای دولتی و خصوصی حضور داشته و کار غربالگری نوزادان را در سه ماهه ابتدایی تولد آنها انجام می دهند.
وی افزود: سالانه بیش از ۹۵ درصد موالید کشور غربالگری شنوایی می شوند.
جهانشاد خاطرنشان کرد: در ۹ ماهه ابتدای امسال ۴۸۰ هزار نوزاد تحت غربالگری شنوایی قرار گرفته اند.
این مسئول در ادامه از غربالگری بینایی کودکان سه تا شش ساله هم به عنوان یکی از مهمترین طرح های بهزیستی در حوزه پیشگیری از معلولیت ها یاد کرد و افزود: دراین زمینه هم سالانه ۷۵ درصد کودکان کشور در این رنج سنی تحت غربالگری بینایی قرار می گیرند.
وی افزود: در نیمه ابتدایی امسال غربالگری بینایی ۱.۲ میلیون کودک انجام گرفته و پیش بینی می شود این آمار تا پایان سال به ۴.۴ میلیون نفر برسد، چرا که عمدتا والدین درنیمه دوم سال جهت غربالگری بینایی کودکان مراجعه می کنند.
جهانشاد خاطرنشان کرد: با غربالگری های صورت گرفته در حوزه شنوایی و بینایی اقدامات درمانی از همان سنین پایین شروع شده و از ایجاد معلولیتهای بینایی و شنوایی در دوران بزرگسالی پیشگیری میشود.
این مسئول در ادامه از اجرای برنامه مشاوره ژنتیک به عنوان یکی دیگر از طرحهای مهم در زمینه پیشگیری از معلولیتها یاد کرد و افزود: در این طرح به صورت اختیاری مشاوره ژنتیک به زوجین قبل از ازدواج، قبل از بارداری و حین بارداری داده میشود.
وی افزود: در این طرح که از سال ۱۳۷۴ آغاز شده، تاکنون ۱.۸ میلیون نفر تحت مشاوره ژنتیک قرار گرفته و از این تعداد ۷۷۰۰ سقط قانونی صورت گرفته است.
جهانشاد گفت: این برنامه اختیاری است و هم اکنون با رضایت خانواده ها مشاوره ژنتیک برای آنها صورت میگیرد.
وی افزود: سالانه ۱۲۰ هزار نفر تحت مشاورههای این برنامه قرار میگیرند و پیش بینی می شود امسال این تعداد به ۱۴۰ هزار نفر برسد.
این مسئول به اجرای برنامه آگاه سازی جهت پیشگیری معلولیتها هم اشاره کرد و افزود: این برنامه برای سالمندان و دانش آموزان از سال ۱۳۹۵ اجرایی شده است و تاکنون ۱.۵ میلیون دانش آموز و ۱۵۰ هزار سالمند تحت پوشش برنامه های آن قرار گرفتهاند.
وی افزود: در دوران کرونا اجرای این طرح با محدودیتهایی مواجه شد، اما از سال گذشته برنامهها در این حوزه از سر گرفته شده و در نظر داریم زنان سرپرست خانوار را هم به محدوده آموزش های خود اضافه کنیم.
جهانشاد در پایان تاکید کرد: قطعا در تمام زمینهها پیشگیری بهتر از درمان است و در این زمینه توصیه میشود افرادی که در خانواده خود و یا نزدیکان معلولیتی دارند، حتما مراقبت های لازم را قبل از ازدواج و بارداری انجام داده تا از افزایش معلولیتها در سطح جامعه کاسته شود.
ارسال دیدگاه