نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی:
خشک شدن دریاچه ارومیه جان ۱۰ میلیون نفر را تهدید میکند
تبریز (پانا) - نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی، دریاچه ارومیه را قلب تپنده آذربایجان دانست و با بیان اینکه دریاچه امروز با خشکی فاصله چندانی ندارد، خشک شدن آن را باعث تهدید جان حدود ۱۰ میلیون نفر خواند.
حجت الاسلام والمسلمین محمد علی آل هاشم در دیدار با اعضای گروه تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد: اهل فن بهتر میداند که اگر با طوفان های نمکی دریاچه مواجه شویم سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و زنجان درگیر این بحران خواهد شد و جان حدود ١٠ میلیون نفر به خطر خواهد افتاد که این کم کاری ها از طرف مسولان قابل گذشت نخواهد بود، چرا که جان انسانها برایمان ارزشمند است.
وی با ابراز گلایه از دست اندرکاران ستاد احیا که روزی به بهانه بارشها جشن پایان خشکسالی برای دریاچه گرفتند، گفت: ستاد احیا و دولت قبلی باید پاسخگو باشد و برای مردم توضیح دهد که چرا با وجود اختصاص اعتبارات کلان امروز دریاچه در چنین موقعیتی قرارگرفته است.
وی در ادامه با بیان اینکه مردم از وضع موجود دریاچه نگرانند و حق هم دارند افزود: بنده بارها در جلسات مختلف بر احیا دریاچه تاکید کرده ام، حتی در نماز جمعه هم صراحتا نگرانی از خشکی دریاچه را ابراز کرده ام.
امام جمعه تبریز افزود: از دولت فعلی هم گلایه دارم چرا که با وجود اینکه در نماز جمعه خواستم تا گزارش عملکرد خود را در احیا از دریاچه با مردم درمیان بگذارند و شفاف سازی کنند اما وزیر نیرو حتی به انتقاد و درخواست ما پاسخی ندادند.
وی تشکیل کمیته تحقیق و تفحص مجلس را کاری ارزشمند دانست و گفت: انتظار دارم لااقل این تیم گزارش عملکرد دولت و ستاد احیا را در این زمینه به مردم اطلاع رسانی کنند و شفاف با مردم سخن بگویند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی و رئیس هئیت تحقیق و تفحص ستاد احیا هم در این دیدار با اشاره به اینکه مسائل زیست محیطی تا زمانی که حاد نشود مورد توجه نیست، گفت: احیای دریاچه ارومیه باید به نماد اراده ملی در توجه به مسائل زیست محیطی تبدیل شود.
روحالله متفکرآزاد با ارائه گزارشی از بازدیدهای امرود از اقدامات احیای دریاچه در استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی افزود: احداث ۳۶ کیلومتر تونل در عمق ۱۵۰ متری زمین، یک شاهکار مهندسی و علمی است که قابل تحسین است.
متفکرآزاد تصریح کرد: دولت مشکلات مالی و اقتصادی دارد ولی در حوزه دریاچه ارومیه به دلیل اهمیت، صددرصد اعتبارات را تخصیص داده است.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر با بیان اینکه تا دهه فجر، فاز اول تونل انتقال کانی سیب به دریاچه با انتقال سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب افتتاح میشود، گفت: این یک قدم رو به جلو در احیا است، ولی باید قدمهای بعدی تا احیای کامل محکم برداشته شود.
وی با ابراز گلایههای جدی از عقب افتادگی احیای دریاچه و حتی قصورها در حوضه آبریز دریاچه در بخش کشاورزی، ادامه داد: هرچقدر در حوزه سازهای کارهای خوبی انجام شده، در حوزه جهاد کشاورزی به موضوع افزایش بهرهوری در کشاورزی توجهی نشده، چراکه ۸ برابر کانی سیب با افزایش کشاورزی در اطراف دریاچه، آب مصرف میشود و این یک عقب روی مشخص است.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی کمترین همکاری را با هیئت تحقیق و تفحص داشته و گزارشاتی دریافت نکردیم و این آثار خود را در گزارش نهایی نشان خواهد داد.
متفکرآزاد در واکنش به مطلبی در مورد انتقال آب زرینهرود، با بیان اینکه تامین آب شرب شهرها همواره در اولویت است، ابراز کرد: دریاچه سالانه حداقل ۲ الی ۳ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد و با قطع کامل انتقال آب زرینه به تبریز که ۱۵۷ میلیون مترمکعب است، تاثیر چندانی در احیا نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه اتلاف آب در بخش کشاورزی بسیار بالاست که باید تدبیر ویژهای برای این بخش اتخاذ شود، گفت: در بخشی از اعتبارات ستاد احیا، افزایش بهرهوری آب بخش کشاورزی و آبیاری نوین لحاظ شده که نحوه هزینه کرد آن بررسی خواهد شد.
ارسال دیدگاه