فاطمه بختیاری*
شب یلدا، پیامآور یکدلی و پاسداری از بنیان گرم خانواده است
در روزگاری که روان افراد، فرسوده از فکر و خیال چگونگی گذر ایام و مشغلههای گوناگون زندگی است، یلدا شبی از جنس مهر و آرامش ازلی است که در گوش انسان، چگونه شاد زیستن را نجوا میکند و او را یادآور محبت و توجه به اطرافیانش میشود.

یلدا، این واژه چهار حرفی که نام شبی از آخرین ماه پاییز را به خود اختصاص داده، پیامآور یکدلی و انزواگریزی افراد جامعه و تاکیدی بر بازسازی و پاسداری بنیان گرم خانواده است؛ از این رو در این تاریکی مزین به نور مهربانی، گرد هم آمدن اعضای خانواده و هم صحبتی با خویشان، میتواند فرد غرق شده در دریای تنهایی را، امید و انگیزهای دیگر باشد.
شاید درازای شب یلدا، دقیقهای فزونتر از دیگر شبهای سال باشد، اما شگفتیهایی که برای افراد به همراه دارد، آن را از دیگر شبهای تیره سال، منحصر میکند؛ آری، یلدا شبی است که افراد مختلف جامعه، با هرآنچه که در توان دارند سعی به گرد هم آمدن کرده و باری دیگر، آهنگ آشتی و مهربانی را مینوازند؛ و چه زیباست موسیقی قهقهههایی که با بزلهگوییهای دوستانه همراه میشود.
تیره شب سرد سال را، میتوان پیوند دوباره جامعه امروز با فرهنگ و آداب و رسوم پیشین ایران زمین پنداشت؛ شبی که در طول تاریخ، مادر بزرگان بسیاری را به قصهگوییهای شیرین واداشته و فرزندان بیشماری را، متوجه اهمیت گرمای آغوش پدر و مادر کرده است.
فرهنگ و آداب و رسوم ایرانیان، همواره بر اهمیت شکرگزاری از موهبات پروردگار تاکید ورزیده و آن را، در راس امور خویش قرار داده است؛ چونانکه اشعار سروده شده فردوسی در شاهنامه، به خوبی بیانگر این مهم بوده و آن را کلید راهگشای مشکلات آدمی برشمرده است؛ زین روی یلدا شبی است که به پاس شکرگزاری از نعمات پاییز و رسیدن به زمستان طبیعت، گرامی داشته شده و از آن، به عنوان شب زاینده مهر نام برده میشود.
*دانشآموز خبرنگار پانا
ارسال دیدگاه