با همکاری وزارت آموزشوپرورش؛
جشنواره سرود دانشآموزی امام رضا(ع) برگزار میشود
تهران (پانا) - مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا با اشاره به تغییرات بیستمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) گفت جشنواره سرود دانشآموزی را با کمک وزارت آموزش و پرورش و همکاری معاونت پرورشی در استان گلستان برگزار میشود و اختتامیه این رویداد هنری در نیمه دوم اردیبهشت ماه سال آینده خواهد بود.
صبح امروز در نشست خبری جشنواره امام رضا که با حضور مرتضی سعیدی زاده مدیرعامل بنیاد امام رضا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد وی با اشاره به این مطلب که ۲۰ سال از نخستین جشنواره امام رضا گذشته است، گفت: امسال ۲۰ اقدام داریم که چهار اقدام مربوط به پژوهش های علمی و پژوهشی است و ۱۶ اقدام شامل ۱۶ جشنواره است که چهار جشنواره به شعر اختصاص دارد و شامل شعر فارسی، ترکی، عربی و کودک و نوجوان است.
وی از برگزاری جشنوارههای داستان و ادبیات، سه جشنواره تئاتر، سه جشنواره هنرهای تجسمی، دو جشنواره مربوط به آواها و نواها و سرود و همچنین جشنواره فیلم کوتاه رضوی و جشنواره رسانه های رضوی را خواهیم داشت.
سعیدی زاده با بیان اینکه امروز فراخوان جشنوارهها اعلام می شود، ادامه داد: البته برخی جشنواره هایی که سال های گذشته برگزار می شد، در گستره کشور، شمول فراوانی نداشت و برخی را نمی توان در قالب جشنواره دانست بلکه رویدادی مثل دلنوشته به امام رضا بودند.
وی افزود: جشنواره امسال در چارچوب تولید محصولات فرهنگی به راه خود ادامه می دهد و معتقدیم جشنواره امام رضا را باید به صورت تخصصی توسعه دهیم.
سعیدی زاده در ادامه یادآور شد: در دوره جدید مدیریت این بنیاد به دنبال راهبری فرهنگ رضوی هستیم. تعامل و مراوده با حوزههای مختلف فرهنگی و به ویژه با جهان اسلام جزو اهداف ما است. دستگاهها نیز در کنار این بنیاد باید در سبد اعتبارات و برنامههای خودشان فرهنگ رضوی را در کنار برنامههای خودشان قرار دهند. در همین راستا به دنبال همکاری با بازیگران حوزه فرهنگ هستیم.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: در حال حاضر با وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، کانونهای فرهنگی هنری مساجد، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، سازمان تبلیغات و دفتر تبلیغات اسلامی در حال همکاری هستیم تا ظرفیت خود را در توسعه فرهنگ رضوی را افزایش دهیم. با این نگاه یک انسجامآفرینی باید داشت تا حرکت بازیگران این فضا را بتوانیم پویاتر کنیم و فرهنگ رضوی در فضای کلان کشور توسعه پیدا کند.
وی اضافه کرد: جشنوارههای بینالمللی امام رضا(ع) در نوزده دوره برگزار شده است و از سال ۹۱ که بنیاد با مصوبه هیات وزیران تشکیل شد، برگزاری اینجشنواره برعهده بنیاد گذاشته شده که پیش از این ادارهکل ارشاد خراسان رضوی برگزار میکرده است.
سعیدزاده به اهداف برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری امام رضا اشاره کردو گفت: در مورد بیستمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) دو هدف را دنبال میکنیم: ابتدا رشد کمی و کیفی منابع و سرمایه انسانی متخصص حوزه فرهنگ و هنر مدنظر قرار دارد و سعی بر این است که کنشگری در این حوزه رشد و پویایی داشته باشد. هدف دیگر ما ارتقای تولیدات اثرگذار در مورد فرهنگ رضوی است، درواقع رشد کمی و کیفی تولیدات اثرگذار و عامه پسند را در دستور کار داریم.
وی خاطرنشان کرد: این جشنوارهها شمولیت فراوانی در گستره کشور داشته است و سعی کردیم پراکندگی بر تولیدات آثار رضوی تمرکز کنیم تا این جشنواره به معنای واقعی جشنواره شود. این جشنواره عمومیترین جشنواره در زیست بوم کشور است و هرکسی با هر فضای سیاسی و فکری در این جشنواره شرکت میکند زیرا نام امام رضا(ع) در میان است.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) تصریح کرد: ۱۶جشنواره امسال در قالب جشنواره امام رضا(ع) برگزار خواهد شد که میتوان به جشنواره شعر، داستان، تئاتر بزرگسال، خیابانی و کودک و نوجوان و عرسکی، جشنواره عکس، گرافیک و هنرهای گرافیکی،جشنواره آواها و نواها و سرود، جشنواره فیلم کوتاه و جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات اشاره کرد.
سعیدزاده با بیان اینکه باید بتوانیم جریان جشنواره به لحاظ کیفی ارتقا دهیم، گفت: سیاستگذاری جشنواره را براساس سه ضلع معاونتهای تخصصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کلهای وزارت فرهنگ و ارشادهای منتخب(۱۵اداره کل) و بنیاد امام رضا(ع) قرار دادهایم.
وی اظهار کرد: همه این جشنوارهها را در کشور توسعه خواهیم داد و باید عدالت در این جشنواره رعایت و زیست بوم فرهنگ رضوی در تمامکشور عادلانه توسعه پیدا کند. سابقا جشنوارهها به استانها سپرده میشد اما در این دوره جدای از ظرفیت استانی دبیر ملی برای جشنوارهها انتخاب میشود تا پشتوانه ملی را هم در برگزاری جشنوارهها داشته باشیم.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) گفت: در دوره تحولی این جشنواره کار رسانهای را به صورت متمرکز خواهیم داشت. ۱۶پوستر تخصصی برای اینجشنوارهها در نظر گرفته شده است که پس از ایام سوگواری فاطمیه اول در هفته آینده رونمایی خواهد شد. همچنین بحث نظارت و ارزشیابی بر جشنوارهها را با رویکرد ارتقا و فعالسازی کیفی فعال خواهیم کرد. در این حوزه برگزاری کارگاهها، ورکشاپها و برنامههای جنبی را نیز داریم.
وی افزود: علاوه بر جشنوارهها دو اقدام دیگر در حوزه فعال سازی توسعه فرهنگ رضوی داریم. ابتدا سلسه همایشهای پژوهشی در چهار استان و سپس برگزاری هفتههای فرهنگی رضوی از دهه کرامت سال آینده را خواهیم داشت که هر هفته میهمان یک استان خواهیم بود.سه همایش، جشنواره عکس و شعر را هم در بخش بینالملل برگزار خواهیم کرد.یکی دیگر از اقدامات ما جهتگیریهای محتوایی برای توسعه مفاهیم است و در تلاش هستیم در دوره جدید مدیریتی بنیاد، به موضوعاتی همچون سیره رضوی در مفهوم امامت و ثمره آن در جامعه، پرداختن به اسلام ناب محمدی، تبلیغات محوری دین با کلام امام رضا(ع) و فرهنگ زیارت و اخلاق اسلامی برای رسیدن به جامعه دینی تراز بپردازیم.
سعیدزاده بیان کرد: تولید فیلمهای تاریخی، برگزای رویدادهای فرهنگی تبلیغی، بستر فضای مجازی و توسعه فرهنگ رضوی و نشر معارف رضوی در حوزه پژوهش و آکادمیک از جمله دیگر برنامههای ما محسوب میشود.
در پایان این نشست از پوستر بیستمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) رونمایی شد.
ارسال دیدگاه