شهردار تهران مطرح کرد؛

‌شناسایی ۴۷ نقطه و گلوگاه سیلابی در شهر تهران

تهران (پانا) - شهردار تهران با اشاره به شناسایی ۴۷ نقطه و گلوگاه سیلابی در شهر تهران گفت از این تعداد ۱۲ نقطه در رتبه اول، ۱۵ نقطه در رتبه دوم و ۲۰ نقطه در رتبه سوم قرار دارند و در همین ارتباط رفع خطر از این گلوگاه‌ها در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته است.

کد مطلب: ۱۳۲۱۵۵۵
لینک کوتاه کپی شد
‌شناسایی 47 نقطه و گلوگاه سیلابی در شهر تهران

آیین بهره‌برداری از ۵ پروژه توسعه و نگهداشت شبکه اصلی مرکز و غرب تهران در یازدهمین «شنبه امید و افتخار» صبح امروز با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، مهدی چمران و پرویز سروری رئیس و نایب‌رئیس شورای شهر تهران،‌ عباس شعبانی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران و سید مهدی پورهاشمی مدیرعامل شرکت خاکریز آب برگزار شد.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران در آیین بهره‌برداری از ۵ پروژه توسعه نگه‌داشت شبکه اصلی مدیریت آب‌های سطحی در حوزه‌های آبریز در مرکز و غرب تهران که پیش از ظهر امروز با حضور مهدی چمران و مهدی سروری رئیس و نایب رئیس شورای شهر تهران و برخی از مدیران و مسئولان شهری در قالب یازدهمین شنبه امید و افتخار برگزار شد، ضمن تقدیر و تشکر از معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران و شرکت خاکریز آب اظهار کرد: تهران حوادث غیرمترقبه دارد و همیشه مورد دقت و نظر بوده و هست.

وی با اشاره به اینکه از ۷۰ هزار هکتار ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار در شهر تهران گفت: سه گسل فعال نیز وجود دارد که یک تهدید کامل محسوب می‌شود.

شهردار تهران با اشاره به اهمیت توسعه حمل و نقل عمومی و نوسازی آن گفت: این موضوع نیز در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته و بر اساس آن برنامه‌هایی طراحی شده است.

زاکانی با اشاره به تهدید سیلاب در شهر تهران تصریح کرد: هر از چند گاهی ما مشکلات بحرانی را در پی سیلاب‌هایی در شهر تهران در سنوات گذاشته داشته‌ایم. همچنین بر اساس طرح جامع باید ۷۰۰ کیلومتر شبکه‌های آب‌های سطحی در شهر تهران احداث شود که بالغ بر ۵۳۰ کیلومتر از این شبکه در سطح تهران احداث شده است که ۱۷۰ کیلومتر باقی مانده نیز باید تا سال ۱۴۲۰ بر اساس طرح جامع احداث شود که ما بنا داریم این زمان را تقلیل داده و به کمتر از سال ۱۴۱۰ برسانیم تا بتوانیم به سرعت ایمنی شهر تهران را نیز فراهم کنیم.

وی با اشاره به بهره‌برداری از ۵ پروژه توسعه نگه‌داشت شبکه اصلی مدیریت آب‌های سطحی در حوزه‌های آبریز در مرکز و غرب تهران در قالب یازهمین شنبه امید و افتخار گفت: از این تعداد پروژه، برخی از آنها جدید‌الاحداث و برخی نیز به دلیل فرسودگی، ترمیم، مرمت و بازسازی شده است.

شهردار تهران با اشاره به شناسایی ۴۷ نقطه و گلوگاه سیلابی در شهر تهران گفت: از این تعداد ۱۲ نقطه در رتبه نخست، ۱۵ نقطه در رتبه دوم و ۲۰ نقطه در رتبه سوم قرار دارند و در همین ارتباط رفع خطر از این گلوگاه ها در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته است که افتتاحیه امروز در تقاطع آریافر از جنس نقاط مهم در رتبه نخست است که با خاطر جمع زمستان امسال را پشت سر بگذاریم.

زاکانی با اشاره به سایر بحران‌های شهر تهران ادامه داد: طوفان و فرونشست زمین نیز از سایر موضوعاتی است که از سوی مدیریت شهری تهران به صورت ویژه پیگیری می‌شود تا ما بتوانیم ایمنی و رفاه را برای شهر تهران داشته باشیم.

وی با بیان اینکه مفتخر هستیم که امروز پروژه‌های جدیدی در قالب یازدهمین شنبه‌های امید و افتخار بهره‌برداری می‌شود، گفت: این فرآیند همچنان از سوی مدیریت شهری در دستور کار قرار دارد و ان‌شاءالله در سایر شنبه‌های امید و افتخار پروژه‌های جدیدی افتتاح، کلنگ‌زنی و مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۲۵۰ هکتار فضای سبز پیرامونی شهر تهران با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید گفت: امسال تلاش داریم ۱۵۰۰ هکتار از این فضا را در شهر تهران به بهره‌برداری برسانیم و نکته قابل توجه این است که درختانی که در این فضاها مورد استفاده قرار گرفته، درختان مثمر هستند.

شهردار تهران در ادامه به بحران آب در شهر تهران اشاره کرد و گفت: شهرداری تهران در این حوزه نیز مسئولیت‌پذیر است به طوری که به‌زودی تفاهمنامه‌ای با وزارت نیرو به امضا خواهد رسید که در قالب آن آب‌رسانی به فضای سبز از طریق بازچرخوانی آب انجام خواهد شد. در حال حاضر ۱۰ میلیون متر مکعب در این حوزه پیگیری می‌شود که بنا داریم که این رقم را به ۲۱۰ میلیون متر مکعب از طریق بازچرخوانی آب برسانیم.

حمدحسن نامی همزمان امروز در یازدهمین شنبه‌های امید و افتخار در آیین بهره‌برداری از پروژه‌های توسعه و نگه‌داشت شبکه اصلی مدیریت آب‌های سطحی مرکز و غرب تهران با اشاره به تغیرات اقلیمی اظهار کرد: در آینده با مخاطرات و بارندگی‌های بی‌موقع مواجه خواهیم بود.

وی ادامه داد: به دلیل بارندگی‌های مرداد ۱۷۰ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی، ۸ هزار کیلومتر راه و شبکه‌های آب و برق و گاز آسیب دید.

مهدی چمران در ادامه این مراسم با تاکید بر نگه‌داشت کانال‌های شبکه آب‌های سطحی اظهار کرد: علاوه بر موضوع توسعه شبکه‌های آب‌های سطحی باید به نگه‌داشت، مرمت و بازسازی آن نیز توجه شود که این موضوع در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفته است.عباس شعبانی در این مراسم با بیان اینکه تهران با ارتفاع ۹۰۰ متری مستعد جریان آبی و سیلابی است، اظهار کرد: سیل تهران در سال ۱۳۴۱ در تهران باعث شد که در آن مقطع سازمان برنامه و بودجه کار مطالعاتی را برای احدادث سیل‌برگردان‌ها در شرق و غرب تهران انجام بدهد.

وی با اشاره به اینکه پیش از شکل‌گیری و راه‌اندازی شرکت خاکریز آب ۲۸۰ الی ۲۹۰ کیلومتر شبکه آب‌های سطحی در شهر تهران راه‌اندازی شده بود، گفت: پس از شکل‌گیری شرکت اشاره شده این میزان به ۵۳۰ کیلومتر شبکه آب‌های سطحی در شهر تهران رسید البته باید به این نکته اشاره شود که شبکه به تنهایی نمی‌تواند کارکرد لازم را داشته باشد.

عباس شعبانی ،معاون فنی عمرانی شهرداری تهران با اشاره به کار مطالعاتی صورت گرفته در فرآیند شناسایی ۴۷ نقطه و گلوگاه سیلابی در شهر تهران تصریح کرد: برخی از این نقاط درجه یک،‌ دو و سه هستند که باید به این نقاط توجه ویژه‌ای شود.

شعبانی ادامه داد: بر اساس طرح جامع باید ۱۶۰ کیلومتر شبکه آب‌های سطحی به میزان قبلی افزوده شود که این موضوع در دستور کار شرکت خاکریز آب قرار دارد که البته ما در برخی از نقاط با چالش و مشکلاتی از جمله از بین رفتن کانال‌های شبکه آب‌های سطحی روبرو هستیم که مرمت، تعمیر و بازسازی این نقاط در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به ارزش ریالی ۵۳۰ کیلومتر شبکه آب‌های سطحی در شهر تهران گفت: ارزش این شبکه در حال حاضر ۲۰ هزار میلیارد تومان است که کار با ارزشی در سال‌های گذشته صورت گرفته و باید از این ارزش و دارایی نگهداری شود.

معاون فنی عمرانی شهرداری تهران به مسئله نگهداری از شبکه آب‌های سطحی در سطح شهر تهران اشاره کرد و گفت: به تناسب گسترش شبکه آب‌های سطحی باید نگهداشت آن مورد توجه قرار بگیرد که در همین ارتباط نیز در ۵ پروژه اجرا شده برخی از آنها مرمت و بازسازی شده است.

شعبانی با انتقاد از ورود فاضلاب به برخی از نقاط شبکه‌ آب‌های سطحی گفت: متأسفانه در سال‌های گذشته به دلیل غفلت، شاهد ورود فاضلاب به شبکه آب‌های سطحی بوده‌ایم که با تعامل و همکاری با شرکت آب و فاضلاب نیمی از این نقاط کور شده‌ است و مابقی نیز در دستور کار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: در بحث توسعه‌ای باید ۱۶۰ کیلومتر شبکه آب‌های سطحی به‌ویژه در غرب تهران احداث کنیم اما به موازات آن توجه ویژه‌ای به نگهداشت، مرمت و بازسازی شبکه آب‌های سطحی خواهد شد.

مهدی پورهاشمی مدیرعامل شرکت خاکریز آب نیز در آیین بهره‌برداری از ۵ پروژه اشاره شده اظهار کرد: این پروژه‌ها شامل رفع مشکل کمبود ظرفیت و ساماندهی کانال سیل‌برگردان غرب در محدوده پل آریافر و تکمیل و اجرای رسوب‌گیر خیابان جلال آل‌احمد، رفع مشکل کمبود ظرفیت و ساماندهی کانال سیل‌برگردان غرب در محدوده بازارچه نصر، ترمیم و مرمت مجاری شبکه اصلی، لوله‌ها و کانال‌های سرپوشیده آب‌های سطحی در زون شمال یک حوزه آبریز محدوده تهران (خیابان فدائیان اسلام) ترمیم و مرمت شبکه اصلی شبکه اصلی، لوله‌ها و کانال‌های سرپوشیده آب‌های سطحی در زون شماره ۴ حوزه آبریز مرکزی تهران (قلقلی)‌ و جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی بزرگراه شهید لشکری (بخش غرب رودخانه کن تا تقاطع بلوار شیشه مینا)‌ است.

وی با اشاره به ظرفیت و پتانسیل کانال‌های اشاره شده برای جمع‌آوری آب‌های سطحی گفت: ما می‌توانیم با بهره‌برداری از این شبکه‌ها میزان آب‌ها را در بارش‌های فصلی و میزان بارندگی را در غرب تهران را جمع‌آوری کنیم.

پورهاشمی با اشاره به اولویت‌های شرکت خاکریز آب موضوع پروژه‌های زیرساختی است گفت: ان‌شاءالله با تاکید شهردار تهران و البته تامین بودجه مورد نیاز از سوی معاونت فنی و عمرانی بتوانیم در یک مدت کوتاه خطر سیلاب‌ها در منطقه غرب و چیتگر را برطرف کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار