معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی خبر داد:

استقرار 70 شرکت دانش‌بنیان در دهکده نوآوری و فناوری

تبریز (پانا) - معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از استقرار 70 شرکت دانش‌بنیان در دهکده نوآوری و فناوری در پایان امسال خبر داد.

کد مطلب: ۱۳۱۸۶۵۰
لینک کوتاه کپی شد
استقرار 70 شرکت دانش‌بنیان در دهکده نوآوری و فناوری

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سید مجتبی خیام نکویی در مراسم افتتاح دهکده نوآوری و فناوری کشاوزری، منابع طبیعی و صنایع غذایی و امضای تفاهم نامه همکاری در راستای ساماندهی و توسعه شرکت‌های دانش بنیان کشاورزی در آذربایجان شرقی که با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد، گفت: امروز می تواند یک روز تاریخی برای آذربایجان شرقی باشد، چرا که این استان ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه کشاورزی، منابع طبیعی و زراعی و باغی دارد و در بسیاری از حوزه ها بین ۵ استان برتر کشور است، اما نیاز است که در بخش کشاورزی اتفاقات ویژه ای رخ دهد.

وی بخش کشاورزی را مسئول تامین غذای ۸۵ میلیون جمعیت کشور دانست و افزود: این مسئولیت ایجاب می کند که بخش کشاورزی سه وظیفه را به خوبی ایفا کند که اولین و مهمترین آن تامین غذا برای تقویت استقلال است چرا که اگر برای تامین غذا به بیگانگان وابسته نباشیم، استقلال ما تقویت شده، چرا که استقلال سیاسی بدون استقلال اقتصادی عملی نیست و نمونه آن در جنگ اوکراین قابل مشاهده بود که به خاطر مساله امنیت غذایی برخی کشورها با مشکلات زیادی مواجه شدند.

وی دومین وظیفه در این زمینه را افزایش ثروت ملی دانست و ادامه داد: ما برای واردات بیش از ۲۰ میلیون تن نهاده در سال حدود ۱۵ میلیارد دلار هزینه می کنیم که اگر این رقم را با ارزش غذایی که بخش کشاورزی تولید می کند مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد بخش کشاورزی چه میزان ثروت ملی تولید می کند که اگر این کار انجام نمی شد باید برای خرید غذا هزینه هنگفتی می کردیم که با وجود تحریم های بین المللی امکان این کار نیز مهیا نبود چرا که امروز غذا در عرصه بین الملل خود یک سلاح است.

خیام نکویی سومین وظیفه را ارتقا سطح رفاه و زندگی مردم معرفی کرد و ادامه داد: بخش کشاورزی بیشترین ارتباط را با زندگی روزمره مردم دارد و کوچکترین اختلال در حوزه های بخش کشاورزی می تواند باعث مشکلات شدیدی در جامعه شود و این خود بهترین گواه اهمیت بخش کشاورزی است.

وی افزود: رئیس جمهور در دیداری که از وزارت جهاد کشاورزی داشتند، گفتند از وزارت جهادکشاورزی انتظار داریم در دوره ای که مقام معظم رهبری، امنیت غذایی را مساله اول کشور معرفی کردند، غذایی ارزان، بر پایه منابع و توانمندی‌های داخلی تولید شده تا به راحتی در دسترس مردم قرار بگیرد و میزان کالری مورد نیاز آنها در روز را تامین کند.

وی ضریب نفود دانش در بخش کشاورزی را ۶ درصد دانست و آن را دلیل فاصله قابل توجه میانگین و بیشینه تولید تلقی کرده و خاطرنشان کرد: در محصول گندم ۴.۲ تن در هکتار میانگین تولید و ۱۴.۷ تن در هکتار حداکثر تولید ماست و در سیب درختی نیز میزان میانگین تولید نزدیک به ۲۰ تن است، در حالیکه حداکثر تولید ما ۲۱۰ تن در هکتار است که نشان دهنده فاصله ۳ تا ۱۰ برابری میانگین و حداکثر تولید است.

خیام نکویی ادامه داد: ما اگر دانش بومی را به همراه فناوری‌های دیگر از طریق آموزش و ترویج به بهره برداران حوزه کشاورزی منتقل کنیم، اتفاقات بزرگی در این عرصه رخ خواهد داد و تجربه نیز نشان داده است در مواردی که موفق به انجام این کار شده ایم، اتفاقات بسیار خوبی رخ داده است.

وی افزود: مهمترین نهاده بخش کشاورزی بذر و نهال است و انجام اصلاحات روی این نهاده ها برای بارورتر کردن و ایجاد مقاومت نسبت به دما و آفات مساله ای است که توسط بخش دولتی امکان پذیر نیست، بنابراین جامعه علمی باید در این زمینه به تولید دانش بپردازد و آن را به بخش خصوصی واگذار کند تا تجاری سازی شده و در بازار عرضه شود.

وی ارتباط وزارت های جهاد کشاورزی و علوم، تحقیقات و فناوری را در حال حاضر بی سابقه و سازنده توصیف کرد و گفت: ما تلاش خواهیم کرد با ایجاد پارک ملی علم و فناوری در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی و ۱۰ دهکده نوآوری و فناوری در این حوزه، به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص افزایش نفوذ دانش در بخش کشاورزی تحقق بخشیم تا شرکت‌های دانش بنیان در این پارک ها و دهکده ها مستقر شده و به فعالیت بپردازند.

خیام نکویی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند برای من قابل قبول نیست که سهم بخش کشاورزی از شرکتهای دانش بنیان ۴.۶ درصد باشد چرا که از هفت هزار و ۸۰۰ شرکت دانش بنیان تنها ۴۵۰ شرکت در حوزه کشاورزی فعالیت می کنند که برای ارتقا این عدد قصد داریم هزار شرکت دانش بنیان فعال در حوزه کشاورزی را در ۱۰ دهکده نوآوری و فناوری در سطح کشور مستقر کنیم.

امروز ششمین دهکده نوآوری و فناوری کشور افتتاح می شود و انتهای هفته جاری نیز هفتمین دهکده در زنجان تاسیس خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اولویت کشاورزی و تامین امنیت غذایی در کشور نباید در عرصه کلام باقی بماند بلکه باید به شکل حمایت ها، اختصاص بودجه و عملکرد خود را نشان دهد، گفت: دانشگاه تبریز یک ظرفیت کم نظیر برای استان آذربایجان شرقی و کشور است و باید از ظرفیت اعضای هیئت علمی این دانشگاه و همچنین دانشگاه های دیگر استان در زمینه ایجاد شرکتهای دانش بنیان و همکاری با دهکده نوآوری و فناوری استفاده شود تا چهره استان در این زمینه تغییر پیدا کند.

وی افزود: استان آذربایجان شرقی جزء ۵ استان بزرگ کشور است که انتظار می رود حداکثر تولید در واحد سطح به میزان بالایی باشد اما اینگونه نیست.

خیام نکویی ادامه داد: انتظار داریم تا پایان سال در این دهکده نوآوری و فناوری حداقل ۷۰ شرکت دانش بنیان مستقر شوند چرا که برخی از شرکت‌های دانش بنیان که ما در استان از آنها بازدید کردیم موانع کوچکی برای استقرار در این دهکده دارند.

وی با اشاره به سخن رئیس جمهور در خصوص فعالیت ۱۲ هزار نفر در حوزه دانش کشاورزی گفت: ما ۲ هزار نفر در تات، ۷ هزار نفر در دانشگاه های دولتی و ۳ هزار نفر در دانشگاه های پیام نور و ... داریم که با این تعداد می توانیم یک تحول عظیم در بخش کشاورزی ایجاد کنیم.

خیام نکویی با اشاره به حمایت مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همه کشور از بخش کشاورزی گفت: باید با برنامه ریزی، تعداد شرکت‌های دانش بنیان را افزایش دهیم و خروجی این شرکت‌ها نیز هر چه سریعتر وارد بخش اجرایی شود و این اتفاقی است که در حال حاضر رخ نمی دهد، چرا که فقط در مرکز بیوتکنولوژی تبریز ۲۰ دانش فنی در صنایع غذایی در انتظار انتقال به بخش خصوصی هست.

وی در پایان سخنان خود گفت: از مسئولان این مرکز انتظار می رود به صورت مشارکت در سوددهی با بخش خصوصی به توافق برسند و هر چه سریعتر این دانش تولیدی را که می تواند موجب تحول در استان آذربایجان شرقی به عنوان قطب صنایع غذایی و شکلات کشور شود، تجاری سازی کنند. گفتنی است در پایان این مراسم تفاهم نامه ایجاد دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی آذربایجان شرقی با هدف ساماندهی و توسعه شرکتهای دانش بنیان کشاورزی در راستای افزایش جهش تولید و اقتصاد دانش بنیان بین خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، صفر نصرالله زاده رئیس دانشگاه تبریز ، اسماعیل فاتحی‌فر رئیس دانشگاه صنعتی سهند ، سعید جعفری راد رئیس پارک علم و فناوری استان ، احمد بایبوردی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و عبدالرضا فلاح مشاور فناوری و شرکتهای دانش بنیان استاندار آذربایجان شرقی در حضور عابدین خرم استاندار آذربایجان شرقی و علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس امضا شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار