همکاری ایران و روسیه در تهیه نقشههای زمینشناسی
تهران (پانا) - مدیر دفتر برنامهریزی، فناوری و اطلاعات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با اشاره به توسعه همکاری محققان ایران و روسیه در تهیه نقشههای زمین شناسی گفت، همکاران روسی میتوانند در زمینه تهیه نقشههای زمینشناسی و اکتشافی کمکهای بهسزایی به ما داشته باشند و در حال حاضر بحث فعلی ما ارائه نمونه نقشههای تهیه شده در ۳ قالب زمینشناسی، ژئوشیمی و زمینشناسی اقتصادی است.
به گزارش سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، نشست مشترک این سازمان و موسسه Zarubezhgeologia, JSC روسیه (holding of ROSGEO) بهصورت وبینار به منظور آموزش تهیه نقشههای زمینشناسی در مقیاس یک پنجاههزارم به کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران برگزار شد.
هانیه بخشایی، سرپرست اداره بینالملل این سازمان در این وبینار، هدف از برگزاری این نشست را آموزش تهیه نقشههای زمینشناسی در مقیاس پنجاههزارم عنوان کرد و گفت: این سازمان ۶۳ سال است که در زمینه تولید اطلاعات زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی فعالیت میکند و عمده فعالیتهای ما، تهیه اطلاعات پایه علوم زمین و همچنین اکتشاف مواد معدنی در مقیاسهای مختلف است و تاکنون موفق به تهیه نقشههای زمینشناسی در مقیاس یکصدهزارم و یک بیستپنجهزارم شده و در نظر دارد برنامههای خود را جهت تهیه نقشههای زمینشناسی در مقیاس یکپنجاههزارم توسعه دهد.
وی تاکید کرد: ما مایل هستیم جهت آموزش و توانمندسازی کارشناسان این سازمان با هلدینگ Rosgeologia در قالب تفاهمنامه و پروژههای آموزشی مشترک همکاری داشته باشیم و از تجارب این مجموعه در زمینه تکنیکها و روشهای مدرن بهره ببریم. این همکاری میتواند با حضور اساتید روسی در جمهوری اسلامی ایران، همراه با حضور کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران در روسیه باشد.
مهندس رضا جدیدی مدیر دفتر برنامهریزی، فناوری و اطلاعات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه درخواست ما برای همکاری در ۲ حوزه آموزش و توانمندسازی کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران و اجرای ۳ پروژه کلان است، افزود: همکاران روسی میتوانند در زمینه تهیه نقشههای زمینشناسی و اکتشافی کمکهای بهسزایی به ما داشته باشند و در حال حاضر بحث فعلی ما ارائه نمونه نقشههای تهیه شده در ۳ قالب زمینشناسی، ژئوشیمی و زمینشناسی اقتصادی است.
وی سازمان زمین شناسی را یک نهاد حکومتی در کشور توصیف کرد و گفت: نقشههای تولید شده در این سازمان مورد استفاده عموم جامعه است و تهیه نقشههای زمینشناسی در مقیاس یکپنجاههزارم به عنوان یک مقیاس جدید در کشور است، لذا حساسیت زیادی برای تهیه این نقشهها وجود دارد.
جدیدی خاطرنشان کرد: بهطور یقین به جز متخصصان این مجموعه، استادان دانشگاهها و دیگر متخصصان علوم زمین نیز در خصوص کیفیت آنها نظر خواهند داد بر همین اساس بهتر است در همین ابتدا به تبادلنظر در خصوص بحثهای فنی بپردازیم تا بتوانیم در حوزه اجرا و آموزش نظر نهایی خود را اعلام کنیم.
ارسال دیدگاه