جزئیات نامه جنجالی به فیفا برای حذف ایران
تهران (پانا) - پنجشنبه هفته گذشته از نامهای رونمایی شد که یک گروه از وکلای اسپانیایی که در شرکتی به نام Ruiz Huerta & Crespo مشغول هستند به فیفا ارسال و در آن درخواست کردهاند که فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران تعلیق و تیم ملی ایران از جام جهانی حذف شود.
بر همین اساس بسیاری از رسانههای معتبر دنیا از جمله سیانان، سیبیاس، اسکایاسپورت، دیلیمیل و سایرین متن نامه را انتشار داده و این پرسش را مطرح کردند که آیا فیفا پاسخ قابل قبولی به این نامه خواهد داد یا خیر؟
این نامه طبق اعلام رسانهها توسط تعدادی از فعالان ایرانی و بینالمللی به همراه یک تیم حقوقی واقع در والنسیای اسپانیا آماده شده است. خبرگزاری سیانان در نخستین واکنش خود به انتشار این نامه نوشت افرادی نظیر علی کریمی، مهدی مهدویکیا، بهشاد یاورزاده و مهرداد پولادی این نامه را امضا کردهاند اما ساعتی بعد خبر خود را اصلاح کرد و اسامی دیگری را جایگزین کرد. در بخشی از این نامه با اشاره به اتفاقات اخیر آمده است: «از فیفا درخواست شده فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران را با اعمال فوری به حالت تعلیق درآورد و آنها را از حضور در جام جهانی پیش رو محروم کند.»
در ادامه این نامه به نگرانی فیفا از ورود به زمین سیاست اشاره کرده و نوشته: «پرهیز فیفا از باتلاقهای سیاسی اغلب زمانی قابل قبول است که آن موقعیت به حوزه فوتبال متاستاز ندهد.» در بخش دیگری از نامه به عدم اجازه حضور زنان در استادیومها اشاره شده که ناقض ماده ۱۹ اساسنامه فیفاست. همچنین به فیفا یادآورد شده موقعیت ایران همان موقعیت کویت و هند و خود ایران در سالهای گذشته است که به خاطر اجرای دستورالعملهای دولتی تعلیق شدند: «وضعیت فدراسیون فوتبال ایران با فدراسیون یک کشور دیگر که مثلا قانون آفساید را عوض کرده تفاوتی ندارد.
در چنین شرایطی فیفا به سرعت چون قوانین بازی عوض شده اقدام میکند. فدراسیون فوتبال ایران هم به وضوح فاقد خودمختاری برای اعمال اساسنامه فیفاست.» در پایان نامه یادآوری شده «فیفا باید به حقوق بشر احترام بگذارد. فیفا بر اساس ماده ۱۶ اساسنامه این اختیار را دارد که اقدامات فوری انجام دهد. شورای فیفا میتواند و باید فورا ایران را تعلیق کند. فیفا نباید بیطرف باشد. بیطرفی یک گزینه نیست زیرا فدراسیون فوتبال ایران بیطرف نبوده و حذف سیستماتیک زنان را تثبیت کرده.»
در مورد گروه وکلایی که در تهیه این نامه شراکت داشتهاند باید گفت یکی از بهترین تیمهای حقوقی ورزشی دنیا به حساب میآیند که مدتی قبل توسط نشریه معتبر حقوقی who's who legal به عنوان بهترین وکلای حقوقی جهان معرفی شدند. این شرکت تاکنون وکالت خیلی از فوتبالیستها و تیمهای معروف را در کارنامه داشته است. آن طور که در اخبار آمده یک گروه به نام گروه وکلای خیر دستمزد این تیم حقوقی را پرداخت کردهاند.
پاسخ فدراسیون فوتبال
پنجشنبه شب مهدی محمدنبی نایبرییس فدراسیون فوتبال نسبت به این اقدامات واکنش نشان داد. نبی گفت: «در اساسنامه استاندارد فیفا، فدراسیونهای عضو و کنفدراسیونها به صراحت ذکر شده ورود به موضوعات از این قبیل نه مشروعیت دارد و نه به لحاظ قانونی میتوانند ورود کنند.» نبی افزود: «در کل این مباحث بیشتر مسائلی است که توسط اشخاص کوتاهفکر و فرصتطلب عنوان میشود. از طرف دیگر به این دلیل که تیم ملی ما در اردوی اتریش نتایج بسیار خوبی کسب کرد، فکر میکنم همگروههای ما و تیمهایی مثل انگلیس و امریکا به لحاظ فنی کم آورده و رو به موضوعات دیگر آوردهاند.»
اظهارنظر نایبرییس فدراسیون با واکنش برخی اهالی فوتبال، هواداران تیم ملی و حتی صداوسیما مواجه شد. برخی از نبی سوال کردند با این رویکرد چطور حذف تیم ملی روسیه از انتخابی جام جهانی را توجیه میکند؟ یکی از مجریان برنامههای ورزشی تلویزیونی نیز با عصبانیت خطاب به نبی گفت: «لطفا به مردم احترام بگذارید و روراست باشید. مردم میبینند و میفهمند. این چه حرفی است که چون انگلیس و امریکا از لحاظ فنی کم آوردهاند رفتهاند دنبال این چیزها؟»
جزئیات نامه جنجالی به فیفا برای حذف ایران؛ چه کسانی می خواهند حق ما را بالا بکشند؟/ وقتی دایی و کریمی دست رد به سینه آنها می زنند
حضور در جام جهانی حق مردم ایران است
مجری برنامه ورزشی شبکه ورزش در ادامه انتقاد به نایبرییس فدراسیون فوتبال به این نکته اشاره کرد که «باید پذیرفت یک جریان مسموم و هدفمند از مدتها قبل به دنبال ضربه زدن به تیم ملی فوتبال ایران بوده است و مردم باید این را بدانند.» توجه به این مساله باعث میشود نوع واکنش درستی از سوی جامعه فوتبال شکل بگیرد حتی اگر احتمال حذف تیم ملی ایران بسیار ضعیف باشد. واکنشی ناظر بر اینکه شما حق ندارید مردم ایران و فوتبالیستهای ایرانی را از چیزی که خودشان به دست آوردهاند محروم کنید. برخی کارشناسان این پرسش اساسی را مطرح کردهاند که حذف تیم ملی ایران از جام جهانی به چه کسی کمک میکند یا چه دردی را دوا؟ چندی پیش نشریه نیویورکتایمز در گزارشی نوشت ایرانیها تیم ملی فوتبال را متعلق به خودشان میدانند.
در چنین شرایطی به چه حقی چند رسانه خارجی با همکاری تعدادی از فعالان فضای مجازی باید تلاش کنند آنچه متعلق به مردم است را از آنها سلب کنند؟ برخی از موافقان حذف تیم ملی از جام جهانی مدعی هستند که خیلی ها موافق چنین اتفاقی هستند. از این دسته افراد باید پرسید بر چه اساس و بر پایه کدام نظرسنجی میگویید خیلی از مردم چنین چیزی را میخواهند؟ اینکه حتی علی کریمی با همه آنچه در یک ماه گذشته تجربه کرده و همه در جریانش هستند هم حاضر نیست پای نامه تعلیق فدراسیون فوتبال ایران را امضا کند یعنی تحلیل درستی از شرایط و علاقهمندیهای مردم دارد. از فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش انتظار میرود بیخیال اظهاراتی نظیر «آنها از ما ترسیدهاند» بشود و به صورت محکم و مستدل از حق فوتبال ایران دفاع کند.
ارسال دیدگاه