اقتصاد جهانی با بزرگترین چالشها طی ۴۰ سال گذشته مواجه است
تهران (پانا) - وزیر خزانهداری پیشین ایالات متحده طی اظهاراتی تأکید کرد که اقتصاد جهانی در زمان حاضر با بزرگترین چالشها در چهار دهه گذشته مواجه است.
به گزارش راشاتودی، لری سامرز، وزیر خزانهداری پیشین ایالات متحده، طی اظهاراتی تأکید کرد که اقتصاد جهانی در زمان حاضر با بزرگترین چالشها در چهار دهه گذشته مواجه است.
سامرز در نشست سالانه مؤسسه مالی بینالمللی در واشنگتن گفت: این پیچیدهترین، متفاوتترین و مقطعیترین مجموعه از چالشهایی است که میتوانم در ۴۰ سالی که به چنین چیزهایی توجه کردهام، بهخاطر بیاورم.
وی از صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی و بانکهای مرکزی انتقاد کرد که ریسکهای ناشی از تورم بالا و مداوم را دستکم میگیرند و نتوانستهاند برای مقابله با این بحران بر اساس آن عمل کنند.
وزیر سابق آمریکا گفت: صادقانه بگویم، فکر میکنم آتشنشانی هنوز در ایستگاه است، ...من از این واکنش بسیار ناامید هستم.
سامرز افزود که بین افزایش نرخهای بهره، دلار قویتر، کمبود انرژی و غذا، تنشهای ژئوپولیتیکی و تغییرات آبوهوایی، باید یک واکنش اساسی پیشنهاد شود تا وضعیت را بهسمت بهتر شدن تغییر دهد. با این حال، وی توضیح بیشتری در این مورد نداد.
بر اساس این گزارش، فدرال رزرو (بانک مرکزی) آمریکا در سال جاری میلادی تاکنون پنج بار نرخ بهره را افزایش داده است و سایر بانکهای مرکزی در سراسر جهان نیز از این روند پیروی کردهاند.
با این حال، سامرز میگوید که تنظیمکنندهها برای اقدام در مورد افزایش قیمتها بیش از حد منتظر ماندند و حتی اگر اقتصاد را وارد رکود کند، نرخهای بهره باید بیشتر افزایش یابد.
وی در ادامه گفت: اگر سعی کنید از آن جلوگیری کنید، فقط با یک وضعیت رکود تورمی مواجه میشوید و باید کمی بعد کار سختتری انجام دهید، اما این کار عواقب جانبی برای دیگر کشورهای جهان دارد.
سامرز همچنین تأکید کرد که یکی از این پیامدها مشکلات تأمین مالی بازارهای اوراق قرضه است. وی تحولات اخیر در بریتانیا را بهعنوان نمونه مطرح کرد و گفت بانک انگلستان ماه گذشته در واکنش به کاهش شدید قیمت اوراق قرضه پس از اعلام کاهش گسترده مالیات توسط دولت، برنامه خرید اضطراری اوراق قرضه دولتی را آغاز کرد.
وی اضافه کرد: آنچه در بریتانیا اتفاق افتاده است، برخی از آنها یک آسیب خودساخته است، اما برخی از آنها لرزشهایی است که در سیستم جهانی اتفاق میافتد...، و وقتی لرزه خفیف دارید، همیشه زلزله ندارید، اما احتمالاً باید به فکر حفاظت در برابر زلزله باشید.
ارسال دیدگاه