با دیر بیدارشدن دانشآموزان در صبح چه کنیم؟
تهران (پانا) - دیر بیدارشدن کودکان برای مدرسه از مهمترین دغدغههای والدین در مورد فرزندان است.این موضوع میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد. اهمیت خواب مناسب، تاثیر بسیار قابل توجهی روی عملکردهای ذهنی و فیزیکی کودکان دارد؛ به همین خاطر شما باید یک برنامهریزی اصولی برای آن داشته باشید.
راههایی برای راحت بیدار کردن کودکان از خواب برای مدرسه مخصوصا در ماههای اول سال تحصیلی وجود دارد.پرسشهایی نیز در این زمینه مطرح است.
علت سخت بیدار شدن کودکان از خواب چیست؟ صبح زود بیدار شدن کودکان برای مدرسه چه تاثیری در پیشرفت تحصیلی دارد؟ راه حل مناسب زود بیدار شدن کودکان برای مدرسه چیست؟ اگر فرزند شما هم سخت از خواب بیدار میشود، احتمالا به دنبال پاسخی برای این سوالات هستید.
علت سخت بیدار شدن کودکان مدرسه ای از خواب
علت سخت بیدار شدن کودکان از خواب میتواند به موارد متعددی بستگی داشته باشد. کودکان تابع برنامه خانواده هستند و همهچیز را بهصورت ناخودآگاه از آنها الگوبرداری میکنند. مشکل دیر بیدار شدن در کودکانی که والدین آنها دیر میخوابند، شایعتر است.
اگر راحت بیدار کردن کودکان از خواب برای مدرسه برای شما به یک مشکل اساسی تبدیل شده است، پیشنهاد میکنیم برای چند هفته خودتان زودتر به رختخواب بروید. این روش در دانشآموزان خردسال بسیار موثر است و تاثیر آن را در چند روز اول خواهید دید.
زود بیدار شدن کودکان برای مدرسه قبل از هر چیزی به ساعت خواب آنها مربوط است. اینروزها دنیای سرگرمیهای دیجیتال باعث شده است کودکان دیرتر از ساعت معمول به رختخواب بروند. بدن افراد بزرگسال بهطور میانگین به ۸ ساعت خواب نیاز دارد؛ در حالی که این مقدار برای کودکان ۱۱ ساعت است. معمولا بچههایی که دیرتر از ۹ شب میخوابند در بیدارشدن به مشکل برمیخورند.
علت سخت بیدار شدن کودکان از خواب میتواند به دلیل بیعلاقگی آنها به مدرسه باشد؛ بنابراین باید قبل از هر چیزی شوق رفتن به مدرسه را در آنها ایجاد کنید. در طول روز از فرزند خود در مورد کارهایی که در مدرسه انجام میدهد، سوال کنید. اجازه دهید تا دغدغههای خود را با شما در میان بگذارد و اگر مشکلی در مدرسه دارد به شما بگوید.
زود بیدار شدن کودکان برای مدرسه نقش پررنگی در عملکرد تحصیلی آنها دارد؛ به همین دلیل باید برای خواب او برنامهریزی کنید. با مهربانی و حوصله به فرزندتان توضیح دهید که صبح زود بیدار شدن کودکان برای مدرسه چقدر میتواند برای آنها مفید باشد.
بهترین روش ها برای زود بیدار شدن کودکان برای مدرسه
راحت بیدار کردن کودکان از خواب برای مدرسه ممکن است برای هر پدر و مادری چالشبرانگیز باشد. دیر بیدار شدن آنها باعث میشود در تمام طول روز بیانرژی و خسته باشند. برای رفع این مشکل باید ابتدا علت سخت بیدار شدن کودکان از خواب را پیدا کنید و سپس راهحلهای مختلف را امتحان کنید.
البته بیدارکردن کودک از خواب آنقدرها هم مشکل نیست و تنها لازم است روی تصحیح عادات و سبک زندگی او تمرکز داشته باشید. در ادامه به بررسی بهترین راهحلهای مشاوران در مورد این موضوع میپردازیم.
تنظیم ساعت خواب
پیشنیاز اصلی زود بیدار شدن کودکان برای مدرسه، داشتن خواب کافیست. کودکان به ۹ الی ۱۱ ساعت خواب شبانه نیاز دارند تا بتوانند در طول روز انرژی خود را حفظ کنند. برای حفظ کیفیت خواب باید یک برنامه مشخص وضع کنید و از کودک خود بخواهید نسبت به آن مقید باشد. قوانین نباید سختگیرانه باشند؛ چرا که این نوع قوانین همیشه اثرات کوتاهمدت دارند.
برای کار با گوشی یا بازیهای رایانهای ساعت مشخصی در نظر بگیرید. کودکان باید از سنین پایین با نظم و برنامهریزی آشنا شوند تا بتوانند به بهترین شکل با چالشهای زندگی مواجه شوند. فرزند شما نباید انجام تکالیف خود را به ساعات پایانی روز موکول کند. به او برنامهریزی را یاد دهید تا برای بازیها و تکالیف مدرسه خود ساعت مشخصی در نظر بگیرد.
برنامه خواب فرزندتان را بهگونهای بچینید که یک یا دو ساعت انعطاف داشته باشد. یک برنامه منعطف باعث میشود همیشه برای اتفاقات غیرمنتظره و کارهای مهم وقت کافی وجود داشته باشد. سعی کنید از مهمانیهای شبانه زودتر به خانه بازگردید تا برنامه خواب فرزندتان دچار مشکل نشود.
صبحانه هیجانانگیر
صبحانه مهمترین وعده غذاییست که باعث حفظ انرژی کودک در طول روز میشود. وعده صبحانه باید مقوی و در عین حال هیجانانگیز باشد. از شب قبل از کودکتان سوال کنید که دوست دارد برای صبحانه چه چیزی بخورد. این موضوع باعث میشود فرزندتان برای شروع روز جدید اشتیاق داشته باشد و راحتتر از خواب بیدار شود.
شرایط محیطی اتاق
شرایط محیطی میتواند علت سخت بیدار شدن کودکان از خواب باشد. دمای اتاق باید معتدل باشد؛ چرا که سرما یا گرمای بیش از حد کودک را خوابآلود میکند. نور اتاق هم بسیار مهم است و پیشنهاد میشود یک چراغخواب با نور ملایم در اتاق کودک روشن باشد. صبحها پردههای اتاق را بکشید؛ چرا که تابش نور طبیعی آفتاب به رفع خوابآلودگی کمک زیادی میکند.
گذاشتن آلارم
حتی اگر هر روز خودتان فرزندتان را از خواب بیدار میکنید، بهتر است او را به صدای آلارم عادت دهید. صدای آلارم ساعت به کودکان کمک میکند تا بهمرور یاد بگیرند که بهتنهایی بیدار شوند. آلارم بهصورت ناخودآگاه حس مسئولیتپذیری را در کودکان ایجاد و به زودتر بیدارشدن آنها کمک میکند. حتما از آهنگی شاد که فرزندتان آن را دوست دارد استفاده کنید؛ زیرا این موضوع تاثیر بسزایی در زود بیدار شدن کودکان برای مدرسه دارد.
آرامش صبحگاهی
راحت بیدار کردن فرزند از خواب، یک موضوع بسیار مهم است؛ بنابراین هرگز او را با عجله بیدار نکنید. حداقل یک ساعت قبل از زمانی که قصد خروج از منزل را دارید، فرزند خود را صدا بزنید. فرزندتان را با آرامش صدا بزنید و مرتب به او نگویید که وقت کافی ندارد یا دیرش شده است. یک موزیک ملایم در خانه پخش کنید و با مهربانی او را به صبحانه دعوت کنید.
توصیه هایی به والدین برای راحت بیدار کردن کودکان در صبح زود
فرزند خود را با عجله صدا نکنید.
حداقل یک ساعت قبل از زمان خروج از منزل او را بیدار کنید.
از شب قبل از او بپرسید که دوست دارد برای میانوعده چه چیزهایی با خود به مدرسه ببرد.
آمادهکردن صبحانهای که دوست دارند، به زود بیدارشدن آنها برای مدرسه کمک زیادی میکند.
قبل از خواب به او یک لیوان شیر بههمراه چند عدد بادام درختی دهید.
نور صبحگاهی به زود بیدارشدن کمک میکند.
از آهنگ مورد علاقه فرزندتان بهعنوان آلارم استفاده کنید.
روحیه مسئولیتپذیری را در فرزندتان تقویت کنید.
برای ساعت بازی، تلویزیون و انجام تکالیف، زمانهای خاصی در نظر بگیرید.
ارسال دیدگاه