زاکانی در آیین افتتاح بوستان فرامنطقهای ایرانیان مطرح کرد؛
استقرار دستفروشان در پارکهای منتخب تهران
تهران (پانا) - شهردار پایتخت گفت که در بحث ساماندهی دستفروشان هماهنگشده که ظرفیتهایی در بوستانها ایجاد شود تا دستفروشان که محل عبور و مرور را مسدود میکردند، در این اماکن مستقر شوند و تأکید میشود که در بخشی از پارکها که این اقتضا را دارد، فضا برای دستفروشان ایجاد خواهد شد.
علیرضا زاکانی شهردار تهران در آیین افتتاح بوستان فرامنطقهای ایرانیان - شنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۱- اظهار کرد: مفتخریم که هر شنبه با هم با افتتاح پروژه ای افتخاری را خلق کنیم، البته غیر از اربعین که خود قله افتخارات است. این هفته دلهای همه در مسیر نجف و کربلا است و شهرداری و شورای شهر اهتمام ویژهای درباره اربعین دارند. به طوری که مدیریت شهری در موقفههای بسیاری مشغول خدمتگزاری است و کاری بزرگ در مسیر ارائه خدمت به زوار سیدالشهدا(ع) در ایران و عراق به ویژه در مرزها صورت میگیرد.
وی افزود: البته توجه به این مسأله باعث غفلت از امور تهران نشده و این کار بزرگ که دستمایه تلاشهای شبانه روزی است، امروز آماده افتتاح شده است که باید از خالقان این کار بزرگ و این ایده زیبا که در دوره چهارم شورا خلق شد تا این پارک به عنوان میراث برای آیندگان بماند، تشکر کنم.
زاکانی ادامه داد: وعده داده بودیم کاهش فاصله شمال و جنوب انجام و عدالت در شهر جاری شود که یکی از نمودهای آن این پارک در منطقه ۱۹ است. قبول مسئولیت شهردار جدید منطقه ۱۹ یک پیام شفاف داشت که این است که این منطقه باید با ظرفیتهایش به منطقه ای الگو تبدیل شود. هر تهدیدی در دل خود فرصت بزرگی دارد چنان که شهید سلیمانی بیان می کرد که فرصت هایی در تهدیدات است که در خود فرصت به معنی یک فرصت خاص نیست.
شهردار تهران اضافه کرد: منطقه ۱۹ ظرفیت برای ایجاد الگوهای زیست شهری دارد و سازمان نوسازی مکلف شده که چهره مناطقی که در آن تهدیداتی از این جنس وجود دارد را متحول کند. ۲۳ کوره آجرپزی که تهدید است به بزرگترین فرصت این منطقه تبدیل خواهد شد و برخی از مناطق جنوبی باید در سالهای آتی آن گونه تغییر کند که برخی افراد از نقاط مختلف شهر با اقبال به مناطقی مانند ۱۵ و ۱۸ و ۱۹ رجوع و به این مناطق به عنوان الگو نگاه کنند.
وی بیان کرد: باید در مسیری باشیم که پیشران ها و الگوهایی خلق کنیم که منطقه ۱۹ از این الگوهاست و در آینده نزدیک چهره این منطقه تغییر خواهد کرد ؛ همان طور که خرابه های گذشته در این نقطه تبدیل به این بوستان شد که بوستانی الگو در بحث مناسب سازی است.
زاکانی یادآور شد: قبل از انقلاب فضای سبز پیرامونی و داخلی تهران ۴هزار و ۲۰۰هکتار بود. تهران ۷۵ پارک بزرگ و کوچک داشت اما امروز تهران ۵۹ هزار هکتار فضای سبز دارد و علاوه بر این مسیری دنبال می شود که هزار و ۵۰۰ هکتار برای امسال به سرانه فضای سبز اضافه شود و در داخل شهر نیز با تملک ها و توسعه فضای سبز از آن به عنوان یک تنفس گاه استفاده کنیم.
شهردار تهران عنوان کرد: این مورد یکی از هزاران مواهب انقلاب اسلامی برای شهر تهران است که ۷۵ پارک تهران تبدیل به ۲هزار و ۳۴۶ پارک شد.
وی گفت: زنده نگه داشتن ۵۹ هزار هکتار فضای سبز برای ما یک موضوع اساسی است. مرحله بعدی این است که نیازهای مردم را در درون این پارکها تعریف کنیم که حضور مردم بتواند این پارک را زنده و احیا کند. تلاش می کنیم پارکها را محل رجوع مردم در جهت رفع نیازهای عمومی جامعه قرار دهیم و در حوزه های آموزش، سلامت، امنیت و رشد مادی و معنوی شهروندان بتوانیم پارکها را در اختیار آنها قرار دهیم.
زاکانی افزود: زمانی حرف از مجموعه های تفریحی و هتلهای تهران زدیم اما عده ای برداشت دیگری از آن داشتند، در حالی که ما منطبق بر مجوزها و چارچوب های قانونی و سیاست های شورا فرصت های بی نظیری در ۴۵ هزار هکتار فضای سبز پیرامونی تهران داریم که مردم می توانند آرامش و آسایش در آن کسب کنند.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: در بحث ساماندهی دستفروشان به ما گفتند که می خواهید نان مردم را ببرید اما ما گفتیم نظم به شهر می دهیم و شرایط را برای خود دستفروشان فراهم می کنیم به طوری که در خلازیر ۵۶۰ غرفه برای دستفروشان قرار داده شد که این تعداد به بالای ۹۰۰ غرفه می رسد.
وی گفت: نگاه تک بعدی و رشد کاریکاتوری به شهر نداریم بلکه نگاه واقعی و دقیق داریم و از همه ظرفیت ها برای استفاده مردم بهره می گیریم.
زاکانی ادامه داد: امیدواریم توسعه این پارک با همان الگو را داشته باشیم و انواع و اقسام خدماتی که سازگار با این فضا است را در آن فراهم کنیم. البته برای استفاده بهتر از فضاهای اینچنینی، لایحه ای به شورا ارائه خواهیم داد، مثلا در بعد سلامت از آنها استفاده کنیم، در واقع مسیری را دنبال می کنیم که از همه فرصت های بزرگ در ۱۴ هزار هکتار فضای سبز درون شهر استفاده کنیم.
شهردار تهران بیان کرد: در این پارک بناست نمادهای همه اقوام ایرانی به نمایش گذاشته شود و دو مرحله برای توسعه آن در نظر گرفته شده است؛ ۱۹.۵ هکتار زمین تملک شده که در مرحله اول ۱۶ هکتار آن امروز افتتاح می شود که در بحث مناسب سازی این پارک، الگو است؛ ضمن اینکه نوع فضای سبز از حالت سنتی گذشته و با مصرف بالای آب به فضای سبز دائمی تبدیل شده که جنبه مصرف آب نیز در آن کنترل شود.
وی اظهار داشت: تهران ظرفیت های بی نظیری دارد و تلاش می کنیم کل تهران را تبدیل به کارگاه تمام عیار سازندگی و آبادانی کنیم تا الگو و چشم اندازی که برای این شهر در نظر گرفته شده را ایجاد نماییم. توجه ما به این است که با مدیریت مشارکتی و همکاری با تمام مجموعه هایی که می توانند تحول مادی و معنوی برای تهران ایجاد کنند این گام ها را برداریم.
زاکانی در پایان ضمن تشکر از موقوفه مروی برای تفاهم نامه ای که با شهرداری امضا کرد، خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه شاه کلید تحول منطقه ۱۹ است که ناحیه ۳ این منطقه باید تبدیل به ناحیه الگو شود. مناطق ۱۸ و ۱۹ از یک نقطه بحرانی باید جهش کنند و به یک منطقه الگو برسند که امیدواریم این مسیر را در کنار یکدیگر دنبال کنیم.
زاکانی در حاشیه افتتاح بوستان ایرانیان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ما مفتخر هستیم دو هزار و سیصد و چهل و ششمین پارک تهران را افتتاح کنیم، اظهار کرد: این بوستان ۱۶.۵ هکتار است و دهها هکتار نیز به آن اضافه خواهد شد.
شهردار تهران با اعلام اینکه تهران قبل از انقلاب تا سال ۵۷ تعداد ۷۵ پارک داشت، خاطرنشان کرد: تهران پیش از انقلاب چهار هزار و ۲۰۰ هکتار فضای سبز داشت و امروز این عدد به ۵۹ هزار هکتار فضای سبز شامل ۴۵ هزار هکتار فضای پیرامونی و ۱۴ هزار هکتار فضای داخل شهر رسیده است. امسال نیز یک هزار و ۵۰۰ هکتار به این فضا اضافه خواهد شد و میزان آن به ۶۰ هزار و ۵۰۰ هکتار می رسد.
وی مناطق ۱۸ و ۱۹ را دارای تهدیدات متعدد عنوان کرد و افزود: ۲۳ کوره آجرپزخانه در این منطقه وجود دارد که تبدیل به نقطه بیدفاع شهری و تهدید شده اند. طراحی ما جهت نوسازی شهری، این مناطق را به الگو و پیشرو تغییر و تحول شهر تهران تبدیل میکند. برای ۲۲ منطقه نقشه راه تغییر و تحول و ارتقاء داریم که شتاب آن در منطقه ۱۸ و ۱۹ و مناطقی از این دست بسیار بیشتر است.
زاکانی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با موقوفه مروی در منطقه ۱۹، تصریح کرد: بر اساس آن می توانیم جنبه خدماتی، اقتصادی را نیز داشته باشیم به طوری که در خلازیر وجهه اقتصادی و در بوستان ایرانیان وجهه خدماتی دنبال خواهد شد و به دنبال این هستیم که این روند را در سایر نقاط نیز داشته باشیم.
شهردار تهران با بیان اینکه می خواهیم نوسازی مسکونی را در پیرامون این فضا داشته باشیم، تأکید کرد: به دنبال این هستیم که منطقه را از ارتقاء فوق العاده بالایی برخوردار کنیم چراکه مردم این منطقه از شأنی بیش از این برخوردارند.
وی با اعلام اینکه این پارک گام اول ماست، یادآور شد: ساماندهی منطقه خلازیر به عنوان نقطه اقتصادی هدف گذاری شده و با مجتمع سازیها که جنبه تجاری دارد به الگوی اقتصادی تبدیل میشود.
زاکانی با بیان اینکه زمانی به بوستان ها به عنوان تفرجگاه نگاه میشد و دور آن بسته بود که ایمنی شهروندان رعایت شود، گفت: درآن زمان خدماتی نیز به صورت حداقلی ارائه می شد؛ به طور مثال کتابخانههای کوچکی در پارکها احداث شده بود و مدیریت شهری در دهه ۷۰ این بوستان ها را توسعه داد و حصارش را باز کرد. اما داخل آن، یک رسوخ عناصری رخ داد که بهره مندی از آن را مخاطرهآمیز کرد و سطح آن را پایین آورد.
وی اضافه کرد: ما به توسعه تفرجگاه در محیط پارکها توجه داریم و دقت ما بر این است که نیاز مردم را داخل پارک تعریف کنیم که هم پارک حفظ شود و هم مردم با مراجعه به این مناطق بتوانند خدمات دریافت کرده و این خدمات افزایش پیدا کند. برای مثال هماهنگ شده که ظرفیتهایی در بوستانها ایجاد شود که دست فروشان که محل عبور و مرور را مسدود می کردند، در این اماکن مستقر شوند و تأکید میکنیم که در بخشی از پارک ها که این اقتضا را دارد، فضا برای دستفروشان ایجاد خواهد شد. در فضایی دیگر، خدماتی را در بوستان های مادر و کودک ارائه خواهیم داد.
زاکانی با اعلام اینکه بوستان ایرانیان در آینده به ۴۳ هکتار تبدیل خواهد شد، خاطرنشان کرد: وقتی فضای سبز رها شده باشد سطحی از خدمات را ارائه می دهد اما وقتی فضای سبز زنده ای باشد نیازهای مردم را برآورده می کند. اگر بوستانها محیط ورزشی، اقتصادی و خدماتی داشته باشند، آسایش و ایمنی ایجاد خواهد شد و مردم به آن رجوع خواهند کرد.
وی با اشاره به آماده کردن بسته ای به عنوان سیاست کلان که شهر را به یکباره ارتقاء خواهد داد، یادآور شد: در حوزه سلامت، خدمات بهداشتی تهران در پایین ترین سطح خود قرار دارد که با اقدام ساده ای از سوی مدیریت شهری می توان امکانی را در اختیار نظام سلامت قرار داد که یکباره خدمات بهداشتی را از سطح پایین به سطح درجه یک کشور تبدیل کند؛ لذا اعلام کردهایم که مدیریت ما مشارکتی خواهد بود و در همین راستا پارک های ما به موجودی زنده تبدیل خواهد شد.
ارسال دیدگاه