مسکنی در نشست «توسعه دیپلماسی اقتصادی تعاون» مطرح کرد؛
ایران آماده انعقاد تفاهمنامه گسترش تعاملات اقتصادی بخش تعاون
تهران (پانا) - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای انعقاد تفاهمنامه گسترش تعاملات اقتصادی بین بخش تعاون ایران و سایر کشورها با هماهنگی وزارت امورخارجه اعلام آمادگی کرد.
مهدی مسکنی در نشست توسعه دیپلماسی اقتصادی تعاون اظهار کرد: در کشور ایران بیش از ۹۷ هزار تعاونی وجود دارد که از این تعداد ۵۳ درصد تعاونیهای تولیدی هستند؛ تعاونیها میتوانند بنیانهای دوستی و صلح را در بین مردم جهان گسترش داده و محکمتر کنند.
وی ادامه داد: بخش تعاون ایران آماده صادرات محصولات خود در بهصرفهترین شکل به کشورهای هدف است و همچنین بخش تعاون میتواند زمینهساز حضور تعاونیهای سایر کشورها در بازار بکر ایران باشد.
مسکنی گفت: استقبال از محصولات تعاونیها در ایران به دلیل ابعاد فرهنگی و اجتماعی تعاون و سبقه تاریخی و مثبت آن در اذهان مردم، بیشتر است.
وی تاکید کرد: تعاونیهای ما مرزها را با ابعاد مردمی و اجتماعیشان بر میدارند و برای ایجاد ارزش افزوده و ثروت در همه کشورها، با مردم آنها مراوده و تبادل خواهند داشت.
معاون امور تعاون افزود: جوانان اسپانیا در تعاونی موندراگون، بهترین مدل پیش روی ما بودند و امروز تعاون یک مدل بدون مرز در دنیا است؛ بخش تعاون ایران با بُعد مردمیاش در دنیا حضور یافته است و حضور اتاق تعاون ایران در هیات رئیسه اتحادیه جهانی تعاون ICA آغاز آن است.
وی اضافه کرد: اتاق تعاون ایران بزرگترین نهاد مردمی بخش تعاون است که توانسته است با شبکهسازی در سراسر کشور و حضور در مجامع بینالمللی، به توسعه بازار تعاونیها کمک شایانی کند. این را به عنوان الگویی موفق باید در جهان معرفی کرد.
معاون امور تعاون گفت: بخش دولتی تعاون تنها عهدهدار وظایف حاکمیتی، نظارت، هدایت و حمایت از بخش تعاون است و هیچگونه دخالتی در امور نداشته و در پی دولتیسازی این بخش مردمی نیست.
وی ادامه داد: مشکل و مانع اصلی بخش تعاون نه بخش خصوصی بلکه گسترش مالکیت دولتی است؛ قانون کشور ایران، مشوقها و حمایتهایی برای تعاون پیشبینی کرده و بخش دولتی تعاون تنها مجری و تسهیلگر است.
مسکنی تاکید کرد: تعاون بیش از هر قالبی زمینهساز دوستی و نزدیکی بین ملتها و دولتها خواهد بود.
معاون امور تعاون خطاب به کارداران و اقتصاددانان حاضر در جلسه اظهار داشت: کشور ایران میتواند مروج و توسعهگر فعالیتهای تعاونیها باشد و با کمک تعاون بین کشورها، میتوانیم به اتفاق، جهانی بهتر بسازیم.
ارسال دیدگاه