دلایل هوس شیرینی و راهحل سرکوب آن
تهران (پانا) - علاقه شدید به خوردن محصولات فرآوریشده شیرین مزه و از این قبیل خوراکیها در طول روز ریشه در میل درونی دارد، اگر چنین هستید نگران نباشید و برای سرکوب هوس شیرینی دست به کار شوید.
به گزارش نمناک، افراد ذائقه های گوناگون دارند برخی میل به شیرینی و برخی دیگر به ترشی میل دارند اما همان طور که می دانید میل به شیرینی و زیاده روی در آن عوارض گوناگونی دارد که با رعایت نکات زیر تا حدودی قابل کنترل است.
چرا هوس شیرینی می کنیم ؟ علت هوس شیرینی چه می تواند باشد؟
آیا تا به حال شنیده اید آنچه که می خورید هستید ؟ حتما گاهی متوجه نیاز شدید به شیرینی شده اید در این میان میل به خوردن شیرینی بدترین چیز است بخصوص زمانی که نمی توانید خودتان را کنترل کنید اما شکر در سبک زندگی سالم مشکل ایجاد می کند و تاثیر مستقیمی بر احساسات عصبی دارند.در این بخش به چندین علل مصرف شیرینی یا دلایل بروز هوس شیرینی می پردازیم که بهتر است آنها را با دقت بیشتری مطالعه کنید.
مصرف پروتیین ناکافی
این تنها مغز نیست که نیاز به مصرف قند دارد، اما اگر در رژیم غذایی تان پروتئین کم تر از حد مورد نیاز باشد، می تواند میل برای غذاهای قندی را تحریک کند. سطوح پروتیین کم می تواند باعث افزایش غیرطبیعی و کاهش سطح قند خون شود و این امر راه را برای نیاز فوری انرژی که از شکر به دست می آورید، هموار می کند.
هوس شیرینی به دلیل کمبود پروتئین
هوس شیرینی کمبود کدام ویتامین است؟
مصرف کالری ناکافی
برای داشتن اندامی مناسب ، افراد زیادی وجود دارند که کالری کافی مصرف نمی کنند به همین دلیل، بدن نیاز به انرژی فوری دارد که به راحتی می توانید از غذاهای شیرین دریافت کنید.
خوردن زیاد نمک
ممکن است این را درک نکنید، اما هرچه غذا نمک بیشتری داشته باشد نیاز شدید تر است اگر مصرف سدیم بیشتر از آنچه که بدن نیاز دارد باشد، به طور خودکار هوس شکر می کنید.
مصرف نکردن شکر
اگر به طور کامل شکر را کنار گذاشته اید می تواند یکی از دلایل اصلی این باشد طبق انجمن قلب آمریکا، یک فرد معمولی نباید بیش از ۹ قاشق چای خوری شکر مصرف کند در حالی که یک زن تنها ۶ قاشق چای خوری مجاز است و اگر کم تر از آن مصرف کنید جهش قند خواهید داشت که غیرقابل کنترل خواهد بود.
کمبود سروتونین
اگر میزان سروتونین نامتعادل باشد، کمی احساس افسردگی و بی حالی خواهید کرد و این می تواند باعث شود غذاهای شیرین بخورید این انتقال دهنده عصبی برای کنترل حال بسیار مهم است هر زمان که کمی سطح سروتونین افزایش یابد باعث می شود که احساس خوشحالی کنید کربوهیدرات در غذاهای شیرین به راحتی می تواند این کار را انجام دهد.
کمبود آهن
سطح پایین آهن در بدن می تواند باعث رخوت و کاهش سطح انرژی شود در حالی که انرژی کمی دارید به دنبال چیزی هستید که بتواند انرژی لحظه ای را در اختیار تان قرار دهد، که از غذاهای شیرین نشات می گیرد.
بازی های فکری
مغز نقش مهمی در نیاز به غذا و غذاهای شیرین بازی می کند و می تواند سطح دوپامین را افزایش دهد، که بیش ترین لذت را برای مغز فراهم می کند که مغز نمی تواند آن را انکار کند.
محرومیت از خواب و نداشتن خواب کافی
به خوبی نخوابیدن می تواند "هورمون گرسنگی" را ترشح کند که باعث می شود بیشتر از آنچه لازم است غذا بخورید کمبود خواب هم چنین باعث می شود احساس خستگی کنید و تمایل به خوردن غذاهای شیرین داشته باشید تا کمی انرژی بگیرید.
کم خوابی و تمایل به خوردن شیرینی جات
هوس شیرینی نشانه چیست؟
شکر و اثرات سروتونین
با افزایش مقدار سروتونین اثر جانبی شکر نسبت به اثر مستقیم آن بیشتر است وقتی شکر مصرف می شود انسولین آزاد می شود و به آمینو اسیدها می پیوندد و با هم به ماهیچه ها می رسند و تریپتوفان را ترک می کند آمینو اسید کوچکی که به طور معمول یک مسیر روشن برای رسیدن به مغز است و در تولید سروتونین استفاده می شود این ارتباط را ایجاد می کنید که شکر باعث می شود احساس خوبی داشته باشید در واقع، این برای برخی از دیگران حقیقی تر است. مطالعه ای در ژانویه ۲۰۰۹ در ژورنال "رفتار خوردن" گزارش شد، افزایش مصرف غذاهای شیرین توسط افراد مبتلا به اضافه وزن را هنگامی که سطح تریپتوفان کاهش یافته است گزارش داد.
استرس و مصرف قند
چیزهای کمی می توانند عادات غذایی سالم را سریع تر از استرس برهم بزنند نه اینکه سبک زندگی حول آن را ذکر کنند. رهایی غیرقابل اجتناب از کورتیزول که با یک محرک استرس همراه می شود قند خون را بالا و پایین می برد.
برای بالا نگه داشتن انرژی به دنبال سریع ترین راه برای رسیدن به نزدیک ترین غذای شیرین هستید. محققان دانشگاه میشیگان نشان دادند که میزان مصرف شکر در واکنش به افزایش سطح هورمون استرس سه برابر شده است
نوسانات هورمونی
نیکول مطالعه ای که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد می گوید شکر در افزایش سطح اندورفین در مغز و در نتیجه تسکین درد پیدا شده است.
میل به شیرینی برخلاف دیگر مواد شیمیایی اعتیاد آور رخ می دهد علاوه بر این، بسیاری از زنانی که تجربه میل به شیرینی را دارند با سندروم قبل از قاعدگی همراه است که منجر به زیاده روی در شکلات و یا دیگر شیرینی ها می شوند این کار را به این دلیل انجام می شود که سطح اندورفین در پایین ترین حد قرار دارد.
بیماری های گوارشی
عدم تعادل در باکتری های مفید که در روده هستند می توانند منجر به مخمر و قارچ ها شوند که باعث افزایش هوس شکر در افراد با مخمر و قارچی می شوند. آلرژی های غذایی و حساسیت های غذایی می توانند باعث عدم تعادل در قند خون شوند.
علاوه بر این، پاسخ سیستم ایمنی که با مصرف غذاهای آلرژیک ایجاد می شود شکل مخصوص به خود از نیاز به سیستم ایمنی را ایجاد می کند این فرآیند گوارشی مربوط به سیستم گوارشی را می توان با احیای تعادل باکتری و یا درمان آلرژن کاهش داد.
غذا خوردن سریع و نجویدن کامل غذا
مواد غذایی باید به خوبی جویده شوند و به آرامی خورده شوند تا از عملکرد بهینه و موثر دستگاه گوارش اطمینان حاصل شود. روند گوارش با بزاق که حاوی آنزیم هایی برای کمک به این روند و تعادل جسمانی بدن است، آغاز می شود.
کم آبی بدن
اهمیت نوشیدن ۸ لیوان آب در روز را بارها و بارها شرح داده ایم اما با اصول و قواعدی که یکی از آنها می گوید از نوشیدن آب همراه با وعده های غذایی پرهیز کنید، چراکه گوارش غذا در معده را مختل می کند و همین گوارش نامناسب می تواند عاملی شود در بروز و افزایش هوس شیرینی در شما.
هوس شیرینی با کم آبی بدن
راه کارهای توقف و کاهش هوس شیرینی:
۱. میزان قند خون را ثابت نگه دارید
زمانی که قند خون افت می کند، مغز سیگنال هایی را می فرستد که می گوید قند بیشتری بخورید تا سطح قند خود را بالا ببرید بنابراین نگه داشتن سطح قند خون به جلوگیری از هوس شکر در وهله اول کمک می کند برای کمک به حفظ سطح قند خون خود باید:
از نخوردن وعده های غذایی اجتناب کنید
غذاهایی با شاخص گلیسمیک پایین را انتخاب کنید اینها شامل جو، نان ، کینوا، سیب زمینی شیرین، عدس، شیر، ماست و بسیاری از میوه ها (از جمله موز، کیوی ، انبه و گلابی)می شوند.
گنجاندن پروتئین در وعده ها و میان وعده ها این می تواند ماهی، بنشن، یا مرغ باشد. گنجاندن برخی از چربی های سالم در وعده های غذایی این می تواند شامل برخی آووکادو، روغن زیتون، آجیل یا بذر باشد.
۲. مصرف کربوهیدرات را کاهش ندهید
نیازی نیست مصرف کربوهیدرات را کاهش دهید کربوهیدرات برای تامین انرژی مغز و ماهیچه ها بسیار ضروری هستند در واقع، مغز شما صرفا گلوکز را دور می کند (. قند )که از تجزیه کربو هیدرات ها است بنابراین اگر کربوهیدرات را از رژیم غذایی حذف کنید، بدون شک عاشق شکر خواهید شد. مصرف منابع سالم کربوهیدرات مانند (نان و غلات)، سبزیجات (سیب زمینی، سیب زمینی شیرین و ذرت)، عدس، لوبیا، برنج قهوه ای، کینوا، میوه، شیر، و ماست را انتخاب کنید.
۳. علت هوس تان را پیدا کنید
زمانی که هوس شیرینی دارید، یک دقیقه وقت بگذارید و به این فکر کنید که چرا به آن نیاز دارید. آیا زمانی که استرس دارید و یا خسته اید هوس شیرینی دارید؟ آیا می خواهید چیزی شیرین بخورید چون ناراحت یا کسل هستید؟
اگر فکر می کنید که به دلیلی غیر از گرسنگی فیزیکی به شکر نیاز دارید (برای مثال، اگر خسته هستید و یا استرس دارید)، "گرسنگی ذهن" نامیده می شود و باید ابتدا به آن توجه کنید اگر استرس دارید، خودتان را از محیط پر استرس خارج کنید و کاری انجام دهید که واقعا به کاهش سطح استرس کمک کند
چگونه میل به شیرینی را کم کنیم؟
۴. غذاهای غنی از فیبر بخورید و آب بنوشید.
سه نوع فیبر در مواد غذایی وجود دارد فیبر قابل حل، قابل تخمیر / مقاوم وجود دارد زمانی که نیاز به توقف هوس شکر وجود دارد، مصرف فیبر قابل حل مهم است.
فیبر قابل حل با آب در شکم باد می کند و کمک می کند احساس سیری داشته باشید هم چنین به تثبیت سطح قند خون و مدیریت قند کمک می کند فیبر محلول را می توان در میوه ها، سبزیجات و غلات یافت (مانند جو ، ماکارونی، حبوبات و دانه ها) درباره آنچه هر روز می خورید، فکر کنید اگر به طور مرتب غذاهایی مانند نان سفید، پاستا و بیسکوییت را مصرف می کنید، این غذاها را با فیبر بالاتر عوض کنید.
همچنین باید مطمئن شوید که آب کافی برای فیبر محلول در اختیار دارید تا موثر باشد باید ۸ فنجان آب روزانه بنوشید. آب جذب می شود و با فیبر محلول در شکم برخورد می کند و به تثبیت سطح قند خون کمک می کند و احساس کامل سیری را حفظ می کند. نوشیدن آب به اندازه کافی می تواند به جلوگیری از نیاز به قند کمک کند
۵. میوه بخورید
میوه ها حاوی قند طبیعی هستند که می تواند به جلوگیری هوس شکر کمک کند این اتفاق می افتد چون میوه ها نیز مواد غذایی نظیر فیبر، ویتامین، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و مواد فوتو شیمیایی را تامین می کنند با توجه به محتوای فیبر میوه، بدن قند طبیعی در میوه ها را به طور متفاوت پردازش می کند و نشان می دهد که چگونه غذاهایی که در قند فرآوری شده بالا هستند را پردازش می کند.با مصرف میوه و تامین بدن با منابع طبیعی شکر، می توانید از هوس شیرینی جلوگیری کنید.
ارسال دیدگاه