صادق ستاریفرداعلام کرد؛
اجرای ورزش باستانی و زورخانهای از مهرماه در صبحگاه مدارس ابتدایی
همه فعالیتهای آموزش و پرورش باید رنگ و بوی تربیتی داشته باشد/ برخی رشتههای ورزشی سنخیتی با نظام فرهنگی کشور ندارند یا سلامت جوانان را تهدید میکنند/ ورزش زورخانهای باید به روزهای اوج خود بازگردد
تهران (پانا) - معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت مبتنی بر سند تحول بنیادین، تمام فعالیتهای آموزش و پرورش باید رنگ و بوی تربیتی به خود بگیرد و از محل اجرای این برنامهها دانشآموز باید تجربیات تربیتی را کسب کند.
به گزارش روابط عمومی معاونت تربیت بدنی و سلامت، صادق ستاریفرد در نشست مشترک معاونان تربیت بدنی و سلامت و روسای هیاتهای ورزشی زورخانهای و کشتی پهلوانی استانهای منتخب در راستای اجرای طرح شهید طوقانی که در مرکز آموزشی رفاهی منطقه ۵ برگزار شد، ضمن خداقوت به معاونان تربیت بدنی و سلامت استانها اظهار کرد: در طرح شهید سلیمانی نهضتی را برمبنای ایجاد ۲۱۰۰ فضای ورزشی درون مدرسهای آغاز کردیم؛ تامین منابع جذب مشارکت خیرین باعث شد کار بزرگی در طول تاریخ تعلیم و تربیت و زیرساختهای ورزشی ایجاد شود که در این راستا ۸۰۵ فضا در ۴ ماه ایجاد شد.
وی افزود: این کار را فقط یک معلم میتواند انجام دهد که روحیه ایثارگری و از خودگذشتگی دارد و عمر خود را وقف تعلیم و تربیت کرده است. در طرح شهید خرازی نیز عنوان شد مجموعههای آموزش و پرورش در روزهای پنجشنبه و جمعه در اختیار مردم قرار بگیرد. این دو طرح در سند تحول دولت نیز مورد تاکید است؛ در اجرای هر دو طرح حوزه تربیت بدنی سربلند بیرون آمد که نتیجه تلاش شما دوستان است.
معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در اجرای طرحها و برنامهها باید کار را مشارکتی پیش ببریم و از نظرات و راهکارهای دوستان همچنین دانش علمی همکاران استفاده کنیم.
ستاری فرد اشاره کرد: اجرای طرح شهید طوقانی در صبحگاه مدارس ابتدایی و نامگذاری طرحهای حوزه تربیت بدنی به نام شهدا برای ما برکت داشت؛ به عنوان مثال در طرح شهید هادی ۱۴۰ هزار فرهنگی در مسابقات فرهنگیان شرکت کردند و این مسابقات بعد از ۴ سال برگزار شد. مسابقات دانشآموزی با عنوان طرح شهید شمسیپور در ۱۵ رشته ورزشی برگزار شد که رشتههای پایه و مدالآور بودند. این شهدا به کار ما برکت دادند و با مجاهدت شما عزیزان کار به بهترین شکل ممکن پیش میرود.
وی افزود: همچنین با حضور وزیر آموزش و پرورش، با حضور در منزل شهید طوقانی کسب اجازه کردیم که این طرح را به نام این شهید مزین کنیم. در کنار موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و زنده نگه داشتن یاد شهدا با اجرای طرح شهید طوقانی به دنبال حفظ و احیای ارزشهای ملی مذهبی و فرهنگ عمومی کشور هستیم.
وی اضافه کرد: مبتنی بر سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش این وظیفه را برعهده دارد که نسبت به کسب و تقویت شایستگیهای عمومی دانشآموزان، انتقال مفاهیم ارزشی و ارزشهای هویتبخش، ملی و انقلابی اقدام کند.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: مبتنی بر سند تحول بنیادین، تمام فعالیتهای آموزش و پرورش باید رنگ و بوی تربیتی به خود بگیرد و از محل اجرای این برنامهها دانشآموز باید تجربیات تربیتی را کسب کند.
ستاری فرد ادامه داد: همکاری ما با فدراسیون ورزشهای زورخانه ای مورد توجه سند تحول بنیادین است که آموزش و پرورش عوامل سهیم و موثر در تعلیم و تربیت را شناسایی کند و به کار بگیرد در این صورت توفیقات زیادی کسب میشود.
ستاری فرد بیان کرد: نیاز است که از ظرفیت سایر دستگاهها در اجرای برنامهها به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم؛ این طرح یا اجرای ورزش زورخانهای در مدارس هم میتواند به تحقق ساحت زیستی بدنی، و هم به تحقق ساحت زیباشناختی و هنری و تحقق ساحت اعتقادی، عبادی و اخلاقی کمک کند. کمتر برنامهای داریم که سه ساحت سند را دربر داشته باشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: تربیت تمامساحتی سیاست دولت و آموزش و پرورش و تکلیف سند است. اجرای این طرح با تحقق اهداف این سه ساحت میتواند به تربیت تمام ساختی دانشآموز کمک کند.
وی اضافه کرد: ورزش ابزار هویتبخش یک محیط تربیتی است؛ ورزش زورخانهای دارای یک ریشه کهن و فرهنگ بومی مذهبی قوی است؛ این فرهنگ ملی و مذهبی در این سالها دستخوش چالشهای جدی است لذا نیاز است که نهادهای متولی فرهنگساز در کشور از جمله آموزش و پرورش در راستای احیای این فرهنگ عمومی گام بردارند.
ستاری فرد تاکید کرد: لذا آموزش و پرورش از این فرصت به عنوان مدرسه کانون محله و یا از این تهدید به عنوان حضور رشتههای نوپدید در عرصه فرهنگی اجتماعی کشور استفاده تا بتواند نسبت به احیای این ورزش بومی اقدام کند.
وی تصریح کرد: زیربناهای سجایای اخلاقی در جامعه ورزش پهلوانی است. اجرای این طرح در راستای توسعه جوانمردی، فتوت، بزرگ منشی و اقتدا به مولای ورزشکاران و پهلوانان امیرالمومنین علی(ع) است که با توجه به شروع کار مدارس در صبحگاه، این طرح با اجرای ورزش باستانی و زورخانهای که با بسمالله شروع و با دعا ختم میشود، آثار تربیتی برای دانشآموزان به همراه دارد.
معاون وزیر ادامه داد: ذائقه جوانان امروز ما در عرصه ورزش دچار تغییرات جدی شده است؛ رشتههای ورزشی وجود دارد که سنخیتی با نظام فرهنگی کشور ندارند یا سلامت جوانان را تهدید میکنند لذا حکمرانی کشور مکلف است از فرهنگ غنی بومی، ملی و ارزشهای دینی خود صیانت کند این صیانت برای نهادهای حاکمیتی یک تکلیف است.
ستاری فرد بیان کرد: آموزش و پرورش نمیتواند نسبت به این تغییرات بیتوجه باشد لذا اجرای این طرح حایز اهمیت است؛ این طرح از جهت احیای فرهنگ عمومی کشور و اعتلای ارزش ملی و مذهبی کشور میتواند موثر باشد.
وی ادامه داد: اجرای این طرح را از شهرهای موردنظر شروع کردیم؛ اصفهان، یزد، مشهد، فارس، قم، شهر تهران و شهرستانهای استان تهران از جمله این شهرها است. امیدوارم با شناختی که از همکارانم دارم این طرح در راستای کسب شایستگیهای فرهنگی و عمومی دانشآموزان به خوبی اجرا شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت با اشاره به ضرورت احیای ورزش زورخانهای گفت: این رشته باید با گفتمانسازی احیا و با اقدام جدی و مجاهدانه تقویت شود تا ورزش زورخانهای به روزهای اوج خود بازگردد و فرهنگ ایرانی اسلامی تقویت شود.
ارسال دیدگاه