شاکری در گفتوگو با پانا مطرح کرد:
دولت دوازدهم و دولت سیزدهم؛ از انفعال و افول تا اقتدار و عزت
عادلانهکردن یارانهها و سرمایهگذاری در بخش تولید از اقدامات مثبت دولت سیزدهم بود/ دولت سیزدهم با آرمانهای امام راحل، مقام معظم رهبری و شهدا همراه است/ دولت یازدهم و دوازدهم مانع اقتدار منطقهای و بینالمللی ایران بود
تهران (پانا) - دبیر کل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی گفت با مقایسه دولت سیزدهم و دوازدهم میتوان پی برد که دولت سیزدهم برآمده از اراده مردم بود و گفتمانی را متناسب با منشور گام دوم انقلاب پیش رو قرار داد؛ همچنین در مقابل فشارهای دشمن تصمیم جدی گرفت و اقتدار را به نتیجه واقعی رساند.
مجتبی شاکری در گفتوگو با پانا در آستانه هفته دولت درباره عملکرد یکسال اول دولت سیزدهم، اظهار کرد: «دولت به دو معنای عام و خاص است که در معنای عام شامل مجلس، دستگاه اجرای، قوهقضاییه و مجموعههای مردمی مانند شهرداریها و سازمان تبلیغات هستند میشود و به معنای خاص شامل دستگاههای اجرایی است که مطالبات مردم و جامعه را رقم میزند و باید پاسخگوی مطالبات مردم باشد.»
این فعال سیاسی افزود: «به نظر میرسد مقایسه دولت یازدهم و دوازدهم با دولت سیزدهم، میتواند مبنایی برای داوری ما باشد. دولت سابق به دنبال گفتمانی غیر از انقلاب اسلامی بود یعنی دولت یازدهم و دوازدهم به طور مشخص هم در بُعد مسائل سیاست بینالملل و فرهنگ و سبک زندگی مسیر دیگری را دنبال میکردند که نوعی گرایش به غرب را در آنها ملاحظه کردیم. همچنین در مباحث برجامی نیز به تمامی تعهدات خود عمل کردند و بر فشار حداکثری جامعه افزوده شد و مردم سنگینترین فشارها و تحریمها را تحمل کردند.»
وی اضافه کرد: «در بُعد مسائل اقتصادی، اقتصاد را به برجام گره زدند و معتقد بودند که اگر تحریمها برداشته شود، وضع اقتصاد تغییر پیدا میکند و اگر برداشته نشود، وضعیت رو به افول میرود و همین گره زدن و شرطی کردن جامعه نسبت به قضایا، فهرستی از رفتارهای اقتصادی را پیشروی ما قرار میدهد که نشان میدهد دولت دوازدهم به کدام سمت سیر میکردند.»
شاکری گفت: «در بُعد مسائل فرهنگی جشنوارههای سینما و تئاتر و موسیقی نیز همین مسیر را با گرایش نسبت به غرب طی میکردند و به دنبال محقق کردن منشور گام دوم انقلاب نبودند و گفتمانی غیر از این مسائل داشتند. یکی از دلایل اینکه مقام معظم رهبری منشور گام دوم انقلاب را عرضه کردند، انحرافی بود که در دولت شاهد آن بودیم و مسیر قهقرایی را طی میکرد. در ابعاد مشارکت مردمی هم اگرچه در ابتدای دولت یازدهم و دوازدهم مردم به دولت دل بسته بودند اما بهجایی رسید که گرایش مردم در نظرسنجیها درصدهای نازلی در حد ۱۰ یا ۱۵ درصد نشان میداد و شاهد افول بودیم.»
اروپاییها و آمریکاییها اقرار کردند که تحریمها نتوانست کاری را انجام دهد
وی ادامه داد: «حتی در موضع اقتدار ما در عرصه منطقه و بینالملل دولت مانعی بود برای اقتدار ما؛ به گونهای که بین اقتدارگرایی و صلح، دوگانهای را شکل دادند. با این نگاه میتوانیم بگوییم که دولت سیزدهم برآمده از اراده مردم بود و گفتمانی را متناسب با منشور گام دوم انقلاب پیش رو قرار داد؛ در مقابل فشارهای دشمن تصمیم جدی گرفت که اقتدار را به نتیجه واقعی رساند و عزت کشور را حفظ کرد. نتیجه هم همین شد که اروپاییها و آمریکاییها اقرار کردند که تحریمها نتوانست کاری را انجام دهد و حتی خارج شدن از برجام یک اشتباه بزرگ برای آنها تلقی میشود که نتوانستهاند کاری رو صورت دهند.»
دبیر کل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی بیان کرد: «در بُعد اقتصادی هم جامعه به جراحی بزرگ نیاز داشت که دولت ۱۱ و ۱۲ زیر بار آن نمیرفتند اما شاهد بودیم عادلانه کردن یارانهها و سرمایهگذاری در بخش تولید از اقدامات دولت سیزدهم بود که نشانههای مثبتی بود که در جامعه اتفاق افتاد. البته میتوان رویکرد نسبت به شرق و پیوستن به شانگهای و قرار گرفتن با روسیه، چین و هند و اقتصاد شرقی خود یک جبههای در مقابل دولت قبل شد که ثمرات آن را در درآمدها نفتی، صادرات و مراودات اقتصادی مشاهده میکنیم بنابراین دولت توانست مسیر را طی کند.»
شاکری در پایان خاطرنشان کرد: «البته نمیگوییم که امروز مشکلی نداریم اما در وضعیت موجود میتوان گفت که یک منحنی رو به جلو داریم یعنی دولت سیزدهم با آرمانهای امام راحل، مقام معظم رهبری و شهدا همراه است. اینها جنبههای مثبتی است که باید دولت مطالبات مردم را با توجه به بحرانی که دولت سابق ایجاد کرد، مدیریت کند و بتواند به پیش ببرد.»
ارسال دیدگاه