سیدمحمدرضا ساداتیفر:
در طب سنتی ایرانی توجه اصلی بر پیشگیری از بیماری است تا درمان آن
تهران (پانا) - یک پزشک طب سنتی با بیان اینکه در طب سنتی ایرانی، به پیشگیری از بیماری توجه خاص شده است؛ طب سنتی و مدرن در ایران را مدیون زحمات ابو علی سینا، فیلسوف و حکیم برجسته دانست.
طب سنتی همواره از شهرت خاصی برخوردار بوده است. پزشکان ایرانی با استفاده از گیاهان دارویی موجود در مناطق مختلف، توانایی پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها را داشتهاند. در همین راستا به مناسبت روز بزرگداشت ابوعلی سینا با سید محمدرضا ساداتی فر، با سابقه ۱۵ سال فعالیت در زمینه طب سنتی و مکمل؛ به گفت و گو پرداختیم.
ساداتی فر درباره تفاوت بین طب سنتی و پزشکی شناخته شده در عموم به پانا گفت: «در طب سنتی، بخشی از این طب سنتی و ایرانی اسلامی از نسلهای قبل و بصورت نسل به نسل به ما منتقل شده و در بین برخی خانوادهها و حکیمان مقبولیت دارد؛ اما پزشکی نوین بصورت تخصصی و در جایگاه خود، در کنار طب سنتی می تواند خلا آنرا پر کند.»
وی افزود: «در طب سنتی؛ امور پایه ای و زیر بنایی هر شخص، با مشخص شدن مزاج وی، در نظر گرفته شده که بهترین و بیشترین پیشگیری ها از بیماری و اختلال را در پی دارد.»
ساداتی فر درباره طب اسلامی گفت: « در مکتب طب ایرانی، حفظ سلامتی بر درمان اولویت داشته و طب ایرانی اسلامی، با نشات گرفتن از احادیث و روایات و انطباق آن با طب سنتی، موارد پیشگیری را در نظر میگیرد.»
وی درباره احتمال درمان بیماران از طریق طب سنتی گفت: «در هیچ طبی درصد قطعی درمان مشخص نیست و بصورت حدودی، محدوده درصد درمان مشخص می شود؛ در طب سنتی به جهت پیشگیریها، بالاترین سلامتی به بیمار هدیه داده شده و درمان عمده امور عمومی داخل بدن صورت میگیرد، اما در طب سنتی ایرانی توجه اصلی بر پیشگیری از بیماری است.»
وی افزود: «اصولا در خصوص خونریزیهای داخلی و جراحتهای شدید، بیماریهای حاد و مزمن و برخی بیماریهای خاص؛ معمولا طب سنتی ورود نمیکند.»
محمدرضا ساداتی فر در پایان سخنان خود گفت: «به صورت کل؛ هیچ طب و درمانی کامل و جامع و صد درصد نیست، بلکه طبیب اصلی، که خالق متعال است، طبیب جامع و کامل است. در هر طبی که امور درمان نتیجه مطلوبی نداشت، بهتر است از طبهای موازی و موثرتر استفاده شود. هیچ انحصار و محدودیتی در درمان بیماران وجود ندارد.»
دانش آموز خبرنگار: محمد امین راست بندی
ارسال دیدگاه