نظارت رابطان بهداشتی بر هیاتهای عزاداری
تهران (پانا) - رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به ابلاغ دستورالعمل رعایت شیوهنامه بهداشت محیط در ایام محرم و صفر از نظارت رابطان بهداشتی بر هیاتهای عزاداری با رویکرد آموزش و اقناعسازی خبر داد.
به گزارش وزارت بهداشت، سید رضا غلامی با بیان اینکه رعایت شیوهنامههای بهداشتی برای حفظ سلامت عزاداران، ضروری است، گفت: استفاده از ماسک بویژه در محیطهای بسته، رعایت فاصله فیزیکی در فضای باز و بسته و تهویه مناسب اماکن عزاداری، از اهمیت بالایی برخوردار است. توصیه ما به سالمندان این است که تا حد امکان از حضور در محیط های شلوغ خودداری کنند و یا در محیطهای شلوغ، حاضر نشوند.
وی ادامه داد: برنامه ریزی لازم از سوی بازرسان بهداشت محیط از چند روز قبل از ماه محرم و هماهنگیها با هیاتها و سازمان تبلیغات اسلامی انجام شده است. نظارتهای بهداشتی شبانه روزی توسط نیروهای بهداشت محیط دانشگاههای علوم پزشکی در حال انجام است و تاکنون گزارشی از مشکل هیاتها و تکایا نداشتهایم. رویکرد ما آموزش و اقناعسازی هیاتها بوده است.
رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، یادآور شد: رابطان بهداشتی با هیاتهای عزاداری همکاری دارند و نکات بهداشتی توسط اعضای هیاتها، کنترل و بازرسی میشود. تاکنون بیش از ۶۵ درصد هیاتها، این رابطان را به مراکز بهداشتی و درمانی معرفی کردهاند.
وی افزود: برای پیشگیری از انتقال بیماریهای واگیردار به عزاداران، توجه به نکات بهداشتی مواد غذایی، ضروری است. سلامت آب توسط نیروهای وزارت بهداشت و آبفا در سطح شهرها و روستاها کنترل میشود. در دستورالعمل ابلاغی، مشخص شده که اولویت اطعامدهی و نذورات، مواد غذایی خشک است.
وی با اشاره به ضرورت حفظ نکات در طبخ غذای گرم، اظهار کرد: یکی از نکات مهم در سلامت غذای گرم، رعایت بهداشت فردی افرادی است که در تهیه، طبخ و توزیع نذورات، درگیر هستند. از سوی دیگر، رعایت بهداشت محیط طبخ و توزیع غذا نیز اهمیت زیادی دارد. باتوجه به گرمای هوا، توصیه میشود که غذای گرم بسته بندی، بیش از دو ساعت در فضای بیرون، نگهداری نشود. عزاداران هم لازم است در سریعترین زمان، غذای نذری را میل کرده و یا سریعا در یخچال، نگهداری کنند.
رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، گفت: ظروف یکبار مصرف برای اطعام و نذورات هم باید مناسب و ترجیحا ظروف پلمیرهای با منشا گیاهی برای غذا و نوشیدنی گرم و ظروف پلاستیکی نازک برای غذا و نوشیدنیهای سرد، مورد استفاده قرار گیرد. ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، تجزیه پذیر نبوده و تخریب پذیر هستند و ممکن است مشکلاتی را برای محیط زیست و انسانها ایجاد کنند.
وی در خاتمه تاکید کرد: تهویه مناسب در فضاهای مسقف در دستور کار هیات امنای هیاتها و تکایا قرار گیرد بویژه در مناطق گرم، حتما همزمان با استفاده از سرمایش، درب و پنجرهها باز باشد.
ارسال دیدگاه