برنامه‌های گردشگری در چند استان تعطیل شد

هشدار به تهرانی‌ها برای پرهیز از طبیعت‌گردی

مقامات محلی در استان‌های درگیر سیل، از شهروندان خواسته‌اند که تفریح در طبیعت را به زمان دیگری موکول کنند

تهران (پانا) - مطابق پیش‌بینی‌ها و هشدارهای مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا و مدیریت بحران در استان تهران و دیگر استان‌ها، کوهنوردی و طبیعت‌گردی در ۲۱ استان کشور با مخاطرات و تهدیدهایی همراه است.

کد مطلب: ۱۲۹۶۹۷۵
لینک کوتاه کپی شد
هشدار به تهرانی‌ها برای پرهیز از طبیعت‌گردی

وقوع سیل در برخی مناطق کشور که با جان باختن و مفقود شدن تعدادی از هموطنان در چند روز گذشته همراه بوده است، مقامات کشوری و محلی را بر آن داشت تا با صدور هشدارهای جدی، شهروندان را از خطرات و تهدیدهای حضور در برنامه‌های تفریحی و گردشگری آگاه کنند.

بر این اساس، در برخی استان‌ها با تصمیم مدیریت بحران استانداری‌ها، همه برنامه‌های گردشگری برای مردم محلی و مسافران گردشگر تعطیل شد؛ از جمله این استان‌ها می‌توان به خوزستان، اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد اشاره داشت.

همچنین در استان‌های تهران، گیلان، کرمان، زنجان، فارس و سیستان و بلوچستان هشدارهای جدی مبنی بر مخاطرات و تهدیدهای ناشی از حضور در برنامه‌های کوهنوردی و طبیعت‌گردی خطاب به شهروندان این استان‌ها و گردشگران صادر شده است.

در همین باره، مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران از تداوم شرایط نارنجی سامانه بارشی به ویژه در ارتفاعات و نیمه شمالی استان خبر داد و گفت: مردم مراقب باشند و کنار رودخانه‌ها اتراق نکنند.

حامد یزدی مهر، در جمع خبرنگاران با اشاره به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی استان تهران از تداوم فعالیت سامانه بارشی ضمن تأیید هشدار سطح نارنجی که در تاریخ سوم مرداد ماه صادر شده بود خبر داد و اظهار داشت: زمان شروع فعالیت سامانه بارشی از شنبه هشتم مرداد ماه تا اواخر وقت یکشنبه نهم مردادماه پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه مخاطره مذکور شامل رگبار و رعد و برق و بارش تگرگ و وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در مناطق مستعد در استان تهران به ویژه ارتفاعات و نیمه شمالی پیش بینی شده است، گفت: جاری شدن روان آب و آب گرفتگی معابر و سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی و صاعقه در این مناطق مورد انتظار است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری تهران در خصوص خسارت در اثر باد شدید لحظه‌ای همراه با خیزش گرد و خاک موقت و کاهش شعاع دید در زمان فعالیت سامانه بارشی اعلام شده، ادامه داد: از همه شهروندان و مردم می‌خواهیم از قرار گرفتن در کنار درختان فرسوده و تردد و اسکان در حاشیه و بستر رودخانه‌های فصلی اجتناب کنند.

وی در خصوص عدم جابجایی عشایر کوچ رو و عدم صعود به ارتفاعات و اتراق در بستر رودخانه‌ها و قرار گرفتن در مسیل‌ها و رودخانه‌ها هشدار داد و اظهار داشت: از شهروندان می‌خواهیم از پارک خودروها در کنار درختان فرسوده خودداری کنند.

یزدی مهر با بیان اینکه استحکام سازه‌های موقت مانند پوشش گلخانه‌ها و تابلوهای تبلیغاتی از اهمیت ویژه برخوردار است گفت: دستگاه‌های اجرایی مانند نیروهای امدادی، راهداری، شهرداری‌ها، وزارت نیرو و غیره جهت مقابله با بحران از آمادگی‌های لازم برخوردار هستند.

توصیه های ایمنی برای شهروندان در زمان مواجهه با سیل

مدیر کل مدیریت بحران استانداری تهران عنوان داشت: از همه شهروندان می‌خواهیم در هنگام مواجهه با سیل از فاضلاب‌ها و جویبارهای به ظاهر آرام دوری کنند، اگر پیاده هستند از نقاطی که سطح آب از زانو بالاتر از عبور نکنند، هرگز از درختان در معرض سیل به عنوان محل امن استفاده نکنند و در صورت ترک خانه اشیا گران قیمت را در محل هایی بالاتر بگذارند و درها را قفل کنند و اگر مجبور هستند در آب حرکت کنند از یک چوب دستی برای امتحان استحکام زمین استفاده کنند و در منطقه سیل زده رانندگی نکنند و اگر سیل اطراف خودرو را گرفت رهایش کنند و در جریان سیل شنا نکنند در هنگام سیل از پل های چوبی سست روی رودخانه‌ها عبور نکنند و جریان آب، برق و گاز را قطع کنند.

هشدار مدیریت بحران در استان‌های دیگر

در خوزستان، معاون گردشگری این استان از لغو تمام گشت‌های گردشگری خوزستان تا اطلاع ثانوی خبر داده و تاکید کرده است: برگزاری هرگونه گشت در شرایط فعلی آب و هوایی، غیرمجاز تلقی شده و درصورت مشاهده، با برگزارکننده گشت مطابق با قانون برخورد خواهد شد.

در استان اصفهان نیز مدیرکل مدیریت بحران استانداری از تعطیلی تمام مناطق گردشگری به‌ویژه در محور غرب و جنوب این استان در روزهای پایانی هفته و به دلیل بارش‌های شدید خبر داده است.

به گفته منصور شیشه‌فروش، مناطق گردشگری استان در برخی از نقاط درگذر رودخانه‌ها قرار دارند و وقوع سیل منجر به خسارت خواهد شد؛ لذا این اماکن در روزهای پایانی هفته تعطیل و گردشگران از سفر به این مراکز و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و کانال‌های آب باید خودداری کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد هم به عنوان استانی که رودخانه‌های خروشانی را در بر دارد، از تعطیلی تمام تأسیسات گردشگری در مسیر و بستر رودخانه‌ها تا اطلاع ثانوی خبر داده و گفته که گشت نظارتی در آخر هفته از اردوگاه‌های تنگ گنجه‌ای، تنگ مهریان، چشمه میشی، کوه گل، شراب گروه چرام انجام می‌دهد و اجازه پذیرش مسافر و گردشگر در این مکان‌ها داده نخواهد شد.

شهرداری یاسوج نیز تأسیسات گردشگری و تمام پارک‌های شهری را در تعطیل کرده است.

در استان سیستان و بلوچستان بر اثر سیل و شدت بارندگی، تعدادی از بناهای تاریخی آسیب دیده است. بنا بر گزارش معاون میراث فرهنگی این استان، دیواره ضلع شمالی قلعه سرباز، سقف طبقه دوم موزه چابهار و دیواره ضلع غربی و بخش داخلی قلعه نیکشهر دچار آسیب شده و طوفان در ایرانشهر نیز باعث سقوط درختان نخل روی ساختمان قدیم بهداشت شده که بخشی از دیواره ساختمان دچار ترک و ریزش شده است.

همچنین مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان از مرگ دو نفر تا کنون در سیل پنجشنبه شب در شهرستان ماه‌نشان خبر داده و با اشاره به احتمال وقوع دوباره سیل در همه نقاط استان به‌ویژه چهار شهرستان ماه‌نشان، طارم، خدابنده و زنجان، از مردم درخواست کرده است از توقف و اتراق در رودخانه‌ها، مسیل‌ها، کوه‌پایه‌ها و ارتفاعات پرهیز کنند و با توجه به احتمال وزش باد شدید از نشستن در کنار درختان کهن‌سال و تجهیزات ساختمانی که در حال احداث و نیمه‌کاره است نیز باید پرهیز شود.

مدیرکل هواشناسی گیلان هم از احتمال آبگرفتگی منطقه‌ای و بالا آمدن ناگهانی سطح آب و طغیان رودخانه‌ها و جاری شدن سیلاب موقتی و منطقه‌ای خبر داده و از مردم مردم و گردشگران خواسته در روزهای پایانی هفته از استقرار در نزدیکی رودخانه‌ها پرهیز کنند.

خسارت و خطرات سیل در استان‌های فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد. در تهران و برخی دیگر از استان‌ها نیز اداره کل هواشناسی احتمال تداوم بارش‌ها در ارتفاعات و نیمه شمالی را داده و توصیه می‌شود از هر نوع فعالیت کوهنوردی، گشت در طبیعت به‌ویژه در کوهپایه‌ها و دره‌ها و اتراق و کمپ موقت در حاشیه رودخانه‌ها تا عادی شدن شرایط، خودداری شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار