نگاهی به اتفاقات پیرامون عزل و نصب چندباره اسکوچیچ در تیم ملی
موش و گربه بازی بس است؛ اسکوچیچ را تایید یا رد کنید
تهران (پانا) - جلسه مدیران فدراسیون فوتبال و سرمربی تیم ملی با رفع ابهامات و البته بدون نتیجهگیری قطعی به پایان رسیده است.
عصر روز گذشته جلسه دراگان اسکوچیچ با مدیران فدراسیون فوتبال بدون هیچ خروجی خاصی برگزار شد. البته در این بین فدراسیون فوتبال یک بیانیه مبهم را منتشر کرد. در متن این بیانیه آمده است. «اعضای هیات رئیسه به همراه دبیرکل فدراسیون در این دیدار نقطه نظرات و نگرانیهای موجود در خصوص شرایط تیم ملی را در گفتوگو با دراگان اسکوچیچ مطرح کردند. سرمربی تیم ملی فوتبال ایران نیز در این جلسه توضیحاتی پیرامون اتفاقات و موضوعات مطرح شده همچنین سوالات اعضای هیات رئیسه ارائه داد. پس از توضیحات اسکوچیچ مقرر شد اعضای فدراسیون فوتبال در نشست دیگری پیرامون شرایط و برنامههای تیم ملی تصمیم گیری کنند»
پس از این جلسه اسکوچیچ با لبخند و بدون گفتوگو با خبرنگاران ساختمان فدراسیون را ترک کرد و اعضای هیات رئیسه به ادامه بررسی شرایط ادامه دادند.
تمام اعضای هیات رئیسه در این جلسه حضور نداشتند و از بین اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال، شهره موسوی در بازداشت به سر میبرد و طهمورث حیدری هم بهعنوان سرپرست کاروان تیم ملی بانوان به تاجیکستان سفر کرده و در این جلسه مهم غایب بودند.
گفته میشود اسکوچیچ در این جلسه از اتفاقات رخ داده گلایههایی را مطرح کرد و از نحوه اعلام عزل خود از سرمربیگری تیم ملی ابراز ناراحتی کرد و تاکید داشت بعد از دو سال تلاش بیوقفه و شبانهروزی برای تیم ملی و عبور از شرایط سخت، انتظار چنین رفتاری را نداشته است.
همچنین مدیران فدراسیون هم برای دلداری به این مربی کروات تاکید کردهاند اعضای کمیته فنی تصمیمگیرنده اصلی نیستند و تنها نظر مشورتی خود را اعلام میکنند و همچنین تصمیم نهایی در هیات رئیسه گرفته میشود و برای همین این جلسه را با اسکوچیچ گذاشتهاند تا نقطه نظرات او را هم درباره شرایط به وجود آمده بشنوند.
در این نشست اسکوچیچ گزارش کاملی هم درباره تلاشهای خودش و همکارانش به هیات رییسه ارائه داده و یادآوری کرده در شرایطی تیم ملی را تحویل گرفت که با یک مساوی احتمال حذف از جام ملتهای آسیا و جام جهانی وجود داشته است.
وی به همکاری با فدراسیون و تعامل با این مجموعه با وجود مشکلات بسیار زیاد اشاره داشته و به گفته خود و دستیارانش بارها شده که ماهها حقوق خود را هم دریافت نکردهاند، اما این اتفاق تاثیر منفی برای تلاش آنها در راستای موفقیت تیم ملی و آمادهسازی فنی نداشته است.
اسکوچیچ در اینئ جلسه از کارنامه خود دفاع کرده و توضیحاتی هم درباره بازی با الجزایر و شرایط تیم ملی به هیات رئیسه داده است.
اما مهمترین سوال مدیران فدراسیون از این مربی هم درباره این بوده که فضای عجیب رختکن و اختلاف با چند بازیکن را چگونه میخواهد کنترل کند و از نظر فنی چه ایده و برنامهای برای تیم ملی در جام جهانی در سه بازی سخت مقابل انگلیس، آمریکا و ولز داشته است.
اسکوچیچ هم گویا با تاکید بر مشکلات فدراسیون در برنامهریزی برای تیم ملی و اتفاقاتی که در فیفادی قبلی رخ داد، گفته به موفقیت با تیم ملی و تلاش برای ارائه عملکرد خوب امیدواری زیادی دارد.
وی با اشاره به این حقیقت که مشکلات هیچوقت موجب نشده حاشیه مضاعفی برای تیم ملی از طرف خودش و دستیارانش درست شود، اعلام کرده در نهایت تعهد کاری و احترام، هدایت تیم ملی را بر عهده داشته و نتایج او و صعود از بازیهای سخت بحرین و صعود مقتدرانه و سریع به جام جهانی هم نشان دهنده همین حقیقت و تسلط کامل او روی تیم و کار بوده است.
در این جلسه از اسکوچیچ درباره بروز برخی بینظمیها و مشکلات در تیم ملی توسط اعضای هیات رئیسه سوالاتی مطرح شده و مدیران درباره گزارشهایی که از داخل تیم دریافت کردهاند، سوالات خود را پرسیدهاند که طبق شنیدهها اسکوچیچ در اینباره گفته است: «من مسئول تمام شرایط فنی تیم هستم ولی وظیفه چک و کنترل کردن خصوصیترین اتفاقات مربوط به بازیکنان و اتفاقات داخل اردو را نداشتهام و تا ساعت یک یا دو شب بههمراه کادر خود در حال آنالیز حریفان و فیلم دیدن و برنامهریزی تاکتیکی و فنی برای تیم ملی هستم».
اسکوچیچ حتی گفته اگر گزارشی درباره حواشی و مشکلات داخل تیم به مدیران فدراسیون دادهاند، چرا این مسایل قبلا به خود او هم منتقل نشده است؟
سرمربی تیم ملی همچنین مثالهایی درباره نحوه برخورد خود با بیانضباطیها و حواشی تیم ملی به اعضای هیئت رئیسه یا خط زدن برخی بازیکنان به دلایل انضباطی ارائه داده و تاکید کرده الان هم میداند برای بردن یک تیم متحد و پرانگیزه به جام جهانی باید چه تصمیمی بگیرد این حواشی داخل رختکن تیم ملی کنترل و مدیریت شود.
اسکوچیچ در جلسه امروز با اشاره به دو دستگی داخل تیم ملی هم گفته نه موافق استوری حمایت برخی از بازیکنان برای خودش بوده و نه استوری برخی دیگر از بازیکنان که تلویحا با اقدام حامیان او مخالفت کردهاند.
وی تاکید داشته بازیکنان باید حرفهای رفتار کنند و فقط تمرکز خود را روی مسائل فنی بگذارند و تاکید داشته اتفاق رخ داده هم خواسته قلبی و حرفهای او نبوده و اقدام شخصی بازیکنان بدون هماهنگی با او بوده است.
درباره این نشست بسیار مهم و سرنوشت ساز جزئیات کاملی در اختیار رسانهها قرار نگرفته، اما طبق شنیدهها، اسکوچیچ چند بار درباره کارنامه خود حرف زده و در جایی دیگر از صحبتهایش تاکید کرده: «در شرایط کنونی کدام مربی است که به اندازه من شناخت کافی از شرایط تیم ملی و نفرات مختلف و تسلط کامل روی کار تیم ملی داشته باشد؟» او گفته هیچکسی به اندازه او انگیزه و روحیه کار کردن با تیم ملی را ندارد و مربیان دیگر هم اصلا فرصتی برای تغییر دادن شرایط ندارند و اگر قرار است فرصتی داده شود، کارنامه و نتایج و تلاش دو سالهاش در تیم ملی که با صعود به جام جهانی از شرایط سخت همراه شده، میگوید که این فرصت باید در اختیار او بماند تا ماموریت خود را کامل کند.
در این جلسه درباره مسایل دیگری هم پرسش و پاسخ صورت گرفته و مربی کروات تمام تلاش خود را کرده تا ابهامات اعضای هیات رئیسه را رفع کند.
منتهی در این نشست توافقی برای قطع رسمی یا ادامه همکاری صورت نگرفته و به اسکوچیچ اعلام شده که هیات رئیسه جلسه مشورتی دیگری هم با سایر مدیران و اعضای کمیته فنی برگزار خواهند کرد تا تصمیم نهایی اتخاذ شود و همچنین در پاسخ به این سوالِ اسکوچیچ که از اعضا سوال کرده کدام مربی را میخواهید بیاورید که به اندازه من تیم ملی و شرایط بازیکنان را بشناسد و تسلط کامل روی حریفان جام جهانی داشته باشد، پاسخ مهمی داده نشده است.
در همین ارتباط اصغر مدیرروستا یکی از اعضای کمیته فنی فدراسیون فوتبال درباره جزئیات جلسه بررسی صلاحیت مربیگری اسکوچیچ در تیم ملی به ایسنا گفته بود هیات رئیسه فدراسیون همیشه تصمیمات این کمیته را تایید کرده و دراگان اسکوچیچ با صد درصد آرا از هدایت تیم ملی برکنار شده است.
عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال می گوید عملکرد آقای اسکوچیچ به لحاظ فنی و مدیریتی آنالیز شد و بدون اینکه یک نفر هم مخالفت کند، اعضا به برکناری ایشان رای دادند. اعضای کمیته فنی شناخته شده و صاحب نظر هستند و تصمیم کارشناسی گرفتهاند.
این عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال درباره اینکه چرا زودتر از این درباره ماندن یا رفتن اسکوچیچ تصمیم گیری نشد، گفت: کمیته فنی در صدد این بود که زودتر جلسهای با اسکوچیچ داشته باشیم اما متاسفانه ایشان خارج از کشور بودند و برگزاری جلسه به صورت آنلاین به صلاح نبود. خودمان گفتیم که او باید به ایران بیاید. پیش از این هم هنگام برگزاری اردوی تیم ملی در قطر این امکان وجود نداشت. در نهایت روز گذشته با سوالهایی که به لحاظ فنی و مدیریتی مطرح شده بود، کمیته فنی به اتفاق آرا تصمیم به قطع همکاری با اسکوچیچ گرفت.
این عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال درباره دو دستگی در تیم ملی و تاثیر این مساله در برکناری اسکوچیچ و همینطور حضور استیلی به عنوان مدیر تیم ملی در این نشست گفت: یکی از دلایل مهم همین مساله بود. استیلی هم عضو کمیته فنی است و از نزدیک با این تیم زندگی میکند. او اطلاعات خود را در میان گذاشت و ما شاهد چند دستگی در تیم ملی بودیم. این مساله نشان میداد که اسکوچیچ نتوانسته مدیریت خوبی بر تیم ملی داشته باشد و کادر فنی تسلطی بر این تیم ندارد.
وی با بیان اینکه مطرح کردن رد صلاحیت برای اسکوچیچ درست نیست، افزود: ما صلاحیت ایشان را زیر سوال نمیبریم. منظور این است که ادامه همکاری با ایشان در جام جهانی به صلاح نیست.
مدیر روستا در پاسخ به این سوال که اگر هیات رئیسه تصمیم کمیته فنی را تایید نکند، چه اتفاقی رخ خواهد داد اظهار کرد: اصولا هیات رئیسه روی تصمیماتی که کمیته فنی گرفته، صحه گذاشته است. وظیفه کمیته فنی این است که تصمیمات فنی را ارائه دهد. تصمیم گیرنده هیات رئیسه است. آقای رضاییان (عضو هیات رئیسه) هم در تلویزیون گفت ما تصمیمات کمیته فنی را لحاظ میکنیم. اگر کامرانی فر (دبیرکل فدراسیون فوتبال) طور دیگری صحبت کرده نظر خودش است. البته نظرش هم درست است. البته باید این را هم اشاره می کرد که هیات رئیسه با نظر کمیته فنی موافقت میکند و قبول دارد. در نهایت باید هیات رئیسه نظر خود را اعلام کند.
مدیر روستا در واکنش به اینکه بعد از برکناری اسکوچیچ چه راهکار و گزینههایی را در نظر دارند؟ گفت: در وهله نخست، گزینه ایرانی مدنظر است. با توجه به فرمایشان مقام معظم رهبری که چند روز پیش ایراد کردند و از طرفی خودمان هم سه هفته پیش به گزینه ایرانی رسیده بودیم، تصمیم بر انتخاب یک مربی ایرانی است. هنوز صحبتی با گزینهها نشده و شایعاتی در این زمینه مطرح است اما گزینه های ما مربیان ایرانی و خارجی هستند.
وی ادامه داد: مربیان خارجی هم مدنظر ما هستند. اگر این عزیزان (مربیان ایرانی) پیشنهاد مربیگری را قبول نکنند، ما نمیتوانیم به هر جهت یک مربی داخلی را بیاوریم که توانایی لازم را هم ندارد. گزینه خارجی در مرحله دوم و سوم مطرح است.
مدیرروستا درباره اینکه آیا مربی خارجی باید نسبت به فوتبال ایران شناخته داشته باشد یا خیر؟ گفت: باید با فرهنگ ما همخوانی داشته باشد. مربیان خارجی که دوستان مطرح میکنند، مدنظر ما نیستند. آقای برانکو و کیروش در این جلسه رد شدند.
این عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال درباره گزینههای خارجی مدنظر کمیته فنی یادآور شد: زبان فوتبال زبان بین المللی است. درست است که فرصت کم است اما مربیان خارجی خوب وجود دارد. الحمدالله بازیکنان ما لژیونر و حرفهای هستند و زبان بینالمللی فوتبال را میفهمند. اینطور نیست که یک مربی ماهها وقت بگذارد و تیمش را بشناسد. البته هر چه زمان زیاد باشد بهتراست. بازیکنان ومربیان حرفهای زبان هم را میفهمند و بازیکنان ما باید ۷۰ درصد خواسته مربی را اجرا کنند. مربی در مدت کم میتواند فلسفه خود را جا بیاندازد.
وی درباره تعداد مربیان ایرانی مدنظر کمیته فنی گفت: تعداد گزینهها اندک است. شاید دو، سه نفر مدنظر ما باشند ولی تعداد از سه نفر بالاتر نرفته است.
مدیر روستا درباره زمان تغییرات در تیم ملی گفت: هر چه زودتر بهتر است ولی بیشتر از دو، سه روز وقفه جایز نیست. تا هفته آینده باید جابجایی انجام شود.
این در حالی است که شامگاه گذشته اسکوچیچ ایران را ترک کرد و آمدن و رفتن او به ایران تنها یک روز طول کشید البته قرار است او بار دیگر در تاریخ ۳۰ تیرماه به ایران بیاید.
با توجه به بیانیه هیات رئیسه فدراسیون فوتبال باید این مربی را همچنان مربی تیم ملی دانست اما تصمیم کمیته فنی باعث شده است که وجاهت سرمربیگری این مربی در تیم ملی کمتر از گذشته نشان دهد موضوعی که باعث میشود حاشیههای زیادی همراه تیم ملی باشد حاشیههایی که کمر هر تیمی را میشکند.
در همین ارتباط ابراهیم قاسمپور یکی دیگر از اعضای کمیته فنی فدراسیون فوتبال نسبت به سخنان یکی از اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال واکنش نشان داد.
ابراهیم قاسمپور در مورد اظهارات احسان اصولی پس از جلسه اعضای هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال با دراگان اسکوچیچ مبنی براینکه کمیته فنی در جلسه بررسی صلاحیت این مربی حرفهای عمل نکرده و رفتارش خارج از روال بوده است،به فارس می گوید، من پس از جلسه کمیته فنی آنچه خواستند را گفتم. خیلی چیزهای دیگر نیز به ما گفتهاند که نگویید و ما آنها را نگفتیم. مثلاً در مورد گزینههای ایرانی و خارجی صحبتی نکردیم اما به ما گفتند بحث صلاحیت اسکوچیچ را بگویید که این کار را انجام دادیم.
وی افزود: این موضوع فقط صحبت من نبود بلکه کل اعضای کمیته فنی نیز این مطلب را اعلام کردند. میتوانید با آنها تماس بگیرید تا مطمئن شوید، باید آن صحبت را میگفتم یا خیر. سؤال من این است چرا موش و گربه بازی در میآورید اگر قرار است کسی تصمیم بگیرد این کار را انجام بدهد. اگر اسکوچیچ مورد تأیید است او را تأیید کنید و اگر نیست، رد شود.
سخنگوی کمیته فنی فدراسیون فوتبال عنوان میکند اینکه بگوییم نباید فلان موضوع را میگفتید درست نیست. از ما درخواست کردند به عنوان اعضای کمیته فنی نظر خود را در مورد اسکوچیچ بگوییم. موارد فنی را کنار بحثهای مدیریتی این مربی قرار دادیم و در نهایت به این جمعبندی رسیدیم که او نمیتواند به تیم ملی کمک کند. این نظر را نیز اعلام کردیم. آیه قرآن که غلط نشده است. تصمیم گیرنده نیز خود اعضای هیأت رئیسه هستند و تکلیف را مشخص کنند.
قاسمپور در مورد اینکه آیا نظر کمیته فنی را قبل از اعلام در جمع خبرنگاران به اطلاع میرشاد ماجدی رسانده بودند، گفت: با ماجدی در آن جلسه تلفنی صحبت کردیم. او نیز اعلام کرد هرچه نظر کمیته فنی باشد مورد تأیید من نیز هست زیرا خودش به دلیل انجام یک کار مهم نمی توانست به جلسه کمیته فنی بیاید. شاید این کار هم اساسیتر از حضور در جلسه کمیته فنی بود اما تلفنی در جریان مسائل قرار گرفت. غلامرضا جباری، پرویز مظلومی، علیاصغر مدیرروستا و نادر عزتاللهی نیز در جلسه حضور داشتند. مرتضی محصص به دلیل بیماری نتوانست بیاید اما با او نیز مثل حمید استیلی و میرشاد ماجدی تلفنی حرف زدیم. از خودم اختیار نداشتم که نظر شخصیام را بگویم بلکه نظر جمع را اعلام کردم.
وی تصریح کرد: بدون تأکید تمام اعضای کمیته فنی نیز نمیتوانم در جمع خبرنگاران چیزی بگویم. اگر میخواهند توپ را در زمین من بیندازند ایرادی ندارد. روپایی زدنم خیلی خوب است و بلد هستم روپایی و دریبل بزنم. اما اینکه نمیتوانند یک تصمیم قاطعانه در مورد اسکوچیچ بگیرند مشکل خودشان است.
سخنگوی کمیته فنی فدراسیون فوتبال ادامه داد: برای جمعبندی جلسه به این نتیجه رسیدیم که همان موضوعی را که در جمع خبرنگاران گفتم، بگوییم. همانگونه که خیلی از چیزهای دیگر را که میتوانستیم بگوییم، نگفتیم. اما درمورد اینکه میخواهند توپ را در زمین ما بیندازند باید بگویم فوتبالم در جوانی بد نبود و اگر آقایان فوتبال بازی کردنشان خوب نبود مقداری روپایی تمرین کنند.
قاسمپور عنوان کرد: بحث من این است چرا زودتر تکلیف اسکوچیچ مشخص نمیشود تا موضوع تا این اندازه کش و قوس پیدا نکند. مشخص شدن وضعیت اسکوچیچ خیلی طولانی شده است. خودشان باید یکبار تصمیم بگیرند تا پس از تأیید یا رد کمیته فنی آن را اعلام کند. همیشه عادت داریم کار را دقیقه ۹۰ بیندازیم.
وی در مورد اینکه اگر نظر اعضای هیأت رئیسه برخلاف کمیته فنی باشد چه تصمیمی خواهند گرفت، خاطرنشان کرد: بعداً نظر خود را در این مورد اعلام خواهیم کرد.
حال باید تا ۳۰ تیرماه و بازگشت مجدد اسکوچیچ به ایران منتظر ماند و دید که آیا این مربی همچنان مربی تیمملی باقی خواهد ماند یا قرار است در آستانه جام جهانی به دنبال مربی دیگری برای هدایت تیمملی فوتبال ایران بگردیم.
گزارش از امیرحسین اشرفی
ارسال دیدگاه