قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی در سفر به فارس اعلام کرد
برنامه سازمان دانشآموزی برای تربیت 2 هزار مربی جوان؛ مهاجمان فرهنگی در کمین دانشآموزان ما هستند
مرکز اردوی گردشگری دانشآموزی در سازمان دانشآموزی راهاندازی میشود/ اگر دانشآموزی از فضاهای تربیتی ما فاصله بگیرد، بیگانگان و مهاجمان فرهنگی برایش برنامه ۲۴ ساعته دارند
شیراز (پانا) – قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی کشور از برنامهریزی در جهت عمقبخشی به فعالیتهای سازمان دانشآموزی خبر داد و گفت امسال برای سازمان دانشآموزی سال تربیت مربی است و بناست با استفاده از ظرفیت پیشکسوتان، 2 هزار مربی جوان با احساس تعلق خاطر به تشکیلات سازمان دانشآموزی تربیت شود.
حسین عبادتی با اشاره به اینکه در شهرهای ما افراد مختلف با دیدگاههای متفاوت سکونت دارند و همه آنها به نوعی با نظام تعلیم و تربیت مرتبط هستند، افزود: سوال مهم این است که در کل دایره نظام تعلیم و تربیت چند درصد از افراد با چه سلایق و عقایدی حضور دارند و ما به چند درصد از آنها توجه میکنیم. براین اساس، باید بپذیریم که ما نمیتوانیم نسخه واحدی برای همه آنها بپیچیم، پس باید همه آنها را به عنوان فرزندانمان بپذیریم.
وی تاکید کرد: نمیشود واقعیت را انکار و ادعای کار تربیتی کرد؛ همه جای کشور عکس شهید حاج قاسم سلیمانی نصب شده است اما بعضا در عمل، رسم حاج قاسم را نمیبینیم. در حالیکه ایشان در سخنان خود فرمودهاند این دانشآموز (با هر سلیقهای) فرزند من است و آن دانشآموز با سلیقه متفاوت، دیگر فرزند من است. پس این معنا دارد و ما باید تمام سلایق را به رسمیت بشناسیم.
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی کشور ادامه داد: هدفگذاری ما نه فقط جمهوری اسلامی با ۸۰ و اندی میلیون جمعیت، بلکه امت اسلامی چندصد میلیونی است؛ ما به عنوان داعیهدار تحقق تمدن نوین اسلامی، نه فقط در داخل مرزها یا داخل جهان اسلام بلکه به دنبال یارگیری از منتهیالیه دنیای بیاعتقادی هستیم.
*نگاه متعالی رهبر فرزانه انقلاب باید الگوی ما مدیران باشد
عبادتی با تاکید بر ضرورت تلاش مدیران برای خدمت به همه اقشار با هر نوع نگاه و نگرش گفت: نظام تعلیم و تربیت ما باید بتواند حداکثر افراد جامعه را شامل شود. البته این یک بحث تخصصی در حوزه تعلیم و تربیت است و ما کاری به عرصه سیاست نداریم.
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) برای مواجهه با سلایق مختلف، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در سفر به خراسان شمالی فرمودند «بعضی از همینهایی که در استقبالِ امروز بودند و شما الان در این تریبون از آنها تعریف کردید، خانمهایی بودند که در عرف معمولی به آنها میگویند «خانم بدحجاب»؛ اشک هم از چشمش دارد میریزد. حالا چه کار کنیم؟ ردش کنید؟ مصلحت است؟ حق است؟ نه، دل، متعلق به این جبهه است؛ جان، دلباختهی به این اهداف و آرمانهاست. ». رهبر معظم انقلاب در ادامه شعری را خواندند و فرمودند «گفتا شیخا هر آنچه گویی هستم/ آیا تو چنان که مینمایی هستی؟... ما هم یک نقص داریم، او هم یک نقص دارد».
وی ادامه داد: نگاه متعالی رهبر فرزانه انقلاب نشان میدهد که بر ما دستور است تا اینچنین با سلایق و علایق مختلف مواجه شویم؛ بنابراین من بر خودم به عنوان یک مسئول خرده میگیرم و امیدوارم دیگران هم به واسطه مواجهه قهری، به خودشان خرده بگیرند.
به ارزشهایمان افتخار میکنیم
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی کشور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: افتخار من این است که سوابق فعالیتهای دانشآموزی، دانشجویی و جوانیام مربوط به مجموعههایی با نگاه ارزشی است. بنابراین همه ارزشها را درک و به آنها افتخار میکنم.
عبادتی افزود: حضور و وجود یک نیروی مقاومتی مثل سپاه و بسیج برای کشورمان باعث افتخار و سربلندی است؛ چراکه همین نیروی مقاومت با ایستادگی و همت هشت سالهاش اجازه نداد حتی یک وجب از خاک کشور کم شود. همه ما مرهون ایثار و نگاه متعالی تک تک آنها هستیم.
وی ادامه داد: شهید حاج قاسم سلیمانی و تمام شهدا، جمهوری اسلامی را برای همه مردم میخواستند و ضرورت کار ما همین است.
*ضرورت تربیت تمامساحتی دانشآموزان
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی درباره ضرورت حفظ دانشآموزان در فضای تربیتی کشور گفت: اگر دانشآموزی از فضاهای تربیتی ما فاصله بگیرد، بیگانگان و مهاجمان فرهنگی برایش برنامه ۲۴ ساعته دارند. این درحالی است که ما سالهای سال برای این دانشآموز هزینه میکنیم و زمان میگذاریم.
عبادتی با تاکید بر اینکه من به معلم بودن خود افتخار میکنم، اظهار داشت: مواجهه و رسالت ما در سازمان، تربیت تمامساحتی دانشآموزان است و مزیت سازمان دانشآموزی این است که عضویت در آن مایه افتخار است و چیزی جز علاقه باعث حضور افراد در سازمان نیست.
وی ادامه داد: مزیت تشکیلات پیشتازان و سازمان دانشآموزی، همدلی است و این همدلیهاست که باعث پیشرفت میشود. اتفاقا سازمانهایی که با مزیتهای دنیوی به دنبال جذب بودند، امروز متوجه شدند که باید به دنبال تشکیلاتی باشند که مزیتهای دلبستگی و علاقه تشکیلاتی ایجاد کند.
* امسال، سال تربیت مربی است
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی کشور گفت: به طور جدی معتقدیم که مربیان و پیشکسوتان سرمایههای ما هستند و باید در تربیت نسل جدیدی از مربیان به ما کمک کنند. امسال نیاز داریم که حداقل ۲ هزار مربی در سطح کشور آموزش داده شوند و مشغول برنامهریزی برای تحقق آن هستیم.
وی با بیان اینکه امسال تربیت مربی از مهمترین اولویتهای سازمان است، افزود: این بحث ناظر به نقد هیچ تلاشی در سالهای گذشته نیست و اقدامات پیشین، شاید ضرورت همان زمانها بوده است. قطعا تلاشهای همه مدیران و مسئولان سابق جای قدردانی دارد.
عبادتی ادامه داد: ما امروز به دنبال عمقبخشی به فعالیتهای سازمان دانشآموزی هستیم و نیاز به ۳۰ هزار عضو واقعی و ۴ هزار مربی واقعی داریم تا همراه با هم یک شبکه را تشکیل بدهند. اگر این اتفاق در سازمان دانشآموزی رخ دهد کار بزرگی اتفاق افتاده است.
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی کشور تاکید کرد: از دوستان میخواهیم تا نیروهای توانمند را شناسایی کنند. امسال سال تربیت مربی است و ما در این باره دغدغهمند هستیم.
* بازآرایی واقعی فعالیتهای سازمان
وی با قدردانی از تلاشهای پیشین در سازمان دانشآموزی گفت: ما نیازمند بازآرایی واقعی در فعالیتهای سازمان هستیم. بازآرایی وقتی معنا دارد که شبکه مربیان، شبکه دانشآموزی، کادر و شبکه بیرونی در یک چهارضلعی همراه با هم برنامهریزی، تحلیل و بررسی کنند؛ نه اینکه بر مبنای نظرات یک نفر باشد، چرا که هر فرد بهتنهایی میتواند ایدههای بسیاری را مطرح کند و این درحالی است که کارها باید با همفکری به پیش برود تا تمام نظرات در آن لحاظ شود.
عبادتی در ادامه با تاکید بر اینکه سازمان دانشآموزی متعلق به جمهوری اسلامی است، اظهار داشت: ما شاهد هستیم که همکاران سازمان با دغدغههای فردی و بدون اینکه هزیهای دریافت کنند پای کار میآیند و اگر هم سودی در آن کار است به چرخه تربیتی برمیگردانند؛ معنای این نگاه والا، اگر ایثار نباشد، چیست؟ امروز مربیان ما که حتی مامور به سازمان هم نیستند و یک ریال هم از ما نمیگیرند، در فعالیتها به صورت داوطلبانه مشارکت میکنند.
* ساماندهی جریان اردوی گردشگری دانشآموزان
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی کشور در بخش دیگری از سخنان خود، به برقراری اردوهای ملی با حضور معاون فعالیتهای دانشآموزی جدید این سازمان اشاره کرد و افزود: اردوها با تغییرات مختصری همراه است و بنا داریم مردادماه امسال اردوی سبلان را برای پسران و اردوی پیادهروی گردنه حیران تا اردوگاه فندقلو را برای دختران برگزار کنیم.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد جدید سازمان دانشآموزی در استفاده از ظرفیتهای استانی است، گفت: میخواهیم فعالیتهای سازمان فقط در اردوگاه باهنر متمرکز نباشد و برنامههای کویرنوردی و جنگلنوردی را برای دانشآموزان داشته باشیم.
رئیس سازمان دانشآموزی کشور از طراحی اردوهای یکروزه برای ۱۲ پایه تحصیلی خبر داد و افزود: اردوهای یکروزه مجموعه آموزشی به شکلی طراحی شده است که به طور مثال اگر دانشآموزی در خصوص آرد و نان مطالعه دارد، از سیلوهای تولید آرد هم بازدید کند.
عبادتی با اشاره به اینکه سازمان دانشآموزی پای کار آمده و ساختمان شماره دو این سازمان در تهران به مرکز اردوی گردشگری دانشآموزان تبدیل شده و یک واحد جدید به سازمان افزوده شده است، اظهار داشت: سیاستگذاری، آموزش و هدایت کل فعالیتهای اردوهای گردشگری نوجوان و دانشآموزی کشور را در یک مجموعه ساماندهی میکنیم.
* معرفی ۳۱۳ شخصیت فاخر با تکیه بر خلاقیت دانشآموزان
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی درباره برنامهریزی این سازمان به منظورمعرفی ۳۱۳ شخصیت علمی و فرهنگی فاخر ایرانی-اسلامی، ادامه داد: بر این اساس در ۳۱۳ شهر، سیره و سرگذشت و آثار ۳۱۳ شخصیت علمی فرهنگی از مفاخر بومی توسط دانشآموزان پیشتاز مورد پژوهش قرار میگیرد و کنگرههای استانی و ملی این مفاخر برگزار خواهد شد.
وی افزود: مسئولیت انتخاب این مفاخر با مربیان ما در مدارس است و دانشآموزان از مهرماه تا ۱۳ آبان درباره این مفاخر تحقیق میکنند و سپس با نوآوری خود، این مفاخر را در مدارسشان معرفی میکنند.
عبادتی ادامه داد: در مرحله بعد یعنی آذرماه، اجراها و گروههای دانشآموزی فعال و برتر که در معرفی افراد و مفاخر موفق بودهاند، در نمایشگاه تجمیعی شهرهای مختلف گردهم میآیند و این مفاخر را به عموم مردم معرفی میکنند.
وی اظهار کرد: سپس در اسفندماه، معرفیهای برگزیده و برتر در قالب ۳۱۳ معرفی شخصیت، به صورت فضای نمایشگاهی و غرفهای در مصلی تهران تجمیع میشوند تا از آنها بازدید عمومی شود. این یک کار تربیتی بزرگ در راستای هویتسازی است.
* تقویت خودباروی در دانشآموزان سراسر کشور
عبادتی در ادامه، با تاکید بر ضرورت تقویت خودباوری در دانشآموزان سراسر کشور، گفت: استفاده از تعبیر منطقه محروم در برخی موارد درست نیست؛ یعنی ما با منطقهای مواجه هستیم که شاید از منابع دولتی برخوردار نباشد. در چنین شرایطی میتوان با ظرفیت خود مناطق کارهای بسیاری کرد و ما باید دانشآموزان را به این باور برسانیم که با تکیه بر ظرفیتهای موجود و تواناییهای که در خود دارند مسیر رشد و پیشرفت را در پیش بگیرند.
وی همچنین با اشاره به مسابقات بازیهای فکری و سرگرمی رویش به عنوان یک طرح موفق که از سازمان دانشآموزی فارس آغاز شده است، گفت: این حرکتی بوده که در سازمان دانشآموزی آغاز شده و گل کرده است. شایسته نیست که مجموعه دیگری این کار را بردارد و ما در مقابل این حرکت میایستیم.
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی در پایان اظهار داشت: من از روزی که وارد سازمان شدهام خود را عضوی از این تشکیلات میدانم و همه دلبستگی من نیز همراه تشکیلات خواهد بود. چون به این موضوع باور دارم که اگر کسی در جایی فعالیت کند اما به آنجا اعتقاد نداشته باشد، از نظر اخلاقی مرتکب حرام شده است و من به شدت به این موضوع مقید هستم. همچنین از همه همراهان، بدنه دانشآموزی و همکارانم در این مسیر قدردانی میکنم.
خبرنگار: سیده مریم ترابی
ارسال دیدگاه