درخواست ارمنستان از ایران درباره آذربایجان
تهران (پانا) - «آلن سیمونیان» رئیس مجلس ملی جمهوری ارمنستان خواستار مساعدت و کمک جمهوری اسلامی ایران برای انعقاد معاهده دو جانبه صلح با جمهوری آذربایجان شد.
«آلن سیمونیان» رئیس مجلس ملی جمهوری ارمنستان که به دعوت رئیس مجلس شورای اسلامی به تهران سفر کرده است با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان ملاقات کرد. در این دیدار امیر عبداللهیان, ارمنستان را کشور دوست و همسایه مهم جمهوری اسلامی ایران خواند و با استناد به مناسبات سیاسی سطح عالی دوکشور بر لزوم توسعه همکاری های اقتصادی و بهره گیری از ظرفیتهای متنوع دو کشور تاکید کرد و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای ارتقای مبادلات تجاری با ارمنستان تا سطح یک میلیارد دلار در سال اعلام کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری انرژی و حمل و نقل را دو حوزه مهم همکاری دو کشور خواند و ارمنستان را بخش لاینفک کریدور بین المللی «کریدور خلیج فارس دریای سیاه» دانست و از آمادگی شرکتهای ایرانی برای تکمیل طرح های زیر بنایی ارمنستان به ویژه در حوزه حمل و نقل خبر داد
امیر عبداللهیان همچنین با استناد به موضع اصولی کشورمان مبنی بر حمایت از تمامیت ارضی کشورهای منطقه بر تغییر ناپذیر مرزهای بین المللی و لزوم احترام به حق حاکمیت کشورهای منطقه تاکید و تصریح کرد: برقراری صلح و آرامش در قفقاز از الویت های جمهوری اسلامی ایران بوده و هست و در این راستا همچون گذشته از ارایه کمک دریغ نخواهد ورزید و آماده است تا از تمامی ظرفیت های خود برای حل و فصل اختلافات میان ارمنستان و اذربایجان استفاده کند.
وزیر امورخارجه کشورمان همچنین نسبت به برگزاری دور دوم گفتگوهای کشورهای الگوی ۳+۳، در جمهوری اسلامی ایران در آینده ای نزدیک ابراز امیدواری کرد.
آلن سیمونیان، رئیس مجلس ملی جمهوری ارمنستان نیز در این ملاقات با ابراز خرسندی از روند گسترش مناسبات دو کشور در سطح دوجانبه و در مجامع بین المللی، اظهار کرد: جمهوری ارمنستان اهمیت خاصی برای جایگاه جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور موثر و با نفوذ در منطقه قایل بوده و بر توسعه روابط با کشورمان اهتمام ویژه دارد.
رئیس مجلس ارمنستان در بخش دیگری با تصریح بر این که کشورش در مسیر صلح آمیز در منطقه حرکت می کند، خواستار مساعدت و کمک جمهوری اسلامی ایران برای انعقاد معاهده ی دو جانبه ی صلح با جمهوری اذربایجان شد.
سیمونیان در ادامه با استقبال از توسعه ی همه جانبه ی روابط دو دوکشور گفت: کشورش هیچ محدودیتی برای توسعه ی روابط با جمهوری اسلامی ایران ندارد.
وی همچنین تأسیس سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استان «سیونیک» را نقطه عطف در مناسبات دو کشور خواند و از آمادگی ارمنستان برای تاسیس سرکنسولگری در تبریز خبر داد.
ارسال دیدگاه