صاحب یک کارگاه گلاب‌گیری:

گلاب‌گیری حاصل ذوق و هنرعلاقه‌مندان است

اسلامشهر (پانا) - صاحب کارگاه گلاب‌گیری گفت خاصیت اصلی گلاب، شادی‌بخش قلب و تقویت‌کننده اعصاب است و گلاب‌گیری حاصل ذوق و هنرمردم علاقه‌مند به آن است.

کد مطلب: ۱۲۸۴۹۸۶
لینک کوتاه کپی شد
گلاب‌گیری حاصل ذوق و هنرعلاقه‌مندان است

گلاب‌گیری مراسمی قدیمی است که هر سال در ۱۴ استان ایران از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد بر اساس شرایط آب و هوایی و اقلیمی با حضور بازدیدکنندگان انجام می‌شود و معروف‌ترین گلاب در جهان گلاب کاشان است.

در این ارتباط علی حسنی مقدم، صاحب کارگاه گلاب‌گیری در شهر نیاسر شهرستان کاشان با سابقه سی ساله در تولید گلاب به پانا گفت: «من ابتدا کارمند بودم و پس از اینکه متوجه شدم شغل پدری من در حال از بین رفتن است، یک کارگاه گلابگیری را تشکیل دادم.»

وی در ادامه در رابطه با خوبی‌ها و سختی‌های شغل گلاب‌گیری گفت: «در مبحث گلاب‌گیری با گل محمدی سر و کار داریم و از آنجایی که گل، شادی به همراه دارد و یک محصول را که به مردم می‌دهیم موجب شادی و نشاط آنان خواهد شد و از سوی دیگر گلاب‌گیری فصل محدودی دارد و به همین دلیل پیدا کردن کارگر نیز سخت و دشوار است.»

حسنی‌مقدم در رابطه با نحوه گلاب‌گیری و لوازم آن تصریح کرد:« ابزار گلاب‌گیری عبارتند از دیگچه‌های گلاب‌گیری، لوله‌های انتقال بخار و کوزه. نحوه گلابگیری به صورتی است که می‌بایست مقداری گل محمدی را داخل دیگ ریخته و دو برابر وزن گل باید آب اضافه کرد و زیر آن را از طریق مشعل روشن کرد و پس از آن حرارت باعث تبخیر گلاب خواهد شد و بخار از طریق لوله های انتقال هوا وارد کوزه یا پارچ‌های گلاب خواهد شد و آن پارچ یا کوزه باید درون آب خنک باشد یا آب رونده باشد.»

این گلاب‌گیر اهل نیاسر خاطرنشان کرد:«هر گیاهی که در طبیعت است عرقیجات آن نیز وجود دارد و گیاهان دارویی به صورت خشک شده،برگ،ساقه،ریشه گیاه و عرق گیاه هر کدام برای موارد مختلف استفاده می‌شود و گلاب‌گیری حاصل ذوق و هنر مردم کاشان است که خاصیت اصلی گلاب گل محمدی شادی بخش قلب و تقویت کننده اعصاب است.»

دانش‌آموز خبرنگار: حمیدرضا مرزبان

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار