برداشت جو در شهر کاج
کاج (پانا) - هرساله با نزدیک شدن به اوایل فصل تابستان، کشاورزان این شهر شروع به برداشت «جو» میکنند.
این محصول که سریع تر از گندم به بار می نشیند و آماده برداشت میشود هر ساله در شهر کاج کشت می شود.
یکی از کشاورزان این شهر در گفت و گو با پانا گفت: «بخش زیادی از زمین های شهر کاج که دسترسی به آب ندارند هرساله صرف کشت این محصول راهبردی میشود و خوشبختانه با اینکه زمین ها دیم هستند، به خوبی بار میدهند و دل کشاورزان را شاد میکند.»
یکی دیگر از کشاورزان این شهر با اشاره به مشکلات پیش روی کشاورزان عنوان کرد: «این شغل با مشکلات کوچک و بزرگی در شهر کاج روبه رو است. از جمله آنها این است که کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان به صورت سهمیه ای به اندازه کافی وجود ندارد و یا در برخی از سال ها ناچاریم کود شیمیایی را به صورت آزاد خریداری کنیم که هزینه آن چندین برابر کود شیمیایی سهمیه ای است.»
فرهمند ولی زاده، کشاورز دیگر این شهر اظهار کرد: «این زمین ها قابلیت های بیشتری دارند و اگر طرح انتقال آب به این زمین ها که در دست اجرا است هرچه سریعتر صورت بگیرد میتوان با استفاده از آب محصولات بیشتر و البته با کیفیت بهتری را تولید کرد که هم باعث رشد شهر می شود و هم برای کشاورزان سودآوری بیشتری خواهد داشت و علاوه بر این می توان تنوع محصولات را بیشتر کرد و محصولات دیگری علاوه بر گندم و جو کاشت.»
مالک باقری، یکی دیگر از کشاورزان شهر کاج نیز خاطرنشان کرد: «برداشت محصول به صورت دستی و طبق سنت های قدیمی، دیگر جواب گوی کشاورزان این شهر نیست و با توجه به اینکه کاشت چنین محصولی هر ساله روبه افزایش است و در سال های آینده نیز افزایش خواهد یافت. کشاورزان باید به سمت برداشت با استفاده از ابزار آلات جدید بروند تا کمی از سختی این شغل کاسته شود.»
وی افزود: «برای مثال کشاورزان این شهر میتوانند به صورت گروهی چندین گروه تشکیل دهند و با همکاری هم هر کدام ابزار آلات پیشرفته کشت را خریداری کنند و در سال های متمادی از آن استفاده کنند.»
تخمین زده میشود سالانه حدود ۲۰۰الی۳۰۰ تن جو در شهر کاج تولید شود.
دانش آموز خبرنگار: مهرشاد باقری
ارسال دیدگاه