در گفت‌وگو با پانا:

مسعود اقبالی: شکست ناپذیری استقلال ناشی از ضعف لیگ است

خجالت می کشم به فدراسیون بروم

تهران (پانا) - مدرس ایرانی کنفدراسیون فوتبال آسیا معتقد است شکست ناپذیری استقلال در لیگ برتر نشان دهنده ضعف فوتبال ایران است نه قدرت ساختار دفاعی آبی‌ها.

کد مطلب: ۱۲۸۴۵۲۵
لینک کوتاه کپی شد
مسعود اقبالی: شکست ناپذیری استقلال ناشی از ضعف لیگ است

مسعود اقبالی در گفت‌وگو با پانا با اشاره به کیفیت لیگ بیست و یکمین دوره لیگ برتر فوتبال گفت: «لیگ ما سال‌هاست پیشرفتی نداشته و امسال هم بدتر از قبل. دستاورد فوتبال در تیم‌های پایه خودش را نشان می‌دهد. بدون تشکیلات، سازمان‌دهی و مدیریت نمی‌شود دستاورد داشت. شما وضعیت تیم ملی را ببینید می‌توانید به عمق ماجرا پی ببرید. تیم ملی هنوز نتوانسته یک بازی تدارکاتی برای حضور در جام جهانی داشته باشد. هر کشوری می‌آید، به دلایل مختلف لغو می‌کنند. شرایط فوتبال ما طوری است که هر تیمی حاضر نمی‌شود با ما بازی کند. این‌قدر سطح لیگ ما پائین است که هیچ پدیده‌ای نداریم. هیچ بازیکن و استعداد شاخصی را نمی‌توانید ببینید. سرمربی تیم ملی نمی‌تواند از لیگ برتر بازیکن درست‌وحسابی پیدا کند، به‌ناچار به لژیونرهای ایرانی پناه می‌برد. واقعاً سرمربی تیم ملی اگر بخواهد فقط از لیگ بازیکن بگیرد، به مشکل می‌خورد. بازیکن سازی باید از تیم‌های پایه شکل بگیرد. می‌بینید فوتبال پایه ما هم با هزار مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کند.»

وی بابیان اینکه در سطح دنیا هم‌تیمی نمی‌تواند با شکست‌ناپذیری قهرمان شود، افزود: «به هواداران استقلال، کادر فنی و مجیدی تبریک می‌گویم که کار بزرگ و استثنایی را انجام دادند که می‌توانند در گینس ثبت کنند. آن‌ها بدون شکست قهرمان شدند که در دنیا هم این مسئله اتفاق نمی‌افتد. به خاطر اینکه لیگ‌ها کیفیت دارند و نمی‌شود بدون شکست بود. این شکست‌ناپذیری استقلال نشان دهنده قدرت دفاعی و مطلق آن‌ها نیست. بلکه نشان می‌دهد لیگ ما چقدر ضعیف است که نتوانسته استقلال را شکست دهد. ما بازی‌های استقلال را دیدیم که چقدر به تیم‌ها موقعیت می‌دادند. در خیلی از صحنه‌ها اشتباهات فاحش تاکتیکی مرتکب می‌شدند. فکر کنید با آن وضعیت تیمی شکست‌ناپذیر بماند، ببینید تیم‌های دیگر چه کیفیت‌های پائینی داشته‌اند. تیم‌هایی مثل گل گهر، سپاهان، مس و پرسپولیس که به‌زعم خیلی‌ها فوتبال باکیفیتی ارائه می‌کنند، چهارچوب منطقی برای فوتبالشان ندارند. وضعیتشان سینوسی است. مثلاً تیمی که هفته گذشته عالی بوده، هفته آینده این‌قدر ضعیف عمل می‌کند که مشخص است ساختارشان درست و منطقی شکل نگرفته است.»

مدرس ای اف سی ادامه داد: «این‌طور روند بی‌ثباتی به خیلی از مسائل بیرون زمین برمی‌گردد اما مربیان آن‌ها را به عدم ثبات مالی و تنش‌های انضباطی و داوری ربط می‌دهند. القاء کردن این مسائل باعث می‌شود، بازیکنان ازلحاظ ذهنی و روحی روانی به هم بریزند. استقلال اما در بین همه تیم‌ها ثبات گل نخوردن یا کم گل خوردن داشته است. درست است بهترین دفاع لیگ را داشته و هیچ باختی نداشته اما ناشی از قدرت دفاعی‌اش نیست. تیم‌های دیگر ضعیف بودند که نتوانستند از این اشتباهاتشان سود ببرند. دفاع استقلال در یک‌سوم دفاعی خودش نمی‌تواند به‌راحتی بازی‌سازی کند. تیم‌های دیگر هم در زدن ضربات آخر، پاس‌های آخر و پرس نهایی موفق نبودند. تیم‌ها عقب می‌نشینند و اکثر بازی‌های لیگ رندومی پیش می‌رفت و تیم‌ها روی اتفاق یا ضربات آزاد و پنالتی گل می‌زدند. شخصاً خیلی از بازی‌ها را به خاطر این کیفیت‌های پائین دنبال نکردم. آدم فوتبال اروپا را می‌بیند، حض می‌کند. چون کار اساسی و بنیادی انجام می‌دهند.»

مسعود اقبالی گفت: «ورزش ما تافته جدابافته از وضعیت جامعه ما نیست. مشکلات اقتصادی و سیاسی ما شرایط را برای فوتبال هم سخت کرده است. در سطح ملی نتوانستیم برای تیم ملی بازی تدارکاتی جور کنیم. ازلحاظ روحی روانی بچه های ملی‌پوش افت کرده‌اند. این‌طور پیش برود، مثل لشکر شکست‌خورده به جام جهانی می‌رویم و ازهرتیم ۳، ۴ گل می‌خوریم و برمی‌گردیم. مهم‌ترین مسئله‌ای که باید رد مجمع فدراسیون مطرح می‌شد، بحث شفافیت مالی بود که اصلاً کار به آنجا نکشید. در فدراسیون متأسفانه بحث سهم خواهی است و هرکس می‌خواهد با زدن دیگری به نان و نوایی برسد. فوتبال ما به کجا رسیده که خیلی از خاک خورده‌ها و پیشکسوتانی که عمرشان را برای فوتبال گذاشته‌اند، خانه‌نشین شده‌اند و یک جوانی که حتی یک روز سابقه و تجربه مدیریت ندارد، سکان‌دار آن شده است. برای فوتبال چقدر بد است که بازیکن تیم ملی به شرایط تدارکاتی متلک می‌اندازد. مربی به مربی بد می‌گوید. هیچ‌کس برجایش نیست و با رابطه به مقام رسیده‌اند. دبیر کل فدراسیون سمت و جایگاهش از رئیس‌جمهوری بیشتر و حساس‌تر است اما کسی را گذاشته‌اند که هیچ کارایی آنجا ندارد. متأسفانه کمیته آموزش فدراسیون را به خاک سیاه نشانده‌اند. کسانی آنجا هستند که خجالت می‌کشم پایم را به فدراسیون بگذارم.»

وی در خصوص شرایط تیم ملی تأکید کرد: «انتخاب‌های اسکوچیچ نمی‌دانم برچه اساسی است. برخی تصمیماتی که می‌گیرد برای همه سوال ایجاد می‌کند. سرمربی تیم ملی اول بازیکنان را دعوت می‌کند. بعد وقتی بازیکنان استقلال به اردو نمی‌روند، آن‌ها را اخراج می‌کند و چند ساعت نگذشته آن اخراجی‌ها را می‌بخشد. این کارش برای جایگاه سرمربی تیم ملی ارج‌وقربی باقی نمی‌گذارد. اگر اخراج کردی، چرا بازیکنان را برمی‌گردانی؟ به نظرم کس دیگری این بازیکنان را اخراج کرد و وقتی دید فشار هواداران و رسانه‌ها زیاد شد، آن‌ها را برگرداند. همان لحظه‌ای که گفتند بازی با اروگوئه داریم، باور نکردم و آخرسر هم مشخص شد اصلاً همچین چیزی نبوده است. با این وضعیت کسی به فکر تیم ملی نیست. این تیم ملی به جام جهانی می‌رود و با نتایج افتضاحی برمی‌گردد. هر ۳ بازی را می‌بازیم. تیم‌ها همه مشغول بازی تدارکاتی هستند اما فدراسیون ما خوابیده است. ما اگر می‌خواهیم تیم ملی باقدرت و صلابت در جام جهانی باشد، باید بیش از این تلاش کنیم.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار