علی بهادری جهرمی*
عصر امید دانشبنیانها
مهمترین مبدا تحقق «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین»، دانشگاه و تولید مبتنی بر علم است. یکی از موانع اصلی تولید مبتنی بر علم و تولید دانشبنیانمحور هم، ناشناختهبودن پیشرفتهای دانشگاهی و استعدادهای علمی برای سرمایهگذاران است. اگر ظرفیتهای مادی و معنوی دولت و بخش خصوصی بهدرستی در اختیار صاحبان کسبوکارهای نوپا، خلاق و کارآفرین قرار بگیرد، رونق روزافزون تولید ملی دور از دسترس نیست.
علاوه بر این، افزایش بهرهوری، به عنوان پایه مهم رشد اقتصادی، منوط به دانشبنیان کردن حوزههای مختلف است.
در دولت علاوه بر توجه کامل به این موضوعات در حوزههای مختلف و با پیگیری خوب معاونت علمی، یک آییننامه در حمایت از شرکتهای دانشبنیان تصویب شده، یک آییننامه در صحن دولت مطرح است و دو آییننامه دانشبنیان دیگر هم در کمیسیونهای دولت در دست پیگیری است.
دانشگاه آزاد اسلامی اقدامات زیادی در حوزه دانشبنیانها انجام داده و «رویداد ملی گام دوم دانشگاه» نمایشدهنده بخشی از این تلاشهاست. این رویداد که با شعار «۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق» درصدد شبکهسازی میان نخبگان و افزایش تعاملات دانشگاه با صنعت است.
امروز با حضور در نمایشگاه «عصر امید» که در مصلی تهران برپاشدهاست، از نزدیک با نوآوریهای علمی و دستاوردهای دانشبنیان دانشگاه آزاد در سراسر کشور آشنا شدم. قسمت مرتبط با علومانسانی، کار فناورانه روی گیاهان دارویی، اصلاح علمپایه در مدلهای کاشت، ساخت رباتهای جنگی، کاهش ۳۰ درصدی مصرف سوخت و کاستن ۵۰ درصدی آلایندگی با کار دانشبنیان از جمله جذابیتهای این نمایشگاه بود. افق آینده روشن است.
*سخنگو و رئیس شورای اطلاعرسانی دولت
ارسال دیدگاه