رییس سازمان خصوصیسازی:
٣٠٠ شرکت دولتی به دلیل زیانده بودن امکان واگذاری ندارند
تهران (پانا) - رییس سازمان خصوصیسازی اعلام کرد که حدود ٣٠٠ شرکت دولتی در لیست واگذاریها قرار دارد که به دلیل زیانده بودن بخشی از آنها، امکان واگذاری فراهم نیست.
حسین قربانزاده، رییس سازمان خصوصیسازی در نشست خبری نخستین رویداد بینالمللی خصوصیسازی در ایران، اظهار کرد: یکی از درخواستهای بنده در نخستین روزهای فعالیتم این بود که بتوانم نسبت به واگذاریها گذشته اشراف داشته باشم و اقدام به بررسی پروندههای واگذاریها کنم.
وی افزود: پروندههای واگذاری به حدی پرحجم و تعداد آنها زیاد است که بهراحتی امکان بررسی آنها وجود نداشت، اما بااینحال جلسات متعددی برای پروندهخوانی برگزار کردیم و مدیران مربوطه به واگذاریها، مستنداتی را ارائه میکردند تا چالشها آنها مشخص شود.
قربان زاده ادامه داد: آن جلسات به سند آمادهای در زمینه خصوص سازی با هدف مشخص ختم شد.
رییس سازمان خصوصیسازی بیان کرد: بهبود کیفیت حکمرانی دارایی تجاری دولت موردتوجه بود و علاوه بر فهرست واگذاریها، داراییها دولت برای مدیریت واگذاریها مورد بررسی بوده است که نفس خصوصیسازی دیگر از این لحاظ اصالت ندارد.
وی گفت: بنگاههایی که واگذار شدهاند، ارزیابی شده تا هدف نهایی آنها مورد بررسی قرار بگیرد و تفاوتها نسبت به زمانی که دولت مالکیت داشته با زمانی که واگذار شده است، مشخص شود.
قربان زاده تاکید کرد: در این زمان مشخص شد که نیاز به یک رویداد در سطح ملی و بین المللی داریم تا آنچه که در ٢٠ سال گذشته در حوزه خصوصی سازی و واگذاری ها انجام شده، تبیین شود و در ادامه به ارایه راهکارها بپردازیم.
رییس سازمان خصوصیسازی ادامه داد: این رویداد کمک میکند تا سیاستگذاران اختلافات این حوزه را حلوفصل کنند و افرادی که مجری اجرای خصوصیسازی هستند، در این امر کمک کنند تا برداشت واحدی از این موضوع داشته باشیم.
وی گفت: سهام باقیمانده دولت حدود ٣٠٠ شرکت است که به دلیل زیانده بودن بخشی از آنها، امکان واگذاری فراهم نیست و توانایی واگذاری این شرکتها وجود ندارد.
قربان زاده ادامه داد: همچنین امسال در راستای واگذاری بخشی دیگری از سهام باقیمانده دولت برنامه را داریم که در نخستین جلسه هیات واگذاری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
چه افرادی جزو جاماندگان سهام عدالت هستند؟
رییس سازمان خصوصیسازی درباره جاماندگان سهام عدالت گفت: بند«الف» قانون بودجه، دولت را مکلف کرده است تا به افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و افراد واجد شرایط مطابق اجرای قانون اصل ۴۴ قانون اساسی، سهام عدالت تعلق بگیرد.
وی ادامه داد: قانون اصل ۴۴ قانون اساسی، سازوکاری را پیشبینی کرده که وزارت اقتصاد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری هم افرادی که دارای شرایط دریافت سهام عدالت هستند، تعیین شوند.
رییس سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه چند جلسه در این خصوص برگزار شد که این جلسات همچنان ادامه دارد تا بتوانیم به اشراف کامل در مورد جاماندگان سهام عدالت برسیم، گفت: از چند روز گذشته وزارت رفاه درگیر موضوع یارانهها شد، اما اصرار ما این است تا ضمن برگزاری جلسات تا پایان خردادماه مشخص شود که چه برنامهای برای جاماندگان سهام عدالت در دستور کار است.
قربان زاده اظهار کرد: ابتدا قرار بود مبنای اختصاص سهام عدالت به جاماندگان پرداخت سهام عدالت به ۲ دهک اول و ۴ دهک دیگر باشد اما ایرادی که توزیع سهام عدالت در دوره قبلی داشت، این بود که ردهبندی شغلی مدنظر بود و دستهبندیها بر اساس دستهبندی قشری و شغلی انجام شده بود.
معاون وزیر اقتصاد گفت: این امر باعث شد تا افرادی که جزو دهک ۱۰ هستند نیز سهام عدالت دریافت کنند و افرادی که مستحق دریافت سهام عدالت بودند از این امکان محروم شوند؛ بنابراین مبنای ما برای اختصاص سهام عدالت به جاماندگان دهک بندی تعیین شده از سوی وزارت رفاه است.
وی افزود: تلاش ما این است که تا پایان سال ۱۴۰۱ این امر مهم را به مرحله تحقق برسانیم.
ارسال دیدگاه